25 měsíců a nechce usínat sám

37
11.9.12 21:31

25 měsíců a nechce usínat sám

Dobrý večer maminky, jdu se zeptat na tipy, triky apod. :D

Syn (25měsíců) nechce usínat sám :twisted: :,(
Když mu bylo 10měsíců, byl nemocný, teploty… a tak jsem s ním začala usínat.. Shodou okolností jsme se i pár dní před tím přestěhovali do nového, tak navíc jsem nechtěla, aby usínal v „cizím“ prostředí sám… A tak se to tak nějak stalo.. A pak jsem to já začala „lajdat“ a zůstávala s ním.. Teď, když chci odejít, scéna. Řev, pláč… Nevím, jak na to. Rozhodně nechci začít s matodou nechat ho řvát, zavřít, apod… Je schopný rozbít sklo u dveří jen aby se dostal za maminkou.. :zed:
Uvědomuji si, že je to moje vina, ale jak s tím „odnaučováním“ teď začít?

Děkuji moc za rady, tipy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3478
11.9.12 21:36

Co pustit pohádku??tak to je ted u nas, jinak bych se z loznice nehla…taky 25m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1186
11.9.12 21:42

Já bych to nelámala. jestli nemusí ráno brzo někam vstávat, nechala bych ho jít spát zároveň s náma. zvlášť jestli není večer mrzutý. já furt vymýšlela jak naučit dceru aby spala sama, stejně nic moc nefungovalo, jen nás to stálo obě nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 21:43

Ano, vyzkoušeno.. On prostě bez mé přítomnosti neusne :D Třeba se zadívá na chvíli, ale pak přijde a maminko jdeme pinkat… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 21:45
@lenk píše:
Já bych to nelámala. jestli nemusí ráno brzo někam vstávat, nechala bych ho jít spát zároveň s náma. zvlášť jestli není večer mrzutý. já furt vymýšlela jak naučit dceru aby spala sama, stejně nic moc nefungovalo, jen nás to stálo obě nervy.

Já bych to taky nelámala (viz. nočník.. a šlo to pak samo), ale na tomhle usínání semnou je opravdu závislý.. A hlavně za rok do školky, je společenský, takže v tom nebude asi problém, ale s tím usínáním.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 21:45
@Brambůrka10 píše:
Co pustit pohádku??tak to je ted u nas, jinak bych se z loznice nehla…taky 25m

Ano, vyzkoušeno.. On prostě bez mé přítomnosti neusne :D Třeba se zadívá na chvíli, ale pak přijde a maminko jdeme pinkat… :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4417
11.9.12 21:46

Malé je 2,5 roku a uspávám stále tak, že s ní ležím v posteli dokud neusne, někdy je to 20, někdy i 50 minut…když ji nechám samotnou řve a dokáže si otevřít dveře a přijít za mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 21:53
@mom.kri píše:
Malé je 2,5 roku a uspávám stále tak, že s ní ležím v posteli dokud neusne, někdy je to 20, někdy i 50 minut…když ji nechám samotnou řve a dokáže si otevřít dveře a přijít za mnou.

Tak alespoň mám trošku zlepšenou náladu, že někdo to má úplně stejně.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.9.12 21:54

Dcera vzdycky usinala sama, nebyl problem…vcera kdyz nemohla usnout, tak jdu za ni a ona si vylozene rekla: „mama tam“ a ukazala na svuj polstar a chtela bych si s ni lehla. To nikdy predtim neudalala. Pak z ni vypadlo: „bojíší oči“, z cehoz jsem usoudila ze se nejspis boji svetel za aut co jezdi po zdi. Ted bylo vubec nejaky slozitejsi obdobi. Vcera usla az u nas v posteli, oba jsme ji drzeli za ruku.

dneska rekla jen: „mama haji“ asi abych si lehla do postele a byla tam s ni. Tak nevim, doufam, ze to nebude trvat dlouho :nevim: za nedlouho pribude dalsi svist, tak to bude taky vesely.

Taky se bojim, aby to nebylo na dyl 8o. Takze postupne zase budeme odchazet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 22:03
@suik píše:
Dcera vzdycky usinala sama, nebyl problem…vcera kdyz nemohla usnout, tak jdu za ni a ona si vylozene rekla: „mama tam“ a ukazala na svuj polstar a chtela bych si s ni lehla. To nikdy predtim neudalala. Pak z ni vypadlo: „bojíší oči“, z cehoz jsem usoudila ze se nejspis boji svetel za aut co jezdi po zdi. Ted bylo vubec nejaky slozitejsi obdobi. Vcera usla az u nas v posteli, oba jsme ji drzeli za ruku.

dneska rekla jen: „mama haji“ asi abych si lehla do postele a byla tam s ni. Tak nevim, doufam, ze to nebude trvat dlouho :nevim: za nedlouho pribude dalsi svist, tak to bude taky vesely.

Taky se bojim, aby to nebylo na dyl 8o. Takze postupne zase budeme odchazet.

No právě že u nás do těch 10ti měsíců to bylo naprosto v pohodě.. Ale pak se to zlomilo a mojí leností a nedůsledností se to takhle zvrtlo. A přesně tak.. Uvažujeme o druhým a přemýšlela jsem, jak by to asi bylo, kdybych uspávala v té době tříletého a do toho mimčo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
11.9.12 22:10

No ono se vzdycky najde neco, proc deti vyzaduji mamu. U nas to bylo nejdriv stehovani, pak skolka, pak zase stehovani, pak zas pokojicek, kde bylo stresni okno a ona se tam bala a mezitim trebas nemoc nebo furt neco. Jednou bylo obdobi, kdy jsme museli zalehnout vsichni do postele, aby byla tma, jinak byla dcera schopna byt vzhuru klidne do jedenacti a prudit.
A ja si ted s hruzou uvedomuju, ze to trvalo ne mesice, ale roky :mrgreen:
Ale zase si s usmevem vzpomenem na chvili, kdy se mala beze slova sebrala, tahla za sebou perinu a ustlala si sama v dlouho nepouzivanem pokojiku. Dodneska se uchechtavam, jak z toho byl manza cely na vetvi a jak sedi zdesene na te posteli a rika: „No je tohleto mozny?! Ona se klidne sebere, nic nerekne a odejde!“ A mel pritom vyraz, jako kdyby neodchazela do vlastniho pokojiku, ale z domu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.9.12 22:14

@HajaL Ja prave chcis tim zase co nejdriv prestat, abych se vyhla tomu zesi zvykne, tohle se pak tezko vraci zpatky…ale i to se snad da.

my jsme vubec dost polevili ve vsem, treba jsem pustila pohadku, playlist na youtube a byla rada, ze me dcera necha chvilku na klidu, uz jsme si ale rekli dost, ze to takhle nejde a pohadku nepoustime, pokousim se ji zabavit jinak…nebo proste reknu jednu a dost. S revem to je, ale prestane hned.

usinani byva slozitejsi, jedine co me k vam napada zkusit nejaky novy ritual - pousteni pisnicek nebo tak neco a rict ze mas nejakou praci a musis odejit, ale ze jsi ve vedlejsi mistnosti, kdyz bude rvat, tak se jen na chvilku vratit, rict dobrou noc aa zase jit. Chvilku to asi s placem bude,…my mame obcas takove epizody, ale nic trvaleho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
11.9.12 22:16

@74paja jj, to se nam taky parkrat stalo, koukame ze dite najednou neni a ono samo v posteli a ze uz jako haji.

jinak dneska taky vlacela velkou perinu do obyvaku… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 22:17
@suik píše:
@HajaL Ja prave chcis tim zase co nejdriv prestat, abych se vyhla tomu zesi zvykne, tohle se pak tezko vraci zpatky…ale i to se snad da.

my jsme vubec dost polevili ve vsem, treba jsem pustila pohadku, playlist na youtube a byla rada, ze me dcera necha chvilku na klidu, uz jsme si ale rekli dost, ze to takhle nejde a pohadku nepoustime, pokousim se ji zabavit jinak…nebo proste reknu jednu a dost. S revem to je, ale prestane hned.

usinani byva slozitejsi, jedine co me k vam napada zkusit nejaky novy ritual - pousteni pisnicek nebo tak neco a rict ze mas nejakou praci a musis odejit, ale ze jsi ve vedlejsi mistnosti, kdyz bude rvat, tak se jen na chvilku vratit, rict dobrou noc aa zase jit. Chvilku to asi s placem bude,…my mame obcas takove epizody, ale nic trvaleho.

Vyzkouším a uvidím.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
11.9.12 22:18
@suik píše:
@74paja jj, to se nam taky parkrat stalo, koukame ze dite najednou neni a ono samo v posteli a ze uz jako haji.jinak dneska taky vlacela velkou perinu do obyvaku… :mrgreen:
@74paja píše:
No ono se vzdycky najde neco, proc deti vyzaduji mamu. U nas to bylo nejdriv stehovani, pak skolka, pak zase stehovani, pak zas pokojicek, kde bylo stresni okno a ona se tam bala a mezitim trebas nemoc nebo furt neco. Jednou bylo obdobi, kdy jsme museli zalehnout vsichni do postele, aby byla tma, jinak byla dcera schopna byt vzhuru klidne do jedenacti a prudit.
A ja si ted s hruzou uvedomuju, ze to trvalo ne mesice, ale roky :mrgreen:
Ale zase si s usmevem vzpomenem na chvili, kdy se mala beze slova sebrala, tahla za sebou perinu a ustlala si sama v dlouho nepouzivanem pokojiku. Dodneska se uchechtavam, jak z toho byl manza cely na vetvi a jak sedi zdesene na te posteli a rika: „No je tohleto mozny?! Ona se klidne sebere, nic nerekne a odejde!“ A mel pritom vyraz, jako kdyby neodchazela do vlastniho pokojiku, ale z domu… :lol:

Přesně tak.. i toto sdílím.. si říkám, že za pár let ještě budu vzpomínat, až bude máma trpaná apod.. Nebo jak se to teď říká :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí