Přestat pít alkohol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5487
31.7.20 10:43

Já teda nepiju téměř vůbec, ale docela mě zaráží, kolik vás píše, že to není nic hrozného, když vypije de facto 8 malých piv za večer nebo 4 piva a láhev vína. To teda žádná z mých kamarádek nevypije ani náhodou. Podle mě to teda závislost na alkoholu je a ne zanedbatelná. A když tu píše, že s tím chce přestat, tak nevím, zda je dobrá rada „to je nic, já toho vypiju mnohem víc, ty jsi ještě v pohodě“. :mrgreen: Řekla bych, že autoři těchto komentářů si tím snaží ospravedlnit vlastní alkoholismus. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.20 10:54

@mau-mau asi máš pravdu, ono všeobecně pití v ČR je nad limit a ty normy jsou tu nějak posunuté.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
864
31.7.20 11:31

Mně to tedy taky přijde celkem dost. Nejsem abstinent, občas si večer dám dvě deci vína, ale vypít to, co zakladatelka, válím se v bezvědomí na zemi. V pořádku mi to nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.7.20 11:33
@Anonymní píše:
@mau-mau asi máš pravdu, ono všeobecně pití v ČR je nad limit a ty normy jsou tu nějak posunuté.
Zakl.

Tak to máš recht. Tak začni místo Frisca nebo vína pít vodu a máš klid. A asi tě trápí i nadváha, když chceš hubnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
31.7.20 11:40

Zkus ucucávat vodu s citronem. Problém není jen to, že je to rituál, to by vyřešila i ta voda s citronem. Problém je, že po alkoholu zrelaxuješ pochopitelně rychleji než bez něj.

Já mít tři děti, tak piju jako havíř :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
31.7.20 11:59
@Bábrdl píše:
Zkus ucucávat vodu s citronem. Problém není jen to, že je to rituál, to by vyřešila i ta voda s citronem. Problém je, že po alkoholu zrelaxuješ pochopitelně rychleji než bez něj.Já mít tři děti, tak piju jako havíř :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Já tři mám (dokonce 1 postižené, to si můžu započítat 2× jako do daní :lol: ) a bála bych se chlastat, že se jim něco stane, zatímco budu v lihu. Nebo že je nebudu moct třeba odvézt, kdyby něco, nebo kamkoli dojet, prostě to omezuje, mít hladinu :nevim: zas tak mi to nechutná, že bych to musela mít extra často. :think: :mrgreen: řekla bych, že nepiju ani měsíčně něco :nevim: Ale věneček nebo čokoládu si dám :mrgreen: Ale 8 tabulek denně nebo 4 věnečky, to fakt neee :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6446
31.7.20 12:01
@Bábrdl píše:
Zkus ucucávat vodu s citronem. Problém není jen to, že je to rituál, to by vyřešila i ta voda s citronem. Problém je, že po alkoholu zrelaxuješ pochopitelně rychleji než bez něj.Já mít tři děti, tak piju jako havíř :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ty jo presne. Zvlast po distancni vyuce od brezna a s vidinou jejiho zacatku opet od zari skoro „zavidim“ tem, kdo muzou pit, protoze mne je po alkoholu jenom zle od zaludku, jiny efekt veskery zadny.

Jinak pro zakladatelku. Mam nekolik znamych a kolegyn s podobnou zkusenosti. U kazde to dopadlo jinak, takze tezko predjimat. Jedna nahradila jeden ritual druhym a zacala sportovat, z meho pohledu az fanaticky. Jedna komplet zmenila praci a bydleni a zivotni styl, dalsi tech problemu resila vic a pomohla ji kineziologie a novy partner a jedna pije porad a bohuzel uz i kvuli tomu prisla nekolikrat o praci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.20 12:21

Já si myslím, že většina žen co skončila v léčebně Ti tady psát nebudou neb je to tak specifické téma, že to tady asi těžko někdo pochopí, což vůbec nemyslím na nikoho hanlivě.
Ale já Ti napíšu.
Měla jsem to podobně, akorát ne tolik dětí.
Deset let jsem vydržela stres odbourávat láhví vína denně večer. A jak už tu někdo psal, cítila jsem, že je něco špatně, protože po poledni- odpoledne už jssem se těšila, jak budu doma a otevřu to a uklidním se. Fungvala jsem tak, že vůbec nikdo nic netušil. Manžel občas pindal, ale to jsem pak lahev schovala a byl klid. Takže tajné pití.
Takže dloooohu niikdo nic nepoznal, ráno ok, fungovala jsem vš dobrý.
Pak už to byly dvě lahve, pak vodka, pak lahev vodky, absence v práci, pomalu rozvod, muž to ze mě cítil, viděl to a nacházel lahve… atd atd atd… v práci už to tušili. nešlo přestat, měla jsem už abstinenční příznaky… - tři měsíce.
Pak psychóza, stála jsem na skále, chtěla skočit, policie, záchranka, Bohnice, pavilon č.8, tři měsíce…
Je to přesně dva roky. Hnus děs.
Ani to po sobě nechci číst, fuj, posílám… možná tam budou hrubky.
Držím palce, abys sis uvědomila kam to může dojít a aby se Ti to nestalo. Píšu to jen, aby to pomohlo třeba.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.20 16:41

Pro poslední anonymní:moc děkuji za tvá slova, docela mě překvapuje jak moc žen reaguje, přitom je to podle mě dnes dost veliký problém, nebudu jehla v kupce sena..
Jsi dobrá, že jsi to zvládla, že abstinuješ.. protože ses teda musela hrabat z velkých sra.ek.. držím palce, abys to zvládla i dále..

Viděla jsem i úsměvy smutných mužů, různé dokumenty..proto to řeším a chci se naučit žít bez toho, teď to dejme tomu problém není, ale může být..je dnes skoro divné nepít, ale u někoho kdo má sklony, to může blbě dopadnout…
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.20 16:45

K poslednímu příspěvku edit:jak málo žen reaguje..ne moc, překlep :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat