Přestala jsem pít kávu...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20777
21.12.16 09:17

@eva valoi Já nevidím důvod, proč kávu přestat pít. Na kávě není vůbec nic špatného. Takže bych se spíš zamyslela nad tím, proč jsem se nechala zmanipulovat a ke kávě se v rozumné míře opět vrátila ;)

http://www.zkustozdrave.cz/…odliva-.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
21.12.16 09:25

@eva valoi mas muj obdiv. Kourit jsem v poho zvladla, sladke jsem taky vyradila. Ale kafe- to je j8ny level. Tam bych se zblaznila. Za den dam klidne 7- 8 kavicek. Zboznuju tu chut. Ale v tehotenstvi jsem ji nepila a taky jsem se citila blbe. Casem jsem nasla bezkofeinovou, ktera chutnala uzasne. Vyrabi felicori. presso temer k nerozeznani. A hned mi bylo lip. Vyzkousej to. Dej si po ranu bezkofeinovou. Mozna tak ten mozek obehrajes. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.16 09:32
@eva valoi píše:
A jsem jak přejetá parním válcem. Byla jsem zvyklá hned ráno na velký hrnek, během dopoledne ještě jeden, pak po obědě a jeden k večeru… Převčírem jsem se rozhodla přestat, včera jsem si dala ještě ranní hrnek a dnes tu mám už meltu. Ale byť jsem se vyspala dostatečně, asi mi to chybí. Zdá se, že je to celkrm návyková látka. Máte někdo zkušenost, jak dlouho bude trvat, než se to srovná???

Muzu se zeptat, proc jsi se rozhodla skoncovat s kavou?
Jinak ti neporadim, promin. Ja bych bez kavy zatim zit neumela 8)
Piju espresso, tri az ctyri salky denne, a kdyz jsem treba nemocna a nedam si, tak se mi muze rozskocit hlava..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5301
21.12.16 09:33

U mně to trvalo měsíc, vysadila jsem kvůli těhotenství a měsíc totálně bez nálady, až bych řekla k nasra..osti, únava atd. Před vysazením jsem pila 1-2 hrnky slabého kafe s mlékem denně. Po tom měsíci jak když utne a už je to ok, a hlavně už na ní ani nemám chuť. Držím palce!!! :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10683
21.12.16 09:58

Zkusila bych rano pit zeleny caj, nekde jsem cetla, ze ma podobne ucinky jako kafe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.12.16 10:00

Kvůli očnímu tlaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
21.12.16 10:04

Piju kavu, hodne kavy, ale mivam obdobi, kdy si telo rekne, ze nechce (nemoci, psychicky narocne okolnosti etc). Priznaky vysazeni zadne nemam, nasadim misto toho zeleny caj, zadne nahrazky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.12.16 10:14

@Saatine Tak ono je jedno, jestli je člověk závislý na kafi, čaji, sportu nebo něčem jiném. Pořád lepší než závislost na nikotinu, alkoholu, hazardních hrách a psychotropních látkách. A kdo rozlouskne, co je a není zdravé kafe nebo čaj. V něčem jsou pesticidy, v něčem ne. Když jsem jenou měla možnost navštívit pole s čajovníky, tak jsem viděla (a cítila), jak spousta těch, co jelo na motorce okolo, se šlo do toho pole vyčůrat. Takže jak poznám, že zrovna to, co mám před sebou, je OK :nevim: I kvalitní čaj se dá zničit skladováním nebo nevhodnou přípravou. Takže mého pohledu pokud to člověk nepřehání, ať si dá, co má rád, pokud mu to pomůže ke spokojenému životu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.16 10:41
@eva valoi píše:
Kvůli očnímu tlaku.

Ano, tak to je opravdu duvod prestat. Zdravotni duvody jsou to jedine, kvuli cemu bych se kavy vzdala. Co ji nahradit zelenym cajem? Ma obdobne ucinky a s tlakem by tolik mavat nemusel :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.16 10:44

Zavislost na kafi je to posledni, co bych resila. Svet je plnej narkomanu, gambleru, se zavislosti na kafi nejsem nebezpecna svemu okoli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.12.16 11:04
@eva valoi píše:
Kvůli očnímu tlaku.

Našla jsem diplomovou práci, kde se tím zabývají! Tak třeba ti to nějak pomůže když už ne fyzicky, tak aspoň psychicky :palec:

http://theses.cz/…itka_PDF.pdf

A z této diplomové práce vyplývá, že pro člověka, ketrý má problém s očním tlakem je nevhodné jakékoliv množství kofeinového nápoje (takže daná osoba by neměla pít ani čaj a spol.). :,(

http://theses.cz/…mqkjd/DP.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.12.16 11:06

@KPKristy Dnes jsem taková malátná, ale nemusí to být jen tím, že jsem neměla kávu. Nicmèně to tomu přisuzuju. Ten oční tlak - existují studie, které to dávají do souvislosti. Prý je to ale jen u lidí, které mají predispozici, což je ale vlastně u všeho…Chci to prostě zkusit, myslím, že to půjde. Mám ráda i caro, čaje, tak si prostě hezkou chvilku udělám s jiným teplým nápojem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
21.12.16 11:08

@Amys Díky. Já piju spíš roibos nebo mám ráda ovicné čaje, mátu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
21.12.16 11:10
@eva valoi píše:
@Amys Díky. Já piju spíš roibos nebo mám ráda ovicné čaje, mátu atd.

Tak to je super :palec: Musíš si holt nějak vsugerovat, že to má taky povzbuzující účinky :D Já bez kafe taky nefunguju, mám hodně nízký tlak (myšleno normální ne oční :lol: ), když si nedám kofein, tak kolabuju. Tobě držím palce, ať se ti podaří co nejdřív si odvyknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
21.12.16 11:32
@eva valoi píše:
@KPKristy Dnes jsem taková malátná, ale nemusí to být jen tím, že jsem neměla kávu. Nicmèně to tomu přisuzuju. Ten oční tlak - existují studie, které to dávají do souvislosti. Prý je to ale jen u lidí, které mají predispozici, což je ale vlastně u všeho…Chci to prostě zkusit, myslím, že to půjde. Mám ráda i caro, čaje, tak si prostě hezkou chvilku udělám s jiným teplým nápojem.)

Vis co, ta malatnost muze byt i psychicky podlozena. Uz jen to vedomi, ze si tu kavu nemuzes dat. Das to! Holt si k cukrovi uvaris roibos 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová