Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lama Lama píše:
Mě spal v kočáře doma. ale on jezdit nepotřeboval.
věkem bych se neřídila. prostě je buď unavená a spát potřebuje nebo není. Pokud v kočáře neječí a nespí, tak bych to neřešila a dala spát po příjezdu. Nebo denně musíš někam kočárem na dobu spaní?
No to sice kazdej den nepotrebuju, ale kdyz jo, tak je to horor.Neni problem v tom, ze je v kocaru, ona asi proste chce jen prso a nijak jinak nechce usnout.Jeci pak jak partyzan.Prez den ji takhle doma uspavam, ale vecer, usne normalne i bez dudliku kolikrat.
@dada12 píše:
Ne ať je vzhůru. Ale nač se tak nervovat? Usne, pokud bude chtít
No nevím jak její dítě, ale moje ne. Taky jsem si myslela, že v té posteli usne - samozřejmě ne hned, ale někdy. A nebo že padne někdy potom odpol. Ale prostě není kočár = není spaní. Takže když bych jí do toho kočáru nedala, tak neusne i když bude unavená sebevíc a ona to má třeba naopak - pokud jí nedá do postýlky tak jinde neusne ![]()
@TalinkaR píše:
Nechvala jsem ji v polosedu a udrncala se.Byla spokojena, ze koukala po okoli a ikdyz se sem tam branila, tak spala.ted vubec. Jeci jak na lesy, ze je strasne unavena a ze chce to svoje.Je to ted pro me slozitejsi nekam vyrazit, uz se desim, jak bude spinkat. Takze holt budu to muset zkouset dal a nebo ji proste nechavat spat doma
Tam bude jádro pudla v tom prsu. Ona je unavená a chce svoje uklidňovadlo. Ty ji na veřejnosti kojit nechceš, fajn. V tom případě bych zkusila nabídnout jiný zdroj, co třeba flašku s pitím, u toho se neudyndá?
Jenom jedna věc, proč ji nechceš nakojit venku? Když doma ti to nevadí? Dítě nemá předsudky vůči kojení venku, tudíž zřejmě nechápe, proč doma prso dáš a venku ne. Takhle velký dítě je napitý snad raz dva, pokud ti pak v tom kočárku usne v pohodě, tak bych dala prso, ona si cucne a bude vyřízeno, ne?
Zvolila bych buď jiný způsob uspávání celkově, ať v tom teda nemá zmatek nebo dávala prso i venku.
@Hodaka píše:
nj, je to náročný, my měli dva spánky hodně dlouho snad do dvaceti měsíců
No prave, my mame taky obcas dva spanky, nekdy jen jeden, ale temer vzdy kolem desate, nekdy pak i odpo, ale vetsinou uz ani moc nee. Dopoledne se rychle unavi, taky proto, ze vstava v 6.
@Gladys píše:
Tam bude jádro pudla v tom prsu. Ona je unavená a chce svoje uklidňovadlo. Ty ji na veřejnosti kojit nechceš, fajn. V tom případě bych zkusila nabídnout jiný zdroj, co třeba flašku s pitím, u toho se neudyndá?
Jenom jedna věc, proč ji nechceš nakojit venku? Když doma ti to nevadí? Dítě nemá předsudky vůči kojení venku, tudíž zřejmě nechápe, proč doma prso dáš a venku ne. Takhle velký dítě je napitý snad raz dva, pokud ti pak v tom kočárku usne v pohodě, tak bych dala prso, ona si cucne a bude vyřízeno, ne?
Zvolila bych buď jiný způsob uspávání celkově, ať v tom teda nemá zmatek nebo dávala prso i venku.
Mas pravdu, ja to i tak delam, protoze mi nic jinyho nezbyva a obe jsme pak spokoje. Okoli vubec neresim. Sednu na prvni lavku a je to. Jenze co v zime?
Budu ji muset nechavat spat doma a pockat.
@TalinkaR píše:
No prave, my mame taky obcas dva spanky, nekdy jen jeden, ale temer vzdy kolem desate, nekdy pak i odpo, ale vetsinou uz ani moc nee. Dopoledne se rychle unavi, taky proto, ze vstava v 6.
jo to je na prd, mě kluk vstával taky kolem 6-6.30 v 9 šel spát, vstal v 11-11.30 a další spánek měl tak 12.30-13 do 16-16.30, celý den na prd. A spal jen v postýlce, když byl celodenní výlet tak usnul i v kočárku, bez řevu teda, ale spal tak 2 hodinky což pro něj bylo málo, a jezdit jen po rovné ploše, žádný dolíky ![]()
@Hodaka píše:
jo to je na prd, mě kluk vstával taky kolem 6-6.30 v 9 šel spát, vstal v 11-11.30 a další spánek měl tak 12.30-13 do 16-16.30, celý den na prd. A spal jen v postýlce, když byl celodenní výlet tak usnul i v kočárku, bez řevu teda, ale spal tak 2 hodinky což pro něj bylo málo, a jezdit jen po rovné ploše, žádný dolíky
taky koukam zadna sranda
A kolik mu bylo, kdyz ti takhle spinkal?
No holt musime to nejak pretrpet s tema nasema ratolestma
@TalinkaR tak si to zkrátka budeš muset nějak načasovat, abys jela v době očekávaného spánku někde, kde nebude vadit dítě vyndat z fusaku. Nebo zůstat doma. Nebo načasovat procházku těsně před spaním, nakojit, strčit do kočáru a jet
Je spousta řešení, záleží na tom kam jdeš.
Taky dítě na studeném vzduchu a zabalené ve fusaku ti bude možná usínat trochu líp, takže je možné, že řešíš situaci, která ani nenastaneš. Bych z toho nedělala takovou kovbojku, ono se to nějak vyvrbí.
Ja uz si presne nepamatuju kdy to bylo, ale od urcite doby prestala spat v kocarku. Myslim ze je to normalni. Byly i doby, kdy mela oci jak baterky, byly jsme venku dlouho a nic. Nekdy uz to nevydrzela a doslova odpadla pred barakem.
ja proste zmenila rezim a spalo se jen doma, me to i vyhovovalo, mela jsem svuj klid, nemusela jsem trajdat s kocarem. Jen se pak hur planovaly nektere veci, pac spala a spi docela dlouho, tak mam odpoledne zabity.
@TalinkaR píše:
taky koukam zadna srandaA kolik mu bylo, kdyz ti takhle spinkal?
No holt musime to nejak pretrpet s tema nasema ratolestma
no asi do těch 20 měsíců
pak nějak sám přešel na jeden spánek, zkoušela jsem to, ale byl z něj pekelník, musel sám. JO a když jsem chtěla ven, nebo potřebovala tak spíš dopolko, odpolko jsem ho nechala spinkat doma, to byl delší spánek, večer chodil nejdéle v 8.Ale nekojila jsem takže tohle jsem řešit nemusela.
Tak mě na tom nepřijde nic zvláštního, jsou děti, které v určitém věku nechtějí v kočárku ani sedět, natož spát.
Například kamarádky holčička, co začla běhat, do kočárku jí nedostaneš. No tak se prostě musíme uzpůsobit. Mě třeba přijde samozřejmé, že po obědě je nějaké courání venku tabu, kluk jde v půl jedné spát, vstane v půl třetí. Já se tomu přizpůsobuju, ať už nákupama, vařením, návštěvama, prostě má takový režim. Ven se tedy jde až se vyspí, ve tři a hotovo. ![]()
Mě malej nespí od půl roku v kočáru ale v posteli i jsem radši spí doma v klidu a dýl ale zas to omezuje když chcem někam jít protože to usne až musí padnout únavou a to pak spí třeba o hodiny dýl než má a dělá nám to bordel takže přes poledne jsme doma no ![]()
nj, je to náročný, my měli dva spánky hodně dlouho snad do dvaceti měsíců