Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, mám dceru 7m.
Hrála si na zádech, pak na bříšku. Ale co se začala víc a víc pohybovat po bytě, tak si nevyhraje ani chvilku. Pořád jenom někam “leze” a kouká a když ji to omrzí, tak začne kňourat. Hrála si, ale s tim pohybem se to nějak pokazilo. Stalo se to u vás? Začne si někdy zase hrát? Já doufám, že je teď jen zaujatá tím pohybem, ale nevim no…
To je myšleno fakt vážně? Myslíš že ted od 7m už si nikdy nebude hrát? Jasné že jak se rozlezla tak je to nové a objevuje prostě co kde je… najednou se může někam dostat… Hod se do klidu, dceři bude 8 let a stále si hraje ![]()
@MartinaKindl333 píše: Více
Ale joooo, zase začne. Dcera přestala v 9m a začala zase ve 2 letech
![]()
@KKK85 Moje deti si hrat prakticky ani nezacaly
(a jo, nejlepsi to bylo, dokud lezely na zadech). A nejstarsi jde do puberty, ta uz asi ani nezacne. Nehrajou ani PC hry, berou to dukladne
. Ale ta nejstarsi aspon cte, tak to je fakt, ze od 2. tridy prosedi dost casu nad knihou. Taky deti nikdy nazacaly poradne spat
. Ale to asi chudak zakladatelka slyset nechtela. Ja jen, ze takove deti existujou. Ale snad je jich minimum, mne se bohuzel nezadarilo
.
A jak si jako hrala dokud jen lezela? Asi koukanim, drzenim predmetu, stouchanim do hracek na hrazdicce nad sebou?
Ted si ‚hraje‘ tak ze leze, objevuje, vse si musi osahat, ocichat, ochutnat.
Jak jinak by si melo miminko hrat?
Ted má primární ten pohyb. Až se jí to okouká, tak se třeba vrátí ke klidnějším činnostem. Ale to nikdo slíbit nemůže, pak přijde postavení u nábytku a může pak prostě jen vstávat a chodit.
@hani28 listovala si knížku, bouchala s chrastítkem, kostičkama. Teď nic. Jen leze za mnou ![]()
@MartinaKindl333 tak on někdo dítěti dává chrastítka, když ještě mají úchopový reflex a chudáci to neumí pustit…a už Ti někdo řekl, že děti nejvíce zajímá máma a obyčejné věci?
první má 4,5 roku, hrát si umí, ale samotnou ji to nebaví…druhá má 7měsíců a prozkoumává, jezdíme plavat, cvičit, do zoo, na výlety,…