Přibírání po příkrmech
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tak ono celkově jak miminka rostou pribiraji pomaleji než novorozenci. Pokud je spokojený, tak bych to moc neresila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obě děti zpomalily. Ono se ze zeleniny nenabírá tak dobře jako z tučnýho mlíka, ale daleko víc i to, že se prostě děti mnohem víc hýbou. Když to vezmu u svých - první tři měsíce nabíraly raketově, jenom ležely a jedly. Jak se přidal pohyb, tak po 3. měsíci se nabírání zpomalilo a po 6. k tomu přišly příkrmy a ještě víc pohybu a přibírají ještě méně. U prvého někdy mezi 8. a 10. měsícem dokonce nahoru ani deko. Ale furt jsou to šikovný a zdravý děti a nikterak podvyživený.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono deti obecne už pak nepribiraji tolik, jako na zacatku. A smyslem prikrmu je přece to, aby nahradily kojení, ne? Takže podle me je vše ok. Můžeš konzultovat na nejbližší prohlidce, ale nemyslím si, že by to byl problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší dítě po zavedení příkrmů přírůstky zpomalilo (při kojení přibíralo kilčo i víc měsíčně, ale příkrmy mu moc nejely), druhé naopak začalo přibírat víc (při kojení byly přírůstky mizerné, ale příkrmy naopak chutnaly a tak se rozjedlo). Takže je to individuální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hlavně taky se děti od toho 4-6m začínají více hýbat, takže spáli více energie a mín přibírají. Mí dcera do 4m přibírala kilo měsíčně, pak už jen cca 0,5kg a pak mín a mín. V roce se to tak nějak uplně zastavilo. a ted je to tak ty 2kg za rok. Tak nějak jak to má být. A fakt nám to tak sedí. V roce by mělo mít dítě trojnásobek své porodní váhy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, váha se zpomalí.
Dítko se taky více hýbe a spali více kalorií.
Já jsem po každém jídle vždy dokojila, kaše jsem dávala až okolo 8.mesice na snídani. @Veru1987 jj trojnásobek, u první dcery to tak bylo, narodila se 3500g, ale druhá 4600g a vážila v roce stejně jako první dcera. To by byla pořízek mít v roce skoro 14kg
to má teď ve 2,5letech skoro
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucynka25 píše:
Ano, váha se zpomalí.
Dítko se taky více hýbe a spali více kalorií.
Já jsem po každém jídle vždy dokojila, kaše jsem dávala až okolo 8.mesice na snídani.
@Veru1987 jj trojnásobek, u první dcery to tak bylo, narodila se 3500g, ale druhá 4600g a vážila v roce stejně jako první dcera. To by byla pořízek mít v roce skoro 14kgto má teď ve 2,5letech skoro
Je to jen zhruba ty tabulky samozřejmě. Dcera měla v roce 10,7kg. A nyní ve třech a půl má 16,5kg přibrala tedy za 2,5rooku 5,8kg… tak o nějaké kilo více než jak říkaji ty tabuulky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, zajimaly by me vase zkusenosti. Zacala vam kojena miminka po postupnem nahrazovani kojeni prikrmy pribirat rychleji, nebo naopak? Ptam se proto, ze mam sedmimesicniho syna, ktery mezi 4. a 6. mesicem pribiral trochu pomaleji. Zavedla jsem o neco driv postupne masozeleninu a kasi, ji hezky, ale zas naopak nema moc zajem o kojeni. Pres den si cucne rano a odpoledne, poradne pije tak 2× 3× az v noci. Tak nevim, jestli to nebylo trochu kontraproduktivni - sice ji zeleninu a kasi, ale vypije vyrazne min mlika