Preťažené zápästie

76
7.3.06 16:41

Preťažené zápästie

Ahoj maminy,

po narodení dcérky sa mi dosť zhoršili problémy s pravým zápästím. Mala som bolesti už aj predtým, lebo som stále pracovala s PC, ale po jej narodení sa to zhoršilo min. 10×. Dostala som mastičku - analgetikum a príkaz stále zápästie znehybňovať, ale mastička sa mi zdá veľmi dočasné riešenie a celý deň nehýbať zápästím pri starostlivosti o mimino je pre mňa dosť ťažké. Mali ste niektorá podobný problém ? Ako ste ho riešili ? Prejde to samo ? Dik za odpovede.

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7.3.06 16:50

mám ten samý problém již nekolik let (taktéž nemoc z povolání - denodenní práce s PC). Asi tě něpotěším, ale bylo mi řečeno, že se jedná o chronickou záležitost, která může dojít až do zánětu šlach, proto je lepší ruku šetřit a nepoužívat-:)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
7.3.06 20:21

Určo se dá něco zkusit - jestli jsi neměla za poslední 2 roky ortézu, tak by ti ji měla proplatit pojištovna. Takže si skoč za ortopedem, on tě vyšetří, předepíše ortézu na zápěstí + tě pošle na rehabilitaci.
Nebrala bych to, co předepíší (magnet či ultrazvuk), ale požádala o laser. Jedná se o slabounký laser v tužce, můžeš si to místo ošetřovat sama. Jedno „pípání tužkou“ stojí tak 30,– Kč a 10× to bohatě stačí.
Resp. skončíš tehdy, kdy se ti stav zápěsti znatelně zhorší - v tu chvíli s laserem skončíš, do 14. dní se to uklidní a pak už do dalších 2 týdnů nevíš o tom, že jsi se zápěstím něco měla.
Mám to vyzkoušeno - na kotník po zlomenině pro rozhýbání, na vykloubené prsty z tréninků a přesně na to zápěstí, které jsem měla díky 5 hodinám ručního odstřikování úplně odrovnané…
Tak držím palce, ať jsi brzy fit!!!

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15326
7.3.06 21:24

Ahoj Mirijak, já myslím, že máš docela reálnou šanci, že se to spraví aspoň na původní stav. S tím, že máš miminko, děláš spoustu nových pohybů, které si možná neuvědomuješ a pro zápěstí a vůbec všechny svaly je to velká zátěž. Mě taky strašně zlobila zápěstí, obě, a pak jsem zjistila, že to mám z kočárku, prostě jsem nebyla zvyklá a patníků na zvedání kočárku je u nás štědře :D :D . Tréninkem se to spravilo.
Nevím, jestli kojíš a jestli se vůbec při kojo může (nemám ho při ruce, abych se koukla), ale hodně účinný je fastum gel.
Tak se drž. Pa M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
8.3.06 18:00

Dik za podporu aj rady, pokusim sa s tym teda nieco urobit :-).

Miri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
267
8.3.06 21:16

Zažila jsem to taky a šla jsem k ortopedovi, protože to bolelo vážně hodně. Řekl, že je to zánět šlach, že se to někdy maminkám stane, kvůli neustálému přenášení miminka z místa na místo. Udělal mi obstřik-nebolelo to, neboj. Taky mi předepsal ortézu, ale nosila jsem jí jenom 14 dní a jenom když jsem si vzpomněla, protože po tom obstřiku to hned přešlo. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
8.3.06 21:17

Ahoj,

tak ja jsem trpela uplne stejnym problemem. Z prace na PC mne zapesti take bolelo. Jeste pred narozenim dcery jsem mela ruku 2× v :,-(re (kvuli znehybneni).
Co se mala narodila tak se mi to opet vratilo a v mnohem horsi podobe. Uz jsem ani rukou nemohla poradne hybat jaka to byla bolest a orteza take moc nepomahala.
No nakonec jsem byla na masazi. A musim rici, ze to mi opravdu moc pomohlo. Jiz po prvni se bolest zmirnila. Tak jsem zacala chodit 1× tydne a na masaz a k memu prekvapeni bylo za mesic po bolesti.
Pani maserka mi rikala, ze mam zablokovane svaly na zadech.
Takze doporucuji zkusit.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí