Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Jeden den špíny dcerce opravdu neublíží. A co si budeme, aspoň se jí posiluje přirozená imunita (vědecky dokázáno, přehnaná hygiena silně škodí).
Babi bych asi upozornila, ne že ne, alespoň ať se dítě převleče na noc do pižámka, ale jinak bych víc nedramatizovala a nevyhrocovala situaci.
Dcerka je evidentně spokojená, možná babi najela na mírný režim právě proto, aby se tam malá cítila v pohodě a měla to trochu víc dobrodružnější. S vyšším věkem se to samo uklidní.
@Mar__tanka1983 píše: Více
Já jsem hodně hlídací babička. Dílem kvůli okolnostem (na dlouhé povídání), dílem proto, že vnučka sem prostě chce. Teď tu trůní na vlastní žádost od čtvrtka, bude tu do pondělí
Mno, věci na převlečení tu má, ale i když 8 let, stále musím připomínat, že by se měla převléct do čistého. Spodní prádlo hlídám, na spaní noční košili hlídám. Má tu pár věcí, které tu zůstávají pro případ, že se na něco zapomene. Má tu svůj kartáček na zuby, v tomhle ohledu si občas hraji na poldu, připomínám, že je čas na zuby. Pravda, občas s pohrůžkou, že by se maminka zlobila (což je pravda). Ale když víme, že maminka nepřijede ten den, tak je vnučka schopná být v noční košili ještě ve dvě odpoledne. Nehrotím to, když má volno, proč si ho neužít podle sebe. Odpoledne pak často míváme nějaké programy, ale prostě dopoledne, kdy já vařím nebo pracuji kolem baráku na zahradě, nechávám dětem volno, ať se zabaví podle sebe. I když občas na prasáka.
@Capretta píše: Více
Souhlasím. Naše děti spavaji u babičky o patro níž docela často a občas taky dojde dcera nahoru ve včerejším prádle. Tak vyměním za čisté a jsem ráda, že mají děti s prarodiči pěkný vztah. Už to tu zaznělo, taky mám zkušenost s pánskou jízdou s dětma, zejména starší syn tráví třeba 4 dny v tom samém oblečení… Mladší dcera spí v kde čem, protože nějak nejsou schopni najít noční úbor. Jezdí pod stan a neřeším to vůbec.
@Knihakniha píše: Více
Tak moje téměř tříletá pyžamo odmítá. Spí nahatá v pytli. Ani ten pytel se jí nelíbí.
Mě se děti vracely když byly menší a vlastně stále vracejí už s výpraným prádlem, co nosily ![]()
Pošlu je s batohy a vrátí se mi přepraní a vyžehlení ![]()
@Mar__tanka1983 píše: Více
Jak ktera, moje mama byla vice pintlich nez ja, tak mu porad nejake vecicky kupovala a prevlekala, ze byl jak z katalogu.
@Lucie-N-B píše: Více
A jak to bylo bude dělat ve školce nebo na škole v přírodě atd.?
@lilith1 píše: Více
No tak to vlastně pisu
at necha babicku nejaky ten hadrik koupit, pak prcka bude převlékat sama, aby se ukázal „v tom jejím“.
@Jahru píše: Více
Tak tohle mám doma taky a ještě mi vynadal, že jsem mu těch hadrů dala moc
Při návštěvě na návštěvní den jsem půlku musela odvézt…a i z toho zbytku přivezl většinu sice nepoužitou, ale pěkně zmuchlanou a při tom bordelu, co měli ve stanu, jsem se divila, že nic nechybělo ani nepřebývalo…
@Sunlight515 píše: Více
To, že si dítě vyčistí zuby, fakt není „přehnaná hygiena“. Tím, že si je nevyčistí, se opravdu žádná imunita neposiluje, stejně jako tím, že chodí dva dny ve stejných kalhotkách.
A otci je to jedno? Je to jejich syn, tak proč to neřeší on? Zase další dárce spermie, co? ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Třeba proto, že to nepovažuje za problém hodný řešení? Já rozhodně nejsem „dárce spermie“, ale nad tímto bych taky mavla rukou.
Třeba má u ní stálý kartáček. Takže nepoužívá, který si přinese. Oblečení to samé.
Děti u naší babičky spinkají skoro každý víkend a převlečení sice jsou, i se tam koupou, ale s účesem si babička taky hlavu nedělá a často dceru nechá spát v copu, s kterým přišla a ve kterém si ji též vyzvedávám
No a zuby si často taky nečistí, takže s tím ani moc nepočítám a vyčistíme pořádně před návštěvou a hned po…