Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nejde o nutnost ale o hygienu - jinak pod kuzickou zustava mazek a muze dojit k zanetum, myjes si ty pip.nu?? ![]()
Jinak nas si nekdy od 3,5 pretahuje ve vane naprosto sam a o to jde - naucit hygiene deti..
Pokud mu to pretahnout jde, delala bych, muzou tam pak vzniknout sekretem srusty a zbytecne ho budes tahat po urologii kvuli uvolneni..
Ahoj, tady je super článek o tom, že nepřetahovat je opravdu správně. http://www.azrodina.cz/…ne-neskodit/
Příspěvek upraven 17.07.12 v 13:14
Mám 22m a nic nepřetahuju, záněty nemá, čůrá rovně, pindík se nenafukuje. Nevidím důvod mu na to sahat, naučí se to postupně sám až to bude potřebovat ![]()
Nedávno o tom bylo v sama doma, zkus na to mrknout do archivu. Pokud to nejde, tak bych to nedělala, můžeš to natrhnout.Ale jen vím, že je na to dost času, že ta dr.to v sama doma říkala.
Každopádně já klukovi od doktora nic nenechám dělat s pindíkem. Ať se podívá, dopředu budu upozorňovat, ať mu to nepřetahuje.
Ja uz o tom cetla na eMiminu diskuse, pripada mi, ze pul lekaru je pro a pul proti. Ale co jsem tak cetla, tak mam pocit, ze se muze nadelat vic skody, nez uzitku. Kdyby se to chlapeckovi natrhlo, pak to boli, krvaci…
Memu malemu bude 11 mesicu a nepretahujeme. Rikala jsem si, ze mozna kolem roku opatrne zkusim, jestli to jde, jestli ne, necham to byt. Mam dojem, ze jsem cetla, ze by to melo jit pretahnout do jejich tri let, takze casu dost. Necham to na matce prirode. Pindik vypada v poradku, problemy s curanim nema, tak proc neco resit. ![]()
@beruska2× jo myju si ji, ale netvářím se o toho tak ublíženě
přetahovat mu to jde hodně špatně
Zrovna dneska jsem byla se synem na roční prohlídce a Dr. mi taky řekla, ať pomalu přetahuju. Ukázala jak, málem mi vypadly oči
. Syna to určo nebolelo, ale evidentně mu to vadilo. No tak taky nevím, jestli tomu nenechat volný průběh
.
@dada12 píše:
Každopádně já klukovi od doktora nic nenechám dělat s pindíkem. Ať se podívá, dopředu budu upozorňovat, ať mu to nepřetahuje.
A má tu kůžičku už volnou nebo nemá? Tzn. jde mu to bez násilí přetáhnout, nebo ne? Pokud jde, tak se to přetahovat musí kvůli hygieně, nejlépe při koupání. Jestli to nejde ročnímu prckovi, tak bych to nedělala. Údajně do 3 let se to nemá řešit a to je i názor lékařů (některých
).
My nepřetahovali vůbec. Jedna mudr v roce taky šílela, že nemá uvolněnou předkožku, no málem nás hnala na chíru, ještě nám dala 3 měsíce, ale já na ní prděla a na kontrolu k ní jsme už nešli. Pak jsem čas od času zkoušela přetáhnout (ne násilím) jestli už to jde nebo ne. Na tříleté prohlídce u nového mudr jsem jen trnula, aby mu to nepřetáhl násilím - to už to šlo tak na 3/4 a doktor řekl, že je to dobrý a nikam nás nehonil. Teď ve 3 a půl letech už to jde úplně samo a bez násilí. Takže táta ho koupe a maj za úkol přetahovat ve vaně, což teda občas zapomenou ![]()
Nejde o nutnost ale o hygienu - jinak pod kuzickou zustava mazek a muze dojit k zanetum, myjes si ty pip.nu??
U ročního chlapečka je tohle stejná blbost, jako byste holčičce chtěli vymývat pochvu. Pokud chlapečkovi kolem 2 let ve vaně ukážete, jak si má umývat pindíka, tak v určitém věku zjistí, jaká je to sranda, že se mu tam ta kůže hýbe a tím pádem si postupně kůžičku uvolní sám. Až poté, co se kůžička uvolní (obvykle kolem 3 let), tak je už opravdu pravidelné omytí potřeba. A stačí opláchnout vodou, ne že to vydrbete mýdlem
.
@Easinka píše:
Ja uz o tom cetla na eMiminu diskuse, pripada mi, ze pul lekaru je pro a pul proti. Ale co jsem tak cetla, tak mam pocit, ze se muze nadelat vic skody, nez uzitku. Kdyby se to chlapeckovi natrhlo, pak to boli, krvaci…Memu malemu bude 11 mesicu a nepretahujeme. Rikala jsem si, ze mozna kolem roku opatrne zkusim, jestli to jde, jestli ne, necham to byt. Mam dojem, ze jsem cetla, ze by to melo jit pretahnout do jejich tri let, takze casu dost. Necham to na matce prirode. Pindik vypada v poradku, problemy s curanim nema, tak proc neco resit.
Ano přesně tak to je, půl doktorů je proti, půl pro
tak si vyberte
Já s tvým přístupem souhlasím
, také jsem to tak praktikovala.
Určitě nepřetahovat, pokud nemá syn záněty nebo potíže s čůráním, vůbec bych se o předkožku nestarala. Srovnávat pindík ročního dítěte s pipinou dospělé ženy je dost mimo, funguje to úplně jinak (hormonální aktivita, přirozený výtok atd.).
Naše doktorka říkala do roku a půl nebo dvou let nesahat, pak pomalinku zkoušet, co to půjde… ![]()
Ahoj holky
Včera jsem se synem byla na roční prohlídce a ukazoval nám přetahování. Malej vypadal, že se mu to evidentně nelíbí
Tak mě napadlo, je vůbec nutné ho takhle trápit? Jeden náš známý (už dávno dospělý), nám říkal, že jeho máma mu nikdy nic takového nedělala a na „funkci“ to nemá vliv.
Říkám si, že tomu nechám volný průběh, je tu někdo kdo nepřetahuje vůbec? Nebo začít později? Ale pak mi přijde už divné přetahovat pindíka třeba 3letému. Díky za rady, tipy a postřehy