Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Netrap se tím. Byl vytočený, že to není dle jeho představ, tak pronesl takovou blbost. Chlap, no.
Úplně normální neshody, řekla bych. Nebylo nic snazšího než kamarádce říct, že se vám to dopoledne nehodí a jestli mohou přijet v tolik a tolik. Diskuze ohledně toho s manželem byla podle mě zbytečná, zvládla bys to vyřídit sama a jeho postavit před hotovou věc a bez konfliktu.
Je mi to lito, chlapi umi zranit. Ja bych asi necekala, ze po tom, co ho vysadim v hospode, budeme mit hezky vecer. A to s tou navstevou mel s tebou probrat, kdyz na ni trva, tak at uklidi a navari on. Zkus mu to v klidu vysvetlit, evidentne si sedi na vedeni. Teda tu kamaradku nechapu taky, ja nikdy nebyla na takovehle celodenni navstevy, prijde mi to desne vlezly, ja bych s nima sla jen odpo na prochazku s kocarem
Chlapi jsou v tomhle jak decka. Ten muj taky obcas dokaze rict peknou kravinu nebo se „nafucet“, kdyz vsechno nebezi podle jeho predstav nebo kdyz ho hodne zamestnavam - mame trimesicni bejby a jeste si poradne nezvykl na trochu „prisnejsi“ rezim. Me to pak strasne mrzi. Ale vetsinou pak dojde a omluvi se. Pochybuju, ze by to myslel vazne, spis se vztekal.
@anivbl píše:
Je mi to lito, chlapi umi zranit. Ja bych asi necekala, ze po tom, co ho vysadim v hospode, budeme mit hezky vecer. A to s tou navstevou mel s tebou probrat, kdyz na ni trva, tak at uklidi a navari on. Zkus mu to v klidu vysvetlit, evidentne si sedi na vedeni. Teda tu kamaradku nechapu taky, ja nikdy nebyla na takovehle celodenni navstevy, prijde mi to desne vlezly, ja bych s nima sla jen odpo na prochazku s kocarem
Jo a souhlasim s timtim, ze kamoska by si taky mela uvedomit, ze to neni uplne vhodny, zvlast kdyz tam mate maly dite
Ahoj,
chápu, že Tě to mrzí, ale určitě to tak nemyslel.
Zkus si s ním teď v klidu promluvit. Treba už vychladl a bude to brát v klidu. Mimochodem, alkoholový emoce jsou dramatičtější
To člověk kolikrát použije silný slova, aniž by to tak myslel..
Hele chlap umí být nepříjemný…Až dítko povyroste uvidí věci zase jinak..
Ale rozhodně buď naštvaná pár dní ať vidí že se zachoval jak de.il.
Já si právě myslím že to vážně myslel a že omluva by byla stejně neupřímná… proč? protože už byl zvyklý na nějaký klid a možnost být s tebou sám (starší děti u babičky), určitě to nemyslel tak, že by ho neměl rád.. jen se prostě asi těšil až spolu budete sami a třetí dítě to zase na nějakou dobu komplikuje ![]()
já teda pharmatexu věřím v takové míře, že kdyby náhodou selhal, tak by mi dítě nevadilo… kdybych byla přesvědčená že další dítě už ne, tak bych jen pharmatexu nevěřila, ale jsi pro příště poučená ![]()
s tou kamarádkou, pokud nebydlí ve stejném městě a musí dojet tak se nedivím že chcou mít celodenní výlet..
nevím moc co ti vadí, to, že s tebou lidi chcou trávit čas? asi jsi prostě super ženská, zkus to vzít pozitivně
Já teda nechápu hlavně tu kamarádku, k někomu se nasáčkovat na celej den, ještě k někomu s malým miminem…
Nechala bych ho vykvasit a řekla mu ať se o návštěvu postará - uvaří jídlo (ať si třeba ugrilují, posluhuje s pitím(on to stejnak vyřeší „chlapsky“ položením lahve na stůl nebo něco podobného ) ale prostě, že ty si neposlala děti pryč proto abys místo nich obskakovala celodenně návštěvu - jeho nápad, jeho boj - sdělit vklidu samozřejmě ![]()
u nás jsou přítelovy návštěvy častý - mě nevadí, mam jeho kamarády ráda ale nikdo z nich ode mě nečeká ani blbý kafe
je to přítelova starost, přišli na jeho pozvání, to že sem ženská neznamená, že sem automaticky jejich služka.
(děti mam 2, malý, jó těm zatím sloužím
)
Já si myslím, že chlap to tak myslel. Dvema dětmi měl hotovo a teď si chtěl zas užívat jen s tebou a další mimino to moc neumožňuje.
S tou návštěvou jsi měla kamarádce zavolat, že dopoledne to nejde ať dorazí v tolik a tolik.
Jestliže třetí nebylo plánovaný, tak je možný, že se tak úplně nesmířil se všemi omezeními co mimino nese.
Pokud vás má jinak všechny rád a běžně se chová normálně tak bych to přešla.
@Netopirek píše:
Já si myslím, že chlap to tak myslel. Dvema dětmi měl hotovo a teď si chtěl zas užívat jen s tebou a další mimino to moc neumožňuje.
S tou návštěvou jsi měla kamarádce zavolat, že dopoledne to nejde ať dorazí v tolik a tolik.
Jestliže třetí nebylo plánovaný, tak je možný, že se tak úplně nesmířil se všemi omezeními co mimino nese.
Pokud vás má jinak všechny rád a běžně se chová normálně tak bych to přešla.
no jo, ale u tvoreni ditete byl i on a kdyz pristoupil na pharmatex, tak pristoupil i na to, ze se to muze stat. Takze by mel pouzivat hlavu a nevypoustet takovy slova z pusy. Myslim, ze proste prestrelol a mel by se minimalne omluvit. A navsteve bych zavolala, az dorazi odpoledne.
@Doe_Jane já teda chápu, co autorce vadí na celodenní návštěvě, když si může odfrknout od dvou starších dětí, tak má místo toho obskakovat návštěvu? Zvlášť, když si naplánovala pohodu s mužem.. ![]()
Já jsem poměrně ústnatá
takže bych se ho zeptala, jestli si uvědomuje, co vypustil z huby
Pro mě to, že je někdo chlap, není omluva pro podobné excesy. Často si s manželem říkáme z legrace, jak nám bylo blaho bez našich škodíků
hlavně po ránu, to prudké vstávání našich dětí…Ale ve vzteku by nikdy něco podobného nevypustil z pusy. Za plození dětí jsou odpovědní oba…tohle by mě zranilo a taky bych mu to pěkně řekla na plný plíce.
..že třetí dítě všechno zničí a všechno půjde do p***le.
Večer po neshodě mi tohle řekl manžel, pak se otočil a šel spát. Celou noc kvůli tomu nespim, nevím, jak se s tím popasovat.
Předcházelo tonu to, že starší děti jsou u babičky, tak manžel prohlásil, že si uděláme hezký večer. Šli jsme na procházku s kočárkem, koupili po cestě nějaké laskominy..a pak jsem ho vysadila v hospodě na hokej s tím, ze v sedm dorazí. Dorazil v devět, v sobě 4 piva, která mu nesedla (takže z hezkého večera nebylo nic) a zeptal se, jestli může přijet kamarádka se svým novým přítelem na návštěvu. Mám je ráda, souhlasila jsem. Říkala jsem si, že odpolední návštěva bude fajn. Do doby, než kamarádka zavolala, že chtějí dorazit už dopoledne k nám a s námi být až do večera. Muž nechápe, proč mi to na celý den vadí, že je to pro mě hrozně náročné, kolem někoho celý den lítat, že to není jen o tom, že přijedou a budou tu, ale že musi dostat oběd, musím poklidit.. že jsme měli mít na dlouhou dobu poslední volný den spolu bez starších dětí, že ač je malý zlaticko, starost o tři děti a naše společné podnikání je pro mě hodně náročná a doufala jsem, že se budeme moct aspoň dopoledne jenom válet.
Malý nebyl plánovaný, je to Pharmatexove ditko a že jsem těhotná jsem zjistila až ve čtvrtém měsíci.
Vlastně asi ani nevím, co tímhle chci. Možná si jen urovnat myšlenky, možná to prostě potřebuju někam odložit, abych se s tim dokázala pomalu srovnat. Mám z toho nervy na pochodu a bojím se, že přijdu o mlíko
Prosím o zachování anonymu, pro mě hodně soukromé.
Děkuji