Dcera jménem Ráchel

1
15.4.24 21:44

Dcera jménem Ráchel

Ahojte, máte někdo holčičku Ráchel? Jak jí říkáte, je se jménem spokojená? Ze seznamů jmen se nám líbí nejvíce. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Janli
15.4.24 22:11

A jak jí budeš říkat? Jak ji bude oslovovat okolí? Že jí děti budou říkat Rachika, to je víc než jasný. A zdrobnělina? Ráchelka? Za mě teda ne, tohle bych dítěti neudělala.

• Citovat
  • Upravit
9023
15.4.24 22:24

Ráša, jednu znám a je to v pohodě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5695
15.4.24 22:33

Jednu znám, už je dospělá. Ráchel, Ráchelka..normálka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
15.4.24 22:51

Jednu znám, říká se jí Ráchela. Je to hezké jméno, ale takové neohebné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5238
15.4.24 22:52

@Serpentini To by me nenapadlo, Ráša je dobra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tartaletka
15.4.24 23:01

Já znám jen jednu a říká se jí Ráchelka, ale vlastně mě jednou překvapilo, že je ve skutečnosti Rejčl :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1745
15.4.24 23:05

Máme jednu na tréninku a říká se ji Rejčl a spíše jen Rej, jmenuje se tedy Pospíšilová, což není k tomu jménu žádné terno, ale dle barvy pleti v tom zřejmě figuruje nějaký zahraniční tatínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3773
15.4.24 23:08

Buď se mi vybaví Jenifer Aniston, Petr Muk, nebo brána do Osvětimi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
15.4.24 23:26

Osobně asi žádnou zatím neznám. Kromě v televizi nebo od mediálně známých lidí. Google píše oslovení: Ráchelka, Elka, Raška. Základní tvar je taky hezký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
16.4.24 00:25

Mně se jména hebrejského původu líbí velmi. Jen bych si je, z úcty k přeživším holocaustu a jejich následujícím generacím, netroufla dát, pokud bych neměla sama židovské kořeny. Osobně jsem se znala s paní, která prošla několika koncentračními tábory. Cítila bych se z morálního hlediska nepatřičně.
A vzhledem k situaci, jak závažným způsobem je rozkolísaná světová stabilita, bych zvažovala, zda dítě, které pojmenuji křestním jménem hebrejského původu, nevystavuji případnému možnému riziku. Aby nedošlo k mýlce, stojím stoprocentně na straně Izraele, o čemž zde diskutovat vůbec nechci.

• Citovat
  • Upravit
5683
16.4.24 08:14
@Serpentini píše: Více

Rasa :mrgreen:, zo muze byt rovnou masa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
16.4.24 08:25
@krecik.dzungarsky píše: Více

Eh, tohle uvažování asi nepochopím. Víš, jaká jsou ještě jména hebrejského původu kromě Ráchel?

Jan/Jana, Adam, Eva, Jakub, Josef, Alžběta, Daniel/Dana, Anna/Hana, Alena, Eliška, Gabriela, Jitka, Zuzana, Michael, Matyáš, Tobiáš, Tadeáš, Samuel… prostě takové české stálice (naprosto logicky, když naše dějiny i kultura je s křesťanskožidovskou kulturou přímo spjata). Která z nich by ti přišlo nevhodné dát „z úcty k obětem holocaustu“?

Holocaust se zdaleka netýkal jen Židů a v historii se stalo tolik otřesných věcí a nepravostí asi tak přibližně všem etnickým skupinám, že kdybys neměla dát jméno „z úcty“ k někomu, musíš dítě pojmenovat číslem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6116
16.4.24 08:27

Zakladatelko, já pocházím ze sociální bubliny, kde je Ráchel úplně normální jméno. Za mě tedy normální, hezké jméno. Ale zvaž ho - tady v diskusi vidíš, že ne každé dítě má rodiče, které mu vysvětlí, že každé jméno je hezké, když se hezky vysloví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4943
16.4.24 08:34

Mně se to jméno moc líbí, tak nechápu, proč ho dát a hledat, jak oslovovat dítě jinak. Prostě Ráchel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí