Dcera jménem Ráchel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
16.4.24 08:36

Uvažovala jsem nad ním u dcery. Pak mi příbuzní řekli, že to bude Rachejtle a to jsem jí udělat nemohla. Tak mám Ester.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
16.4.24 09:18
@krecik.dzungarsky píše: Více

Polovina běžně užívaných jmen je hebrejských. Na to užít nějaké jméno nemá žádný národ monopol.
A už vůbec bych neuvažovala tímhle směrem.
@Týnna2 Jméno bych dala, je krásné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
16.4.24 09:19
@SlečnaDahlia píše: Více

Počkej, to, že se někomu nějaký jméno nelíbí, přece neznamená, že bude svoje dítě proti druhýmu nějak pošťuchovat nebo to jméno před dítětem hanit. Zas tu nenasazuj druhým psí hlavu.

• Citovat
  • Upravit
74217
16.4.24 09:28
@Alladina píše: Více

Taky mi to přijde divné uvažování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
16.4.24 09:34

Rejčl z titánů,
Ester, Rachel, Agnese… To je všechno takový neohebný. Vždycky mi přišlo, že si nemám z čeho vybrat oslovení. Jsou dvě a vyber si! V základním tvaru je to hezký ale pak… To už je všechno jako patvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
16.4.24 09:39

Ráchel znám, říká se jí Ráchel nebo Ráchelko :nevim: Tak jako znám Ester a té se říká Ester nebo Esterko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
16.4.24 10:44

Moje dcera, mimo jiné i z tohoto důvodu, nemá žádné ze jmen, která zmiňuješ. Jméno jsem vybírala dle významu i historických kontextů. Nemáme české příjmení.
Navíc jsem sama prošla těžkými zážitky. Nejen morální, ale také etická kritéria pro život mám nastavená zkrátka jinak.
Sama mám jméno slovanského původu. Není typicky české, používá se v podobě, kterou mám, spíše na Slovensku, kde mám čtvrtinové kořeny.
V dospělosti máme možnost si každý jméno změnit dle vlastní libosti, pokud to tak cítíme. Mezi lidmi s židovskými kořeny se pohybuji.

• Citovat
  • Upravit
168
16.4.24 11:20

Ja osobne sa volám Ráchel. :kytka: Väčšinou mi hovoria Rachelka, alebo ešte na ZŠ mi hovorila učiteľka AJ Rejčl :zed: (toto som rada nemala :D ) alebo proste Ráchel :) :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
16.4.24 12:40

Tak zrovna pojmenování číslem by s ohledem na úctu k obětem holocaustu taky nebylo úplně ideální :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
16.4.24 13:22

Znam jednu malou Rachel, rodice ji rikaji Rachel jebo Rachelku. Jmeno je to hezke a podle me uplne v pohode. Na kazde jmeno jde vymyslet neco nepekneho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
16.4.24 13:25
@krecik.dzungarsky píše: Více
. To je dobry nesmysl, sama mam jmeno hebrejskeho puvodu (naprosto bezne pouzivane v Evrope) a podle me i minimum vi, ze je to jmeno hebrejskeho puvodu. A v koncentracnich taborech nebyli jen zide, ja mam v rodine (jiz zemreli) prezivsi z koncentraku a zadne zidovske predky nemame. Muj pradeda byl popraven SS a ten taky nemel zadne zidovske predky (jmeno mel tedy reckeho puvodu 🙃).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
16.4.24 13:42

@Wani Nesmysl pro tebe. Názory ti neberu ani ti nevnucuji ty své. Nepokouším se o spásu světa. Pouze mám z kulturní i historického hlediska blízko ke dvěma národům, které se snažím určitým způsobem ctít. Individualismus ani jinakost mě v životě nelimitují. Jsem do značné míry otrlá, vzhledem k tomu, že mám dítě s neurovývojovou poruchou a nestandardními projevy.

• Citovat
  • Upravit
168
16.4.24 14:24

Židovský pôvod mám aj ja, čiže aj preto mám hebrejské meno :kytka: z nejakými extrémami som sa nestrtla. A zase mám aj také priezvisko čiže mne sa aj meno hodí :kytka: Kedže si myslím, že treba brať do úvahy aj priezvisko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
17.4.24 01:50

Ve statistice křestních jmen jméno Ráchel má 335 lidí a věkový průměr je 14 let.
 https://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
17.4.24 06:25

EH… Každý všechno nechápe, to jest známá věc.

Napsala svůj pohled. Tak proč jí ho vyvracet tím tvým. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky