Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@Skybi najdi si informace o encefalitickém pláči, docela lahůdka…
Ježiši to je strašný a co teď? Volala jsem včera k doktorce a řekla mi, že je to normální ať jí dám Nurofen. Je mi jí úplně líto navíc teď docela lituji, že jsem do toho očkování šla.
Reakce někdy děti prostě mají. Uvědom si, že pokud měla reakci na oslabený nebo mrtvý kmen, jak by asi u ní probíhalo skutečné pneumokokové onemocnění. Já měla v roce a půl zápal plic a věř mi, jako rodič bych to u svého dítěte nechtěla zažít.
@Skybi teď už nic, normální to rozhodně není, doufej že dítě nebude mít následky.
@Janli malá sousedka má každou chvilku záněty středního ucha, je to slyšet přes 2 domy jak v noci ječí. Je pochopitelně očkovaná, proti pneumokokům
. Zvláštní že děti co jsou proti tomuto očkovaní tím tak často trpí. Ale tak pediatr uklidní, kdyby očko nebylo, trpěla by víc…
U nás první dítě 4 dávky, reakce celkem dobrá. Druhé dítě strašný, evidentně toho pneumokoka prostě dostalo. Takže horečka, silné bolesti v krku, zduřelé uzliny, odmítalo sat a jen řev, řev a řev až do úplného vyčerpání. Dr. nahlásil na SÚKL a dál už jsme neockovali. Jinak mám tři děti, očkované tedy jen to první, ale s pneumokokem jsme se buď nikdy nesetkali nebo se nijak zvlášť neprojevil.
Děkuji vám za reakce. Malinká je dneska už v pořádku směje se, blbne ani teplotku neměla ale ten pláč byl včera strašný. Poradím se ještě s doktorkou a uvidíme co dál.
@Anonymní píše:
@Janli malá sousedka má každou chvilku záněty středního ucha, je to slyšet přes 2 domy jak v noci ječí. Je pochopitelně očkovaná, proti pneumokokům. Zvláštní že děti co jsou proti tomuto očkovaní tím tak často trpí. Ale tak pediatr uklidní, kdyby očko nebylo, trpěla by víc…
Oni ty záněty ucha způsobují i jiné patogeny
. Očkování se nedělá kvůli jednoduše léčitelným infekcím, ale kvůli těm smrtelným a těm co zanechávají trvalé následky.
@Skybi najdi si informace o encefalitickém pláči, docela lahůdka…