Přestávám kojit v 18 měsících

756
4.6.16 20:07

Prestavam kojit v 18 mesicich

Ahoj holky,
vzdycky jste mi dobre poradily, tak prosim o dalsi radu a vase zkusenosti. Male je ted skoro 18 mesicu a rozhodla jsem se, ze prestanu kojit. Minuly tyden jsem ji vzala kojeni pred dennim spankem a vzala to celkem vklidu.
Predevcirem jsem ji vzala nocni kojeni - to uz je horsi, vcera mela v noci zachvat place, kdyz jsem ji rekla, ze mlicko neni, ale nakonec usnula. :-)
Chci se ovsem poradit, z ceho ji zacit pak davam UM. Nikdy nepila z flasky, mam s tim ted zacinat nebo ji zkouset davat hrnek? Jak jste udelaly vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21311
4.6.16 20:12

Přestala jsem kojit v 17 měsících. Um jsem vůbec nezačala dávat. Jiné tekutiny pije syn buď z hrnecku, lahvičky nuk se savickou nebo brckem ;) z kojenecké lahvičky nikdy nepil a uz jsem neviděla smysl v tom ho to učit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
4.6.16 20:13

Obě dcery jsem přestala kojit v 18ti měsících. UM jsem nikdy nedávala. Dávala jsem zakysané výrobky a bílé jogurty

Edit: pochopitelně z normálního hrnečku příp. brčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
4.6.16 20:23

@Bezinka83 UM není nutné, řekla bych, že je vyloženě zbytečné. Načti si něco výživových hodnotách pro děti a podle toho najdi potravinu, která jí dá to samé, co UM.
Taky jsem odstavovala 18 měsíční „silou“. Ale byla na dudlu. Takže v noci dudel, taky věta, že mlíčko už není. A malá to pochopila během 3 nocí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
4.6.16 20:26

Ja tedy syna kojila o neco dele, temer do dvou let. ale vlastne me ani nenapadlo, ze bych mu davala UM, zhruba po roce mi to prijde zbytecne. samozrejme pokud ji/pije mleko a mlecne vyrobky.
v te dobe uz vse pil z hrnicku pomoci brcka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
4.6.16 21:03

Přestala jsem kojit asi v 15m, ale myslím, že moc mléka už jsem stejně neměla. UM jsem nedávala vůbec, dávala jsem po večeři rostlinné mléko (rýžové, ovesné) nebo kozí. Dávala jsem z lahvičky, ale syn z ní pít uměl, pil z ní vodu nebo jiné pití.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
4.6.16 21:19

@Bezinka83 starší jsem odstavila v 19 měsících a místo ranního kojení jsem jí dala UM v láhvi - neměla jsem to dělat, ač se v noci už nekojila, tak postupně jsme se dostaly k tomu, že ve 2,5 letech jsem dělala třeba 3 flašky za noc :zed: prostě přes den moc pít nechtěla a v noci se dopíjela :jazyk:

mladší jsem odstavila ve 22 měsících a UM jsem nedávala vůbec ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
4.6.16 21:27

Taky jsem skončila s kojením v 18 měsících. UM jsem nedávala. Nabízela jsem kravský mlíko z hrníčku s pítkem, jako měla na vodu a později s brčkem. Někdy se trošku napila, pak začala vyžadovat ráno po probuzení a teď už zase moc nezájem, občas si dá kakao.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17715
4.6.16 21:42

Prestala jsem kojit taky ted v 18m, noci byly silene, chtel i petkrat prso treba, tK jsem si rekla a dost. Ale znal flasku, sem tam jsem mu ji s UM udelala, vetsinou nechtel a vzal ji tak jednou do mesice. Ted pije UM z flasky bez problemu. Dopoledne a vecer pred spanim. Asi 14dni delal fory, ale nic jineho mu nezbylo. Ja mela prsa prelepene naplasti a rikala mu, ze mam aua a ze mlicko uz neni a ze ted ma mlicko tady a ukazala flasku. Jeste 3tydny se vzdycky presvedcil, jestli mam porad aua, a ted uz si ani nevzpomene :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11169
4.6.16 22:09

Přestala jsem kojit ve 13 měsících, UM jsem nikdy nedávala, dcerka od té doby pije denně kefír a jí hodně mléčných výrobků, teď jsou jí skoro 3 roky a nijak nestrádá:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
7.6.16 16:44

Jak naučit na mléčné výrobky ?

Holky obracím se na vas zda jste neřešili třeba podobný problém. Kojim ještě dvou letou holčičku, a to z toho důvodu že mi nechce vůbec mléčné výrobky. ( mléko, jogurty, prostě nic ) a zkoušela jsem i domácí pribiňáček a třeba natáčet do toho piškoty formou hry a nic. Zteká se a vyplyvuje to. Teď jsem zredukovala kojo na ráno a vecer aby přes den více jedla. Dle doktorky mne řekla ze ať kojení ukončim a ze ať ji dam vědět za tři dny jak to vypadá. Přijde mi to drastické pro ni když se pokaždé na prso trepe. Nemůžete mi prosim poradit, jak na ni. Děkuji a omlouvám se předem za hrubky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
9.6.16 07:14

@Fazulina a prosim tě ty mléčné výrobky ti začala jist v době kojení?
Moje doktorka říká že vše potřebné si vytáhne z kojení a proto nemá potřebu ochutnat nic jiného. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
9.6.16 07:18

Holky rýžové mléko nechce a kakuama neměli v DM jak mi bylo poraděno tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1606
9.6.16 07:44
@Danikk píše:
Holky obracím se na vas zda jste neřešili třeba podobný problém. Kojim ještě dvou letou holčičku, a to z toho důvodu že mi nechce vůbec mléčné výrobky. ( mléko, jogurty, prostě nic ) a zkoušela jsem i domácí pribiňáček a třeba natáčet do toho piškoty formou hry a nic. Zteká se a vyplyvuje to. Teď jsem zredukovala kojo na ráno a vecer aby přes den více jedla. Dle doktorky mne řekla ze ať kojení ukončim a ze ať ji dam vědět za tři dny jak to vypadá. Přijde mi to drastické pro ni když se pokaždé na prso trepe. Nemůžete mi prosim poradit, jak na ni. Děkuji a omlouvám se předem za hrubky ;)

Ahoj, ja bych mlecne vyrobky nabizela, ale nenutila. Treba je casem vezme na milost. Ty sama je jis? Vidi te treba bastit jogurt, pit kefir…?Ja take kojim dvouleteho a mlecne vyrobky naopak miluje, takze urcite neni pravidlem, ze dite kojene nechce mlec. vyrobky protoze je kojene. Muj syn ma rad treba domaci mlecnou ryzi, nebo tvaroh s bananem, taky se mu libi, kdyz dostane kefir do sklenicky a pije ho tlustym brckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
9.6.16 07:57

@tronelka právě mam na snídani kakao a toustovy chléb s lučinou a má hysterák u stolu. Doktorka mi řekla že ať omezim uz kojení na jedno a bude ji chybět a těličko si samo řekne a ochutná. Co koliv ji nabidnu z mléčného tak ma hysterák a utíká :,(. A ja to těžce snáším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová