Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No a kolik je dceři?
Sama to nezvládne? Vyčistit zuby, prevleknot se?
A kolik je holčičce? nemohla by se převléknout sama? Dcera chodí na noc jen k mým rodičům a babička tam pro ni má i spoustu náhradních věcí, pyžamo, kartáček tam má…učesaná se někdy vrátí ode mě, protože řekne, že to chce nechat…ale pokud ji babička třeba vede do školky, tak ji učeše a zaplete, co si přeje ![]()
Tchýně příležitostně má od dcery holčičku a o jedněch prázdninách, když jí bylo asi 5, tak mi taky přišlo, že měla furt jedny kalhotky, bylo léto a měla šatičky…ale naše děti tam na hlídání nedáváme…
U nás je to stejné, ale neřeším..jednou v měsíci přežije jít bez vyčištěných zubů spát a stejné oblečení ho také nezabije ![]()
A ona něco z toho nezvládne sama? Nebo aspoň říct, že chce pyzamko a vyčistit si zuby.
@Anonymní píše: Více
Klasika, kdysi moje tchýně. I když jsem jí to řekla, bylo to stejné. Přežily, obě mají zuby i v dospělosti. Můj porodník mi kdysi vyprávě, že když jedou na chatu, tak jsou tam takzvaně celá rodina na prasáka a moc si to užívají
![]()
Tak až tam přijde příště, řekni tchýni. Tady máte batůžek, je v něm pyžamko, kartáček na zuby, ať na zoubky malá nezapomene, oblečení na zítra + poučit dítě.
No, je jí 3,5 roku.
Je šikovná, převleče se sama, ale musím samozřejmě říct a dohlídnout - zuby dočistit…sama se nepřipomene, protože lepší je, když po ní nikdo nic takového nechce…však to určitě znáte:-).
Jen mně to přišlo prostě divné…a zajímalo mě, jak to máte i vy ostatní…není to nic hrozného, ale osobně, být babičkou, tak bych takhle vnouče nevrátila…
Asi to přejdu…když to tady čtu
. Nebudu vyvolávat konflikty, až bude starší, holt si to dcerka pořeší sama. Díky za reakce.
Hezký víkend!
@Anonymní píše: Více
Ona si to s největší pravděpodobností pořesila dcera už teď
dělala babičce scénu, že se nebude koupat, prevlekat…ta si také řekla, že bude radši mlčet a nevyvolávat konflikt…ty pak taky mlcis a nikdo neví jak to teda je a na čem je ![]()
Otázka je, jestli ti vadí samotný fakt, že dítě jde spát „na prasátko“ anebo to, že se prarodiče nestarají „tak jak se očekává“.
Já bych to nehrotila, za jeden večer se zuby nezkazí a ze spaní ve „špinavém“ obleční kůže nesleze ![]()
Mmch, mně dítě z prvního 3týdenního tábora pod stanem přijelo s kufrem plným čistých věcí. Použilo asi 2 trička, jedny tepláky a patery trenky (z toho jedny na koupání, protože ani jedny ze dvou plavek nenašlo). Přežilo to bez následků ![]()
No, vidíte, a to mě nenapadlo…
Proto je fajn, ten názor druhých…Dcera teda není žádná vzteklina, scény bych nečekala…ale nějaká ta výmluvka, to by mohlo být… ![]()
Klasika, u babicky je to vzdycky lážo plážo a deti to milují.
Pokud babicka nehlida kazdy vikend cely vikend, nechala bych je. Cvicne dceri muzes pri odjezdu říct, at nezapomene na zoubky a prevlekne se, ale jinsk bych do nich nevandrovala.
Nebo az se babi priste bude ptat, co male k narozeninam, rekni ji, at ji koupí nejake nyny pyzamo na prespavacky u nich. Pak si bud jista, ze ji ho babicka davat bude ![]()
Vsechno by se dalo mozna nejak skousnout, ale ze ji neda na spani pyzamo, tomu vazne nerozumim???
Resila bych to treba u tydennich prazdnin, aby si ty zuby fakt neposkodila. Ale jinak bych to nechala na nich, sem tam…
Ahoj, dobrý den.
Dcera chodí občas, tak jak to bývá, přespat k babičce a dědovi, většinou je tam jednu noc.
Přesto, že ji sbalím všechno potřebné-pyžamo, zubní kartáček, čisté věci na převlečení, už dvakrát se mi stalo, že přišla v úplně tom samém oblečení, včetně spodního prádla, dokonce s culíky, které jsem ji česala ještě den předem do školky, zubní kartáček a pyžamo netknuté…
Jako nenapadlo mě, že bych měla poučovat, co je běžná rutina. Chápu, že může dítě večer nečekaně usnout, ale aby se to opakovalo a ani na druhý den jí třeba nepřeslíkli…
Přemýšlím spíš, jak to citlivě říct…jinak jsou tchánovci milionoví…ale tohle mně přijde trošku divné…