Přestup na jinou střední po půl roce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55 píše: Více
Psalajsi, ze jim nikdo nepomůže, kdyz nefunguji rodice. Pomuze jim, skola. Pokud je to normální decko, tak se zajima o prijimacky, zepta se, kdyz ne ucitele, tak aspon kamaradu. Navic to bylo vsude na netu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vokishka píše: Více
Já se obávám, že pro tyhle děti to bohužel nestačí, protože i když mají potenciál, vzdělání pro ně důležité není, rodiče je k tomu nevedou a oni prostě jdou tam, kam je pošlou rodiče, kteří nic neřeší a neplánují.
Příklad- kluk, v únoru mi maminka začala vypisovat, ze pry znam nekoho na doucovani. Napsali totiz ve skole prvni cermat test a velike zdeseni ohledne vysledku. Ve škole přitom běžela přípravka od října, stačilo se přihlásit a zaplatit 200 Kč měsíčně. Děti se o prijimackach baví od října, kdy začali chodit po různých kurzech. Jak to, že to nedoteklo tady rodičům nebo tomu dítěti, nechápu.
Já neříkám, že školy nemají pro tyhle děti moznosti, mají. Ale jak je přimět, aby jich využili, to bohužel nevím.
- Citovat
- Upravit
@kocourGarfield píše: Více
No právě že když jsem podávala školy tak nevím co se stalo ale nejsem jediná co se stala tahle chyba, prostě tato škola má ještě nějaké opuštěné detašované pracoviště, vím dobře že při podání se mi nezobrazovalo že by tam ty školy byly jen tam kde jsem měla dát původně přihlášku, jinak vám děkuji za odpověď!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vanessa874 píše: Více
Tak „opuštěné“ to pracoviště asi není, když se tam učí. A v nabídce nebylo proto, že je detašované, je to součástí školy, na kterou ses hlásila, jenom obor není ve stejné budově. I když je to stejná škola, jenom má víc budov. Tohle jsou informace, které se uchazeč dozví přímo od školy - na dnech otevřených dveří, školních veletrzích, na webovkách.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield píše: Více
V práci mám kolegyně, které taky dětem vybraly blbě. Protože sice technicky systém pochopily, ale žily mimo realitu pražského středoškolství.
Děti netušily, co by rády studovaly, ale ve škole se učily výborně a zkušební testy taky neměly špatné, tak docela logicky vybraly gympl. Středočešky, vybrat gympl v místě bydliště mají děti přijaté… ale děti sice nevěděly, co by rády studovaly, ale zato věděly, že Praze je život.
A tak když děti nevěděly, matky jim vybraly gymply tak, aby se jim dobře dojíždělo (vlak + metro). Tedy například GVP, kde (jak se i tady na emiminu probíralo) měl poslední přijatý 92 bodů - a zas až takhle ty děti našrocené nebyly, pražskou realitu fakt nečekaly ani děti, ani jejich matky. U nich by byly s jejich výsledky naprosto v pohodě. Kdyby čekaly, měly by jako školu nějakou místní a i mezi gymply by vybírali jinak než jen podle dojezdu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sysi Ano, to chápu a určitě je to možné. Není ale možné, aby se přihlášky nějak “Špatně dala přihláška ”, protože špatně je podal rodiče. Ne systém.
- Citovat
- Upravit
@Vanessa874 kopie podaných přihlášek musel přijít jeďte i do e-mailu. Tam jste to měli dobře?
- Citovat
- Upravit
@vokishka píše: Více
U nás za 200 kc/mesic/předmět.
Vzhledem k ceně kursu jinde nic, na druhou stranu kvalita přípravy nic moc.
- Citovat
- Upravit
@Svetluska55 píše: Více
tak u nás jeden předmět byl normálně v rozvrhu, druhý vedla přímo učitelka pro dobrovolníky. A ta učitelka je kvalitní. Taky se dostali téměř všichni na první školu, jen asi dva na druhou a jeden na třetí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kocourGarfield Ano měla jsem to tak přesně kde jsem to podávala na začátku a po výsledkách mě to “hodilo” na jinou zdravku, na který jsem přijata, zítra to vyřešíme jak s třídní tak s tou školou kde jsem měla být. Pokud to nepůjde tak se s tim budu muset smířit, jinak děkuji za odpověď!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vanessa874 píše: Více
Oni tě do žádného jiného města nedali, tak to nesvinuj na ně
Ale, protože jsi měla málo bodu, tak na tvoji vybranou jsi se nedostala. A spadla jsi na školu, kterou jsi měla na 2 nebo na 3 místě.
Takhle funguje nový systém. To vím i já a to už jsem dávno po škole a ani nic takového nemusím s nikým řešit
Stačí trošku logiky a chápaní ![]()
Přestup můžeš zkusit. Většinou vždy někdo odejde na jinou, lepší školu, aspoň za nás to tak bylo.
@Kelsey1 Kamoška od dcery se taky dostala? Vím, že jsi to řešila v jedné diskuzi, ale jak to s holkama dopadlo už nevím a jsem zvědavá ![]()
- Citovat
- Upravit
To u nás taky, ale došly tam tyhle děti?