Příběh jednoho chlapečka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
ludmilaadamkova
31.10.21 18:41
@truelly píše:
a už to nikdy nedožene.

Co jsem četla knížku chlapec kterého chovali jako psa tak velkou šanci měly děti co první měsíce života se o ně někdo staral příkladně a pak teprve byly deprivované… Že ten úplný základ je strašné důležitý. Jsou to stavební kameny.

• Citovat
  • Upravit
3059
31.10.21 18:49

@truelly @ludmilaadamkova

Musí se to ale zkusit a doufat! S tímto přístupem by se muselo říct je to marný, marný, marný, chlapeček to už nikdy nedožene tak proč se snažit. Tak šup do ústavu a hotovo.

Navíc ta blogerka za ním chodila a věnovala se mu, není to úplně ztracený případ. Musí se věřit a snažit se ho rychle dostat k pěstounům :srdce: :andel: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
31.10.21 18:52
@jindra.kytka píše:
@truelly @ludmilaadamkova

Musí se to ale zkusit a doufat! S tímto přístupem by se muselo říct je to marný, marný, marný, chlapeček to už nikdy nedožene tak proč se snažit. Tak šup do ústavu a hotovo.

Navíc ta blogerka za ním chodila a věnovala se mu, není to úplně ztracený případ. Musí se věřit a snažit se ho rychle dostat k pěstounům :srdce: :andel: :roll:

Já jsem přece nepsala že se nemá bojovat a nechat chlapecká tam kde je 8o navíc zázraky se dějí samosebou. Lidský mozek je natolik složitý že nic nejde s jistotou říct. A samozřejmě priorita je dostat ho k lidem kteří se o něj budou adekvátně starat a dohánět vše.

• Citovat
  • Upravit
1339
31.10.21 19:07

O případu jsem neslysela, ale článek na odkazů jsem přečetla jedním dechem. Je mi z toho do breku, Chudacek malej :( Moc moc bych mu přála aby se dostal do kvalitní rodiny k pěstounům, kteří mu budou moct dat šanci dohnat aspoň trochu to o co doteď přicházel. A aby mohl prožít co nejšťastnější život, který si každý dítě zaslouží …
Ale z toho článku mi to přijde v podstatě beznadejny.
Třeba se stane zazrak a na malyho se usmeje štěstí …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
607
31.10.21 19:35

Dnes budu koukat na tu reportáž. Je to ve 21.25 v pořadu 168 hodin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
31.10.21 20:05

Teda, sem rada ze se to dostalo do medii-ja to cetla nevericne a jeste kdyz mi vedle spinkal maly syn kteremu se snazim dat vsechnu lasku, rozvijet ho a pak si prectu tohle zacaly ve me bublat emoce :cert:
Moc by me zajimalo zda si ho nekdo adoptoval? S zim pristupem pani co za nim jezdila myslim ze by bylo krasne kdyby si ho adoptovali jako rodina-bylo to jako osud :srdce:
Ale urcite se vsude bude mit lepe-nez v ustavu nebo nemocnici navic myslim ze kdyby se mu venovali ma sanci to dohnat prislo mi ze byl proste jen strasne chudak zanedbany :,(
A s prominutim takovou mamu by meli sterilizovat-jeji 3 dalsi deti taky opustila a ma je chudqk babicka 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
31.10.21 23:41

@Dorotka101 super ze to medializovali! Snad se to konecne pohne kupredu a maly chlapecek se dostane k lidem kteri o nej budou pecovat a mit o nej zajem :srdce:
Ten pribeh jsem teda obrecela…a dekuji Petre Jirglove ze do toho sla po hlave a ze pro nej doslova vydupe lepsi peci a doufam ze i budoucnost :srdce: a treba se pohnou ledy i v celem zkostnatelem systemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.11.21 01:03
@Any9 píše:
O případu jsem neslysela, ale článek na odkazů jsem přečetla jedním dechem. Je mi z toho do breku, Chudacek malej :( Moc moc bych mu přála aby se dostal do kvalitní rodiny k pěstounům, kteří mu budou moct dat šanci dohnat aspoň trochu to o co doteď přicházel. A aby mohl prožít co nejšťastnější život, který si každý dítě zaslouží …
Ale z toho článku mi to přijde v podstatě beznadejny.
Třeba se stane zazrak a na malyho se usmeje štěstí …

Já bych ho moc chtěla, my už přijali dva, ale třetího teď nezvládneme. :,(

• Citovat
  • Upravit
149
1.11.21 08:04

https://www.nihilistanabalkonu.cz/…move-reseni/

V tomto článku je to moc hezky popsáno. Navrhované řešení, tzv. baby cuddling, které by tady bylo považováno za prudce revoluční už v ostatních civilizovaných zemích dávno funguje. Systém dobrovolnické péče o ty, co to nejvíce potřebují, tedy opuštěná miminka. Ta si nedokáží říct, že se nudí, že je jim smutno, že něco potřebují. Tak, co by se o ně kdo víc staral že. Hlavně, že mají všechny dostupné léky, přístroje, suchou plenu a plný žaludek. Zdravotnická péče na nejvyšší úrovni. Ovšem fyzický kontakt, pocit bezpečí a interakce s pečující osobou je pro ně stejně esenciální jako ten plný žaludek. Všichni si budou navzájem kryt záda, ohánět se byrokracií, přepracovaností a tím, že ten největší pachatel je tu matka, která dítě opustila. Pro všechny ty předpisy, nesmyslná nařízení a strach ze zodpovědnosti za svá rozhodnutí se nám ze společnosti vytrácí zdravý rozum, empatie a lidskost.

Doufám, že se jednou dočkám toho, že bude baby cuddling standardem na všech dětských odděleních. Dobrovolníci by na tuto velmi potřebnou a pro obě strany příjemnou činnost stáli fronty. A já s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
921
1.11.21 08:26
@matkabagristy píše:
kdo muze za to, ze matka opustila sve dite?
Privazany je ptoto, aby si nevtrhal hadicky

Rozhodně ne to dítě a nemělo by za to penalizovano.
Kdyby po porodu matka upadla do kómatu, otec byl neznámý, neměla rodinu, tak to dítě dopadne stejně.

A to privazovani je hrozně i proto, že se děje i dětem, ktere mají matky, které se o ně postarají. V některých nemocnicich třeba po operaci matce nedovolí, aby byla u probouzení a 24/7 u dítěte, ale zároveň přirozeně nemají čas se o něj starat, tak ho přiváží, aby si nevytrhal hadičky. To je pro opecovavane dítě, které má strach a je v cizím prostředí hrozné trauma. A úplně zbytečně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
1.11.21 10:19

Mimochodem, viděly jste tu reportáž? Nevím, jestli plakat, nebo řvát vzteky. Všechny ženy zastupující systém, které v reportáži mluvily (nepochybně jsou to i matky) budou do zblbnutí obhajovat svoje správné postupy, odvolávat se na platnou legislativu a vymýšlet, jak jinak by se z toho vykroutily a přenesly zodpovědnost na někoho jiného, zatímco ten chlapeček ztrácí drahocenný čas.

To je takový problém k tomu miminku někoho pustit? Třeba právě paní Jirglovou? Čeho se bojí? Že je bude matka žalovat? Ta zrovna. Kde není žalobce, není soudce. Za všech okolností by se mělo jednat v nejlepším zájmu dítěte a ne brát ohled na!!!stále trvající!!! rodičovská práva pseudomatky.

Nejsmutnější je, že takovýchto dětí bude víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
1.11.21 10:35
@MatkaMatceVlkem píše:
Mimochodem, viděly jste tu reportáž? Nevím, jestli plakat, nebo řvát vzteky. Všechny ženy zastupující systém, které v reportáži mluvily (nepochybně jsou to i matky) budou do zblbnutí obhajovat svoje správné postupy, odvolávat se na platnou legislativu a vymýšlet, jak jinak by se z toho vykroutily a přenesly zodpovědnost na někoho jiného, zatímco ten chlapeček ztrácí drahocenný čas.

To je takový problém k tomu miminku někoho pustit? Třeba právě paní Jirglovou? Čeho se bojí? Že je bude matka žalovat? Ta zrovna. Kde není žalobce, není soudce. Za všech okolností by se mělo jednat v nejlepším zájmu dítěte a ne brát ohled na!!!stále trvající!!! rodičovská práva pseudomatky.

Nejsmutnější je, že takovýchto dětí bude víc.

asi nepracujes ve verejne sfere, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
1.11.21 12:15
@matkabagristy píše:
asi nepracujes ve verejne sfere, ze?

Přesně tohle říkalo gestapo. Pouze si „plnili povinnosti“.

Dámy, tahle… (doplňte si vhodný výraz)… učí Vaše děti!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7228
1.11.21 12:19
@řehořice píše:
Rozhodně ne to dítě a nemělo by za to penalizovano.
Kdyby po porodu matka upadla do kómatu, otec byl neznámý, neměla rodinu, tak to dítě dopadne stejně.A to privazovani je hrozně i proto, že se děje i dětem, ktere mají matky, které se o ně postarají. V některých nemocnicich třeba po operaci matce nedovolí, aby byla u probouzení a 24/7 u dítěte, ale zároveň přirozeně nemají čas se o něj starat, tak ho přiváží, aby si nevytrhal hadičky. To je pro opecovavane dítě, které má strach a je v cizím prostředí hrozné trauma. A úplně zbytečně.

Byla jsem se synem v nemocnici a kanylu si vytrhnul za 24 hodin 2×, no sestra samozřejmě nadávala…za to přivazování bych je určitě nekárala, k tomu je důvod, že si nenajdou chvilku na to s dítětem komunikovat, pomazlit a pohladit a zatím popíjejí kafíčko na sesterně, jo to je ale opravdu smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
149
1.11.21 12:20

@matkabagristy Naštěstí ne. A neberu to jako omluvu pro to, co se děje. Vím, že jsi učitelka. Moje maminka je taky učitelka. Vím jak to chodí a chápu, že se na to díváš z trochu jiného úhlu než já. Nebo vidíš souvislosti, které já nevidím. Ale pořád je to o tom přístupu konkrétní osoby ke konkrétnímu dítěti. Prostě nelze překousnout to, že lékař na pediatrii dovolí takovou měrou zanedbávat psychosociální vývoj kojence, když má možnost k němu pustit dobrovolnici, která by alespoň trochu jeho potřebu kontaktu nasytila. Naopak jí hází klacky pod nohy. Problém je mnohem rozsáhlejší a jde shora. Já vím, že ho nevyřeším. Ale se.re mě to strašně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí