Přetahnutí pindíka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46226
4.8.15 11:52

No me tenkrat strasila doktorka taky a navic to chtela na kontrole videt jak to jde, samo ze sem mu jej trosku natrhla.
Malej bude mit ted tri roky, tak sem zvedava na doktora co rekne.
Ji ak vetsinou takovyhle veci se resi az kolem 5.roku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
4.8.15 11:55

Já nechci nic podcenit… tak prostě nevím no, doktor říkal, že by se mu tam ten zánět mohl začít dělat :-( Vůbec nevím, jak se mu to tam dostane… Koukám hodně maminky to nechávájí na přírodě.. jste tady nějaká, která jste to nechali na dr. a máte pozitivní zkušenost??

@Anonymní píše:
koukni na tuhle diskuzi včera jsem jí zakládala: https://www.emimino.cz/…imco-233481/třebas ti pomůže - mě teda moc 8)

právě doktor mi říkal, že to není žádná obřízka, jak se říká, ale prostě přetáhnutí no. Chudák můj malinkej :? a jak jsi se rozhodla? Nechat to na přírodě??.. popřípadě mazat tím olejíčkem a bepanthenem a žmoulat ve vaně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
4.8.15 12:25

@LenďuleB doktor ti kecá.. druhorozenej měl předkožku zúženou úplně nešlo přetáhnout nic ani omylem, zánět se nám přihodil možná jednou, vyřešil to framykoin… dneska je mu 4 a půl, jen jsme mu to občas zkusila ve vaně kam to jde a finíto, dneska ho přetáhne úplně v pohodě, prostě se to samo uvolnilo časem. třetirozenej ho má úplně volnýho od narození a zánět měl taky jednou, opět řešený framykoinem. naše pediatra tvrdí, že nechat to být je nejlepší a uvolní se to samo, že od tý doby, co to nechává být, posílá na nějakej zákrok tak max. jedno dítě do roka a zbytek se vyřešil sám… strhávat předkožklu preventivně je prasárna totální!!! holčičkám taky nikdo panenskou blánu nenarušuje jen tak… :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7512
4.8.15 12:26

@LenďuleB malýmu doktorka sama přetáhla na 8měs kontrole. Já to nečekala, takže jsem nijak nereagovala. Potrhala mu to, mazali jsme framykoinem. 2× jsem po té kontrole chtěla dodržet doporučení přetahovat a pokaždý to skončilo krví i přes opatrnost a fakt jsem to stáhla jen trošku. Tak jsme to nechali být. Budou mu 4. Nikdy neměl zánět, čurá normálně a když jsem to tůhle zkoušela, tak mu to ani moc nešlo. Navíc se rozčiluje, tak mu jen dávám instrukce ohledně mytí, ale nechávám to být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
4.8.15 12:29

Náš doktor to teda nijak neřeš.. Zatím.. Synovi jsou 2. Na poslední kontrole asi v roce a půl říkal, že to ještě není potřeba řešit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
4.8.15 12:33

@LenďuleB Zeptala bych se lékaře, proč na západ od nás nikdo dětem na pindíka nesahá a nechá to na přírodě. Jestli to nebude tím, že tam jsou o krok napřed.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
4.8.15 12:38

@LenďuleB Taky bych řekla, že to váš doktor moc hrotí. My máme starší doktorku, takže jsem byla zvědavá na její přístup a v podstatě nám do roka neříkala nic, od roka poradila, ať pomaličku zkoušíme, jen co to půjde. V roce a půl zkonstatovala, že má syn předkožku trochu zúženou, ale prý se s tím do tří let nic nedělá, protože se to často spraví samo, jak penis a kůže na něm roste. Že máme dělat to, co dosud, tzn. jemně uvolňovat s použitím olejíčku nebo Bepanthenu a nelámat to přes koleno. Když jsem se jí pak ptala, co se dělá v těch třech letech, tak říkala, že podle situace. Kdyby měl znatelně zúženou předkožku, tak posílají za urologem, pokud ne, tak se ještě čeká. Mně to teda takto přijde celkem rozumné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1223
4.8.15 13:07

Děkuji. Budu volat ještě primáři pediatrie.. je fakt, že malý má jako špičku toho pindíka, jako tu kůžičku na něm asi 3 mm, takovou dorůžova, to je normální? Občas to tak mívá, ale myslela jsem, že je to takto v pořádku, tak jsem tomu nepřikládala větší pozornost. Jinak teda jsem nepřetahovala malému ani ve vaně.. jen přítel to párkrát opatrně zkusil, jenom maličko, aby nic nebolelo, jinak nic. Nechápu, jak by se mu tam nějaký zánět (infekce) vůbec mohl dostat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
4.8.15 16:00
@Tyrger píše:
Nepřetahováááát… podle všeho opravdu česká specialita. Já teda nemám moc ráda takové ty argumenty „návratu k přírodě“, zejména když dotyčný většinou nemá páru, jak to v přírodě chodí (takové to, jak se zvířatka mají ráda a neubližují svým mladým apod.)… ale v tomhle případě mi připadá namístě uvědomit si, že celá tisíciletí před náma matky neměly čas každodenně synkům tahat za pindíky a děti si vystačily s tím, jak si ho samy dobrovolně žmoulaly a stačilo to…

V nějakém souhrnu od WHO jsem četla, že cca 5 % kluků se předkožka úplně oddělí až v osmnácti (snad si to správně pamatuju)… takže v batolecím věku fakt není kam spěchat. Dokud to od sebe nějaký nenechavý doktor nezačne rvát násilím, ty vrstvy jsou fyziologicky srostlé a prostor mezi nimi sterilní, takže za normálních okolností se tam nic špatného dít nemůže; to až když se to serve dolů, vznikne prostor pro bakterie. (Samozřejmě, když je smůla, může malinkému vzniknout zánět z něčeho jiného, a pak je asi bohužel nutné to nějak řešit.)

Jestli už vám to doktor takhle pokazil, tak asi zkoušet hojit a opatrně přetahovat… ale násilím bych do toho teda nešla, spíš nějaké koupele v bylinkách… tohle opravdu je surové a na hraně znásilnění, IMHO. Škoda, že jste museli narazit na aktivního blba; nejspíš to ještě ke všemu myslel dobře. :(

Schválně reaguju na tento starý příspěvek, protože tu to jeho autorka napsala zcela správně, až na to, že se nejedná o žádnou českou specialitu. Po „plyšáku“ byly tyto zrůdné nesmysly k nám zavlečeny z USA. Před plyšákem, když jsem byl mladý, tak všichni doktoři věděli, že se to přetahovat nesmí a kluci vyrůstali bez jakýchkoliv problémů. Naopak, předčasným přetahováním se může ta kůžička, která ještě není u malého plně vyvinutá fatálně poškodit a kluk pak zcela zbytečně skončí na obřízce, při jejíž radikální formě je mu amputováno přes 70% jeho nejcitlivějších erotogenních zakončení a mnozí muži kvůli tomu trpí anorgasmií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
4.8.15 19:20
@LenďuleB píše:
Ahoj maminky, obnovuji diskuzi, dnes jsem byla s prckem u doktora v poradně, malému je rok a půl. No a přávě mi říkal, no a už by to chtělo (přetáhnout), no tak já jsem se samozřejmě zděsila, jestli to nemám raději pomaličku zkoušet atd.. že se bojím toho drastické zákroku. Můj pediatr mi říkal, že když to necháme být, může se tam časem dostat zánět, bude to muset stejně přetáhnout a bude to horší, nebo když to pomaličku budeme zkoušet, tak stejný scénář… že tohle je v podstatě nejšetrnější řešení… že to není žádná obřízka, či podobně, že jde o to oddělení, přetáhnutí.. říkal mi také čím dřív tím líp.. a taky mi říkal ať nekoukám na internet, že se tam kolikrát píší nesmysly… například povídal, že se někde na internetu dočetl o nějaké hormonální mastičce, která pomáhá aby se to samo oddělilo a že je to nesmysl..

Vůbec se nedivím, že ten pediatr zrazuje od internetu. S takovým doktorem bych okamžitě skončil, poněvadž to co dělá je pro vašeho syna to nejhorší. Ono je to samočistící a ten zánět se mu tam může dostat právě předčasným přetahováním. O některých doktorech tu čtu hrůzné věci. Psala tu i jedna mamina, jak takový doktor jejího ročního syna obřezal, aniž by to chtěla a vysvětlil, že to bylo v takovém stavu, že se s tím nedalo nic dělat. Dám tu odkaz na jeden článek, kde je vše vysvětleno. Není to od žádné báby Blažkové nebo Kelišové. Ten doktor, co ho napsal je světoznámý, jeho vynález, wellnessy, jsou dnes téměř všude. Na těch stránkách jsou v rubrice INFO PRO RODIČE i další články, jak o to pečovat.

ČISTI JEN TO, CO MŮŽEŠ VIDĚT! EPIDEMIE NÁSILNÉHO STAHOVÁNÍ PŘEDKOŽKY A PROČ MUSÍ BÝT ZASTAVENA

28.12.2014 10:43
28.12.2014 11:06

tento článek byl publikován v pátek 30. května 2008

autoři: John W. Travis MD & John V. Geisheker JD, LLM

o autorech: John Walton Travis MD

Více zde: http://www.obrizka-chlapcu-cz0.cz/…t-zastavena/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie