Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Mala mi posledni mesic dva vubec nechce usnout v kocarku.Doma uspavame pri kojeni, nikdy s tim, ale nemela problem, az ted.Ma 16mes. Rve, vzteka se, vyliza ven, nechce dudlik, ktery jinak na spani miva, ikdyz je uplne unavena. Kolikrat jsem musela sednout na lavku a vytahnout prso
no hruza.Stve me to.Doma me to vubec nevadi, protoze spi do 10min.Ale co s ni venku? Jak na ni?
@TalinkaR mě už malý nechce spinkat v kočárku přitom tam jak byl malučký spal skoro furt zkus jinou techniku při uspávání nebo nějak překonej období ale určitě bych ji nekojila když se vzteká at si na to pak nezvykne a ty budeš chudák protože bez toho neusne u miminka je to něco jiného ale starší děti to vnímají jinak mám 20m syna už nekojím ale vím že by jsi na to navykl
@TalinkaR a to uspávání v kočáru u vás probíhá jak, to ji dáš do lehu, když vypadá unaveně a čekáš, že usne? Mně teda mladší v kočáru kolikrát nespí, i kdyby to znamenalo nespat celý den, doma ho strčím do postele a je během chvilky tuhej. V kočáru spí fakt jen výjmečně, i v autě je t čím dál tím větší problém a musí být fakt totálně grogy. Dudel taky zahazuje v dál. Mně je to fuk, tak spí doma, aspoň si můžu hodit nohy nahoru.
Starší občas spát potřebuje, ale zase už má v autě sedačku 15-36kg, takže taky blbý zase proto, že po usnutí mu padá hlava dopředu, tak spěj oba v posteli a já můžu spát taky ![]()
Asi se budeš muset smířit s tím, že už v kočárku spát nebude. Synovi je 9,5 měsíce a taky v kočárku už nespí (a to v něm dřív spal naprosto v pohodě a bez problémů).
Pokud chci, aby spal, tak musí být doma ve své postýlce. Položím a za chvíli spí.
@TalinkaR Zkoušela jsi změnit systék uspávání? POkud doteď spala hned po položení sedačky v kočárku, tak to nemusí plaitt dál. Nech jí třeba polosed, třeba se ukouká do okolí ke spánku, a pak jí položit ![]()
Tak mě kluk taky usne v kočárku jenom výjimečně. A to v sedu a pak ho musím pomalu položit a stejně vydrží spát max. 20 minut. Přitom v posteli spí až 3 hodiny.
Nechvala jsem ji v polosedu a udrncala se.Byla spokojena, ze koukala po okoli a ikdyz se sem tam branila, tak spala.ted vubec. Jeci jak na lesy, ze je strasne unavena a ze chce to svoje.Je to ted pro me slozitejsi nekam vyrazit, uz se desim, jak bude spinkat. Takze holt budu to muset zkouset dal a nebo ji proste nechavat spat doma ![]()
Starší mi spal jedině v kočárku do 2,5 let, stojícím. Mladší chce prostě spát v posteli. Když to jinak nejde, tak tam nakonec taky padne, ale spí chvilku. Káždé dítě to má prostě jinak. Co zkusit změnit uspávání v kočárku? Neusla by lépe v klidu, když je někde zaparkovaný? Nebo naopak jet, nehta v polosedu a pak sklopit po usnutí?
Mě malý taky od cca 10 měsíců v kočárku prostě nespí… on tedy defacto nespí nikde jinde než v postýlce.
@dada12 píše:
Tak ať je vzhůru
To mi teda připadá brzy aby 16měs. dítě už ve dne nespalo.
Jinak já mám opačný problém - ve dne neusne jinde než v kočárku. Zkoušela jsem to v posteli, ale řev jak na lesy, a pak se půl hodiny mudlala, ale pak to překonala a nespala vůbec
jenže si myslím, že je ještě malá na to aby ve dne nespala (17měs.) A hlavně je to dobrý i pro mě, ta 1,5 hodina volného času by mi chyběla. Je to sice trochu problém když třeba prší no ale holt co s ní mám dělat ![]()
No tak 16 měsíční děti už by měli mít nějaký režim dejme tomu jeden spánek, někdy dva. A ten by měl být doma v postýlce. Některé děti nesnáší drncání, třeba potřebuje klid ![]()
Mě spal v kočáře doma. ale on jezdit nepotřeboval.
věkem bych se neřídila. prostě je buď unavená a spát potřebuje nebo není. Pokud v kočáře neječí a nespí, tak bych to neřešila a dala spát po příjezdu. Nebo denně musíš někam kočárem na dobu spaní?
@Hodaka píše:
No tak 16 měsíční děti už by měli mít nějaký režim dejme tomu jeden spánek, někdy dva. A ten by měl být doma v postýlce. Některé děti nesnáší drncání, třeba potřebuje klid
hele, té mojí je 14m a na žádný režim to zatím nevypadá. někdy padne za vlast už 9 ráno, jindy to táhne s bráchou do jedný. ![]()
Chce spát v postýlce, ale to bych byla jen doma, aby se ve spaní vystřídali. Takže má peška, dopo to někde na chvíli zalomi )šátek, kočár auto) nebo taky ne. A pak alespoň spí dlouho společně. Jakmile jsme doma, tak je to na střídačku.
@Evikus píše:
To mi teda připadá brzy aby 16měs. dítě už ve dne nespalo.Jinak já mám opačný problém - ve dne neusne jinde než v kočárku. Zkoušela jsem to v posteli, ale řev jak na lesy, a pak se půl hodiny mudlala, ale pak to překonala a nespala vůbecjenže si myslím, že je ještě malá na to aby ve dne nespala (17měs.) A hlavně je to dobrý i pro mě, ta 1,5 hodina volného času by mi chyběla. Je to sice trochu problém když třeba prší no ale holt co s ní mám dělat
Ne ať je vzhůru. Ale nač se tak nervovat? Usne, pokud bude chtít ![]()