Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tak to právě u malého nechci
Nevím, jestli nebylo lepší jak se to dělalo dřív, prostě pomaličku třeba jenom o kousíček to zkoušet…
Právě z toho mám strach taky, vím, že doktor, když jsem se ho na to ptala, tak to taky řeší takto, jakože neřešte to a až bude větší, tak uděláme takový zákrok
.. Jenže já tohle nechci, tak nevím jestli opravdu není lepší pomalinku zkoušet, když to jde, když ne nechat být.. nebo maminky jak to řešíte u svých kloučků? Nebo jste řešily?? Zakladatelko, omlouvám se, že jsem se ti vtírla do diskuze, dost mě to zajímá. Neboj určitě to časem bude všechno zase dobré
bohužel jinak neporadím, nemám zkušenost ![]()
Anonyme když ho to bolí možná by to asi chtělo konzultovat s doktorem ne? ![]()
Ahoj tak já jsem do 3 let nepřetahovala vůbec i když na každé prohlídce od miminka do nás doktorka hučela přetahovat!!!
z přednášky pediatra jsem si zase odnesla nepřetahovat - že se může pindík natrhnout, pak se zajizví a je komplikace, že se pod kůžičkou uvolňují kožní buňky a postupně se uvolní sám. Dneska máme měsíc a půl od poslední 3 leté prohlídky a maelj si za něj tahá sám. Hlavně když je venku v bazénu, tak si ho tam šmrdlá a už ho krásně přetáhne - sice ho má občas taky zarudlýho až mu říkám, ať si ho nechá jestli mu to nebolí a on že nebolí, tak ať si ho tam šmrdlá
když jsem to chtěla zkusit třeba ve vaně, tak mi nenechá na něj šáhnout, takže bych mu to sama netahala a násilým už asi vůbec ne už jen proto, že se bojím, že bych mu to natrhla, zatím jsme OK
zkusím najít krásný článek urologa z Plzně, který o tom píše.
http://www.maminkam.cz/…is-u-chlapcu taky zajímavý a pokusím se najít ještě tamto
@dituleska píše:
Anonyme když ho to bolí možná by to asi chtělo konzultovat s doktorem ne?
No to bych taky rekla. Kdyz ho to uz i boli, tak by to asi chtelo teda resit
@PeBe24 ono to je doktor do doktora.. naše pediatrička to nechává úplně být a sama říká, že to hodně řešila, když se jí narodil syn a došla k závěru, že je lepší to nechat být… ono to povolí docela samo, a nejvíc by to mělo povolit v pubertě… prý jakmile se to nehrotí, tak se jí tak jednou do roka stane, že musí někho poslat na tu sondu, zbytek se vyřeší sám… přijde, mi, že to je další taková česká specialitka…
@LenďuleB no opravdu by se to nemelo takhle nasilim aby to mel pak kluk roztrzene. Nam tohle udelala byvala pediatricka, kdyz byl malu rok. Tak mu ho pretahla, az ho mel roztrzeneho na nekolika mistech. Myslela jsem, ze ji zabiju. Taky jsme od ni odesli, bylo tohi vic ale toto byla posledni kapka teda. Ono totiz jak se to hoji, tak se muzou udelat jizvicky, ktere zpusobi to, ze pak nepukde přetáhnout vubec a je pak nutna obrizka. Ja teda od te doby zkousim skoro kazdy den po koupani jen malinko lehounce, jak to jde. Je urcite dobre alespon malicko, aby tam mel nejaky otvurek na to curani..uplne bez zkoušení bych to osobne taky radsi nenechavala…ale vazne jen tak zlehka aby ho to bubec nebolelo a hlavne aby se to neroztrhlo.
@PeBe24 nam tenkrat nova doktorka na to roztrzeni radila to same co vam. Zahojilo se to celkem rychle. Dyl jak tyden to asi netrvalo
hlavne mazat. Bude to brzy dobry uvidis.
Mě mamka říkala, ať (miminku) nepřetahuju, ale lehce stahuju, aby ta kůžička prý byla pružná. Pediatři prý většinou říkají nepřetahovat, ale ona pracovala dlouhé roky jako sestra na urologii a tam doktoři zase prý doporučují takhle LEHCE cvičit. Jen trochu stáhnout, ne násilím a ne přetáhnout. Prý se tím dá předejít pozdějším prasklinám a obřízkám, že ta kůže si udrží pružnost. Ale on každej řekne asi něco jinýho ![]()
@PeBe24
nejsem lekar, takze v zadnem pripade nerikam, ze muj nazor je spravny. ale ja bych se na ten postup, co jsi popsala teda asi vykaslala. prijde mi, ze pokud to tak spatne proziva a musite ho 3 nasilim zpacifikovat, tak to fakt muze teda trauma zanechat.
asi bych minimalne jeste navstivila jineho lekare a zeptala se na druhy nazor.
jinak asi jsme meli i kus stesti, ale nikdy jsme synovi nic nepretahovali, ani necvicili a v necelych 3 letech mu jde kuzicka krasne pretahnout.
Chudinka malý.. U nás to vyřešila doktorka, tak že nám dala mastičku na 2 měsíce, každý den jsme to mazali a teď mu jde celý krásně přetáhnout, tak jsem ráda že jsme se těmhle zákrokům vyhnuli ![]()
No ten postup je teda docela šílený. My s přetahováním máme taky problém (malému jsou už čtyři). Doktorka nám doporučila vždy po koupeli (kdy je kůže měkčí) opatrně uvolňovat. Tedy jako bychom chtěli přetahovat, ale jenom tam, kam to pustí. Pomalu se to zlepšuje.
Jenom nevím, jetli si tvůj syn po takových zkušenostech dá na pindíka vůbec šáhnout ![]()
Chudak maly.. jeste, ze u nas to nikdo neresi.. Synovi budou brzo 4 a nepretahne.. ono to nejde ani zkusit, jak ma maleho a mekkeho pindika. Kdybych si pockala, kdyz mu stoji (treba po spanku, nebo kdyz si s nim hraje), tak bych si pripadala, ze snad znasilnuji vlastni dite. S WC problem nema, kdyz se mu postavi a do delky opravdu naroste na normalni miru, tak mu nic nevadi, kuzicka netahne, tak proste budu verit, ze se to v te puberte nejak vyresi.. pokud bude nejhure, tak pujde na tu obrizku jako skoro dospely muz, ktery bude vedet co se to deje a proc a nebude muset prozivat muka, jako spousta chlapecku v dnesni dobe.
Jedna navsteva urologie, pretahla po namazani znecitlivujici masti, na drobnou bolest si stezoval do vecera, druhy den na to ani nevzpomnel… 3,5 roku, pretahnuti nutne diky zanetu, sli bychom ale stejne, nehlede na akutni zanet…
My jsme malému od roka pomalu uvolňovali, až se povedlo přetáhnout. Pak si někdy ve 2 letech přetahoval sám a povedlo se mi tam něco natrhnout, co bylo ještě přilepené. Došli jsme pro mastičku a bolelo ho to tak den dva a do týden bylo zahojeno.
Ahoj a proč jste to šli přetahovat?? mému dvouletému nejde přetáhnout, i říká, že ho bolí pinda když se mu postaví…ale drasticky to řešit zatím nechcu. Vás do toho nutili? Dík za odp.