Příčiny nespavosti u batolete

3540
22.9.12 08:04

příčiny nespavosti u batolete

Ahoj už jsem docela zoufalá. Mám 14ti měsíčního synka. Jak už název diskuse napovídá je to nespavec. Ráda bych odhalila příčinu i když hádám, že se mi to nepovede. Tak bych se chtěla zeptat jestli maminky nespavců jste někdy přišli na důvod. Já to odhaduji, že to začalo po očkování do té doby spal po 4 hodinách v noci a před den po 2.
Od očkování přes den po půl hodině na 3hodiny vzhůru a v noci, ani nemluvit, od 18té hodiny vydržel spát tak do 1ráno a pak po hodině.
Vyzkoušela jsem snad každou babskou radu. V 10ti měsících jsem s největším sebezapření vyzkoušela Estivillovu metodu. Dokonce jsem tu i radila v diskusích pomohlo to 2 dva měsíce a já byla nadšená, ale v poslední době se to vrací pomalu zpátky a já nemůžu přijít na to proč. Neděje se u nás nic, nehádáme se, občas jedeme na výlet, ale nic extra co by mu nedalo spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6224
22.9.12 08:50

Ahojky, asi ti neporadím, ale pokud to neva, tak si taky počkám na nějaké rady :) pokud tedy ještě nějaké jsou..

Nellče bude příští týden rok a spaní přes den je vcelku dobré, ale v noci opravdu ne..Stále se budí, pláče, je to noc co noc..Taky už jsem zoufala a zkoušela snad vše..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
22.9.12 08:56

S dcerou mám to samé, u syna to neznám. Asi prostě vydržet, než budou spát celou noc.Fakt nevím :nevim: a už mě to taky pěkně štve. Usíná v sedum v pohodě a od půl jedenáctý to začíná :roll: :roll: .Je vzhůru každou hodinu :zed:,pořád se převaluje, knourá no děs…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
22.9.12 08:57

Tak já ti napíšu co jsme zkoušeli my, třeba tam najdeš ještě něco co by za to stálo

• Spát v jedné posteli s náma! pomohlo asi na dva týdny, pak už je n přelízal, mručel, lezl na mě, na manžela.
  • Dávat před spaním víc najíst kaše, banány, polívky, mlíka hajaja.. bez účinku
  • Homeopatika já dávala v domnění že jsou to zuby Chamomilu.. bez účinku
  • Čaje meduňka, čaj na spaní pro děti.. bez účinku
  • Med jsme tedy nedávali protože do dvou let by se neměl.
  • Zkoušela jsem chovat, nechovat
  • dudlíka nemáme, jiného spinkáčka taky ne

Pomohla ta metoda položit-pláč, položit-pláč, položit-spí

A jsem zpět na začátku.. snad je to jen přechodně ale už to trvá týden a pořád hůř a hůř :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
22.9.12 09:01

Kdyby snad byl legální odvar z makovic sosá ho ten sosáček už od 6tého měsíce :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
22.9.12 09:08
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
22.9.12 09:21
@evick2 píše:
Kdyby snad byl legální odvar z makovic sosá ho ten sosáček už od 6tého měsíce :D :D :D :D
:potlesk: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
22.9.12 09:25

Můj starší se budí taky pořád, už rok. Začalo to po nemoci loni na podzim. Budí se na pití, napije se a usne. Někdy 1× někdy 4×. Jelikož mám ještě mladšího chlapečka, tak nemám nervy mu pití nedat a nechat ho řvát. Stačí že i mladší se budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
22.9.12 09:28

@andelka83 přesně.Já bych jí taky nechala vyřvat, ale vzbudila by Matýska a to nejde prostě. Po vánocích jí stěhujeme k malýmu, no to jsem zvědavá. Chudák kluk :mrgreen:.Uvidíme, jak to bude, jinak si jí zase postěhujeme zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
22.9.12 09:56

Kolik celkem denne ti spi? Me treba prijde hrozne brzy dat ho spar v 18. Ja mam stejne stareho syna, chodi spat kolem pul 9 a vstava tak v 6-7. Vetsinou se vzbudi mezi 4-5 ranni a to ho bud uspim a pokud to nejde, tak si ho vezmeme do loznice, on chvili kouka a pak usne. Pres den spaval donedavna 2× denne, tak po pul hodine, ted se predelal na spani po obede a spi tak hodinu a pul az 2, podle toho, kdy vstaval a jak moc radil.
Z tveho dotazu jsem uplne dobre nepochopila od kdy do kdy spi tvuj syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3890
22.9.12 10:10

U nas se spi v nasi posteli… a nebudu to zatim menit… mam na to bohuzel duvody… davam ji spat kolem 21h podle denniho spanku… no a kolem pulnoci to zacina… budi se s hysterakem! pit nechce to jeste vic breci… nekdy chce nosit, nekdy placat pres prdelku, obcas se teda napila UM a spala dal, tuhle noc jsem natirala zoubky gelem - jednou pomohlo po druhy uz ne… pak po mne lezla v noci, plakala knourala a ja jen ignorovala… asi pul hodky a usla.. fakt nevim…
pres den je teda taky na zabiti, furt breci, knoura, stoupa si a chce nosit, nic ji nebavi :roll: a ku prikladu… ted jeste spi!!! „nocni spanek“ 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32894
22.9.12 10:27

@kamikaa no, až budu chtít mladšímu zrušit noční kojení, tak se připravím na pár nocí řevu a zruším staršímu to pití. :lol: ale teďka, jsem ráda že žiju.
Starší teda chodí spát ve 20h a vstává mezi 5 a 6h :zed: pak spí odpoledne 2-2,5h. Spí stejně blbě, ať odpoledne spí hodinu nebo tři. Ani když jde spát večer později, nevstane pozdějc jak chvíli po6h. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
22.9.12 11:42

@evick2 zkus si přečíst knížku každé dítě může dobře spát. třeba tam najdeš něco co by ti pomohlo. Já knihu čtu už po několikáté je super… druhý syn taky špatně spí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8086
22.9.12 11:46

@evick2 ještě mi kdysi jedna maminka v čekárně na neurologii řekla že její dcera měla poruchy spánku něco podobného co popisuješ, řešili vše možné až zjistili že u ní se nestřídají fáze spánku nebo tak nějak říkala a pomohlo že ji na neuru odhalili problém a mačkají několikrát denně na krčku na zádech reflexní body.na neuru je občas potkávám a říkala že je malá už v pohodě a spí dobře je tak jak můj starší syn skoro dva roky… My mačkáme taky reflexní zony ale kvůli něčemu jinému, tak třeba je u vás taky njaký jiný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3540
22.9.12 12:47

Prodloužit spánek se neúspěšně snažím už od začátku léta, ale málo kdy se dostaneme na půl 7, kolem půl 6 už začíná být omrněnej a kdyby nebyl ve vaně tak usne jak špalek už v těch šest. Mě nevadí že vstáváme brzo třeba kolem páté ranní.. bohužel i když se mi povedlo že jsme byli na zahradě a šel spát až v půl 8 tak stejně vstával brzo :nevim:
Já zas můžu doporučit knihu Dětský spánek v otázkách a odpovědích ta mi pomohla hrozně ale teď jsem k němu chodila 2 hodiny a beze změn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí