Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Musí se to ale zkusit a doufat! S tímto přístupem by se muselo říct je to marný, marný, marný, chlapeček to už nikdy nedožene tak proč se snažit. Tak šup do ústavu a hotovo.
Navíc ta blogerka za ním chodila a věnovala se mu, není to úplně ztracený případ. Musí se věřit a snažit se ho rychle dostat k pěstounům
![]()
@jindra.kytka píše:
@truelly @ludmilaadamkovaMusí se to ale zkusit a doufat! S tímto přístupem by se muselo říct je to marný, marný, marný, chlapeček to už nikdy nedožene tak proč se snažit. Tak šup do ústavu a hotovo.
Navíc ta blogerka za ním chodila a věnovala se mu, není to úplně ztracený případ. Musí se věřit a snažit se ho rychle dostat k pěstounům![]()
![]()
Já jsem přece nepsala že se nemá bojovat a nechat chlapecká tam kde je
navíc zázraky se dějí samosebou. Lidský mozek je natolik složitý že nic nejde s jistotou říct. A samozřejmě priorita je dostat ho k lidem kteří se o něj budou adekvátně starat a dohánět vše.
O případu jsem neslysela, ale článek na odkazů jsem přečetla jedním dechem. Je mi z toho do breku, Chudacek malej
Moc moc bych mu přála aby se dostal do kvalitní rodiny k pěstounům, kteří mu budou moct dat šanci dohnat aspoň trochu to o co doteď přicházel. A aby mohl prožít co nejšťastnější život, který si každý dítě zaslouží …
Ale z toho článku mi to přijde v podstatě beznadejny.
Třeba se stane zazrak a na malyho se usmeje štěstí …
Dnes budu koukat na tu reportáž. Je to ve 21.25 v pořadu 168 hodin
Teda, sem rada ze se to dostalo do medii-ja to cetla nevericne a jeste kdyz mi vedle spinkal maly syn kteremu se snazim dat vsechnu lasku, rozvijet ho a pak si prectu tohle zacaly ve me bublat emoce ![]()
Moc by me zajimalo zda si ho nekdo adoptoval? S zim pristupem pani co za nim jezdila myslim ze by bylo krasne kdyby si ho adoptovali jako rodina-bylo to jako osud ![]()
Ale urcite se vsude bude mit lepe-nez v ustavu nebo nemocnici navic myslim ze kdyby se mu venovali ma sanci to dohnat prislo mi ze byl proste jen strasne chudak zanedbany ![]()
A s prominutim takovou mamu by meli sterilizovat-jeji 3 dalsi deti taky opustila a ma je chudqk babicka ![]()
@Dorotka101 super ze to medializovali! Snad se to konecne pohne kupredu a maly chlapecek se dostane k lidem kteri o nej budou pecovat a mit o nej zajem ![]()
Ten pribeh jsem teda obrecela…a dekuji Petre Jirglove ze do toho sla po hlave a ze pro nej doslova vydupe lepsi peci a doufam ze i budoucnost
a treba se pohnou ledy i v celem zkostnatelem systemu ![]()
@Any9 píše:
O případu jsem neslysela, ale článek na odkazů jsem přečetla jedním dechem. Je mi z toho do breku, Chudacek malejMoc moc bych mu přála aby se dostal do kvalitní rodiny k pěstounům, kteří mu budou moct dat šanci dohnat aspoň trochu to o co doteď přicházel. A aby mohl prožít co nejšťastnější život, který si každý dítě zaslouží …
Ale z toho článku mi to přijde v podstatě beznadejny.
Třeba se stane zazrak a na malyho se usmeje štěstí …
Já bych ho moc chtěla, my už přijali dva, ale třetího teď nezvládneme. ![]()
https://www.nihilistanabalkonu.cz/…move-reseni/
V tomto článku je to moc hezky popsáno. Navrhované řešení, tzv. baby cuddling, které by tady bylo považováno za prudce revoluční už v ostatních civilizovaných zemích dávno funguje. Systém dobrovolnické péče o ty, co to nejvíce potřebují, tedy opuštěná miminka. Ta si nedokáží říct, že se nudí, že je jim smutno, že něco potřebují. Tak, co by se o ně kdo víc staral že. Hlavně, že mají všechny dostupné léky, přístroje, suchou plenu a plný žaludek. Zdravotnická péče na nejvyšší úrovni. Ovšem fyzický kontakt, pocit bezpečí a interakce s pečující osobou je pro ně stejně esenciální jako ten plný žaludek. Všichni si budou navzájem kryt záda, ohánět se byrokracií, přepracovaností a tím, že ten největší pachatel je tu matka, která dítě opustila. Pro všechny ty předpisy, nesmyslná nařízení a strach ze zodpovědnosti za svá rozhodnutí se nám ze společnosti vytrácí zdravý rozum, empatie a lidskost.
Doufám, že se jednou dočkám toho, že bude baby cuddling standardem na všech dětských odděleních. Dobrovolníci by na tuto velmi potřebnou a pro obě strany příjemnou činnost stáli fronty. A já s nimi.
@matkabagristy píše:
kdo muze za to, ze matka opustila sve dite?
Privazany je ptoto, aby si nevtrhal hadicky
Rozhodně ne to dítě a nemělo by za to penalizovano.
Kdyby po porodu matka upadla do kómatu, otec byl neznámý, neměla rodinu, tak to dítě dopadne stejně.
A to privazovani je hrozně i proto, že se děje i dětem, ktere mají matky, které se o ně postarají. V některých nemocnicich třeba po operaci matce nedovolí, aby byla u probouzení a 24/7 u dítěte, ale zároveň přirozeně nemají čas se o něj starat, tak ho přiváží, aby si nevytrhal hadičky. To je pro opecovavane dítě, které má strach a je v cizím prostředí hrozné trauma. A úplně zbytečně.
Mimochodem, viděly jste tu reportáž? Nevím, jestli plakat, nebo řvát vzteky. Všechny ženy zastupující systém, které v reportáži mluvily (nepochybně jsou to i matky) budou do zblbnutí obhajovat svoje správné postupy, odvolávat se na platnou legislativu a vymýšlet, jak jinak by se z toho vykroutily a přenesly zodpovědnost na někoho jiného, zatímco ten chlapeček ztrácí drahocenný čas.
To je takový problém k tomu miminku někoho pustit? Třeba právě paní Jirglovou? Čeho se bojí? Že je bude matka žalovat? Ta zrovna. Kde není žalobce, není soudce. Za všech okolností by se mělo jednat v nejlepším zájmu dítěte a ne brát ohled na!!!stále trvající!!! rodičovská práva pseudomatky.
Nejsmutnější je, že takovýchto dětí bude víc.
@MatkaMatceVlkem píše:
Mimochodem, viděly jste tu reportáž? Nevím, jestli plakat, nebo řvát vzteky. Všechny ženy zastupující systém, které v reportáži mluvily (nepochybně jsou to i matky) budou do zblbnutí obhajovat svoje správné postupy, odvolávat se na platnou legislativu a vymýšlet, jak jinak by se z toho vykroutily a přenesly zodpovědnost na někoho jiného, zatímco ten chlapeček ztrácí drahocenný čas.To je takový problém k tomu miminku někoho pustit? Třeba právě paní Jirglovou? Čeho se bojí? Že je bude matka žalovat? Ta zrovna. Kde není žalobce, není soudce. Za všech okolností by se mělo jednat v nejlepším zájmu dítěte a ne brát ohled na!!!stále trvající!!! rodičovská práva pseudomatky.
Nejsmutnější je, že takovýchto dětí bude víc.
asi nepracujes ve verejne sfere, ze?
@matkabagristy píše:
asi nepracujes ve verejne sfere, ze?
Přesně tohle říkalo gestapo. Pouze si „plnili povinnosti“.
Dámy, tahle… (doplňte si vhodný výraz)… učí Vaše děti!
@řehořice píše:
Rozhodně ne to dítě a nemělo by za to penalizovano.
Kdyby po porodu matka upadla do kómatu, otec byl neznámý, neměla rodinu, tak to dítě dopadne stejně.A to privazovani je hrozně i proto, že se děje i dětem, ktere mají matky, které se o ně postarají. V některých nemocnicich třeba po operaci matce nedovolí, aby byla u probouzení a 24/7 u dítěte, ale zároveň přirozeně nemají čas se o něj starat, tak ho přiváží, aby si nevytrhal hadičky. To je pro opecovavane dítě, které má strach a je v cizím prostředí hrozné trauma. A úplně zbytečně.
Byla jsem se synem v nemocnici a kanylu si vytrhnul za 24 hodin 2×, no sestra samozřejmě nadávala…za to přivazování bych je určitě nekárala, k tomu je důvod, že si nenajdou chvilku na to s dítětem komunikovat, pomazlit a pohladit a zatím popíjejí kafíčko na sesterně, jo to je ale opravdu smutné.
@matkabagristy Naštěstí ne. A neberu to jako omluvu pro to, co se děje. Vím, že jsi učitelka. Moje maminka je taky učitelka. Vím jak to chodí a chápu, že se na to díváš z trochu jiného úhlu než já. Nebo vidíš souvislosti, které já nevidím. Ale pořád je to o tom přístupu konkrétní osoby ke konkrétnímu dítěti. Prostě nelze překousnout to, že lékař na pediatrii dovolí takovou měrou zanedbávat psychosociální vývoj kojence, když má možnost k němu pustit dobrovolnici, která by alespoň trochu jeho potřebu kontaktu nasytila. Naopak jí hází klacky pod nohy. Problém je mnohem rozsáhlejší a jde shora. Já vím, že ho nevyřeším. Ale se.re mě to strašně.
Co jsem četla knížku chlapec kterého chovali jako psa tak velkou šanci měly děti co první měsíce života se o ně někdo staral příkladně a pak teprve byly deprivované… Že ten úplný základ je strašné důležitý. Jsou to stavební kameny.