Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, koukla jsem sem http://www.bezplatnapravniporadna.cz/…-na-sjm.html a našla:
ODPOVĚĎ:
Pokud bylo právo na družstevní byt nabyto před sňatkem, nevzniká uzavřením manželství společné členství manželů v družstvu. Členem družstva je pouze ten manžel, který nabyl právo na družstevní byt před uzavřením manželství. I když byt nepřevedete do svého vlastnictví ještě před svatbou, nehrozí Vám v případě rozvodu, že byste se o byt musela dělit v rámci vypořádání společného jmění manželů SJM. Členem družstva budete pouze vy a členský podíl tudíž náleží pouze
Já teď nevím, jak to myslíš s těma zvídalama
.. ale následně píšeš, že děkuješ za postřehy.. tak zřejmě členem družstva bude nadále on, ale nepíšeš, čím ručí aktuálně, případně zřejmě mají nějak ošetřenu situaci případného rozchodu, kdy on zůstává členem, ale bude vyplácet prostředky..
@Anonymní píše:
@svatecnice díky myslela sem si to
moc bych se neradovala, ten článek je z roku 2012. On 1.1.2014 platí novela OZ, která v mnoha těchto věcech nadělala slušný průvan, určitě bych si to ještě ověřila.
A nedá mi to - ten důvod mě teda pobavil. Snad nejde o to, kdo žádá o hypotéku, ale o to, kdo se podílí na placení splátek ![]()
Byt je jeho, hypotéka je jeho, ale kupovali a splácí ho za společné peníze, nijak ošetřené to nemají, prostě když mu rupne kouli tak ona odejde s igelitkou ![]()
nějak teda nechápu, jak to myslíte s tím členstvím v družstvu, přece když ten byt vy vede z DV do OV, tak mu tím členství zaniká ne? ![]()
@Anonymní píše:
Byt je jeho, hypotéka je jeho, ale kupovali a splácí ho za společné peníze, nijak ošetřené to nemají, prostě když mu rupne kouli tak ona odejde s igelitkou
asi holka ví co dělá ![]()
Ahoj, anonym - píšu o financích
zajímá mě, jak se bude řešit následující situace
Muž vlastní byt v DV, který se bude v roce 2015 převádět do OV. V roce 2014 se však ožení.
Bude byt předmětem SJM když byl vlastně „nabyt“ v manželství?
Jinak pro případné zvídaly, byt si pořídili společně, za společné peníze, jen kvůli žádosti o hypo tam figuruje jen on.
Díky za případné postřehy