Metoda usínání podle Ernesta Estivilla

2338
22.8.12 12:16

Metoda usínání podle Ernesta Estivilla

Milé maminky,
prosím o radu a zkušennosti vás, které jste podle této metody učili spinkat své děti. Asi potřebuju slyšet, že to opravdu funguje!
Můj syn (8 měsíců) neskutečně špatně spinká a ani neumí usnout sám. Venku se musí udrncat v kočárku, doma uspávám u prsa a zároveň se u toho pohupuju na gymbalu. Tohle u nás vždy zabere. V postýlce pláče, můžu se stavět na hlavu, dělat cokoliv, ale sám prostě neusne. Navíc už šest týdnů se v noci probouzí s hrozným pláčem až křikem, musím ho vždy vyndat, přitulit, dát prso a okamžitě spinká. Jenže se budí celou noc po hodině, někdy po půl hodině, když vydrží spinkat tři hodiny, tak je pak schopen se budit po deseti minutách. Asi nemusím popisovat, jak jsem vyčerpaná! V noci už ze zoufalství brečím s ním a těžko nacházím sílu se k němu zvedat, když pláče třeba po páté. Proto jsem se rozhodla pro metodu Ernesta Estivilla, koupila jsem si jeho knihu, přečetla a teď se odhodlávám, kdy s tím začít. Mám strach, že to nevydržím, na druhou stranu si říkám, že takhle už to dál nejde…proto bych byla ráda, kdyby se tu vyjídřili maminky, které tuto metodu taky praktikovali a jak to u nich probíhalo. Děkuji moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29577
22.8.12 12:27

Raději se nebudu rozepisovat, protože už čtu názory zarputilých maminek, co tohle neuznávají.
Já ti držím pěsti, běž do toho a vydrž. Ono nic není tak hrozné, jak to vypadá a možná tě brzo překvapí dobrý výsledek.
U nás to trvalo 3 dny a bylo po všech problémech :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
22.8.12 12:27

Jakmile budeš na pokraji svých sil tak věř, že vydržíš! Bude to náročné ale pokud začneš musíš vydržet!
Je tu takových diskuzí hodně, mrkkni třeba ke mě, nebo jinam - dej si to do vyhledavače na emiminu :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3119
22.8.12 12:31

@maki3012 ahojky ano funguje to, ale chce to abys ty byla připravená na to na tuhle metodu přistoupit. Já jsme tedy nečetla knihu, jen jsem našla na netu jak na tuhle metodu a ze začátku jsme nebyla shcopná vydržet tak dlouho nejít do pokoje, tak jsem si to uzpůsobila podle sebe ten čas a šlo to taky. Malá se během 3 dnů srovnala a začla usínat sama. Co se týče nočního buzení, to netuším zda ti zabere. Dcerka se až do dvou let ( než jsme ji šupla do jejího pokoje) budila několikrát za noc. Kojila jsem ji do 18 měsíců a dokud jsme ji kojila budila se, ale kolem toho 8 měsíce, to bylo pro nás nejnáročnější jelikož se mi začla budit i 17× za noc a to bylo fakt náročné. Já už pak byla tak vyčerpaná, že jsem ji třeba ani neslyšela takže k ní vstával manžel. Nakonec to samo odeznělo a vrátilo se to do přijatelných kolejí. Jako estvil ti pomůže abys ho naučila usínat samotného, ale s tím nočním buzením nevím. Drž se, vím co prožíváš, prošla jsme tím taky :hug:

Příspěvek upraven 22.08.12 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
22.8.12 12:32

U nás to trvalo asi týden a zabralo to spolehlivě. Měli jsme problém, že dcerka prostě nechtěla jít spát a pak se často budila v noci a zas - chtěla si hrát. Začali jsme asi v půl roce, chodili za ní, říkali vždycky něco na téma „máme tě rádi, jsme hned vedle, kdyby něco, zavolej nás“, ale ne vždycky úplně přesně stejně. První večer hrůza, druhej lepší, třetí ještě lepší…po pěti dnech bylo hotovo, krásně usínala sama a zaplakala, jenom když vážně něco potřebovala - přebalit, podat méďu. A noční buzení jsme vyřešili vlastním pokojíčkem - prostě jsme jí buduili a rušili. Od 8 měsíců usíná sama a spí od 19 do 7. K nezaplacení!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
22.8.12 12:32

Koukala jsem na tve diskuse a spatny spanek neresis poprve, vid? Podle me zkusenosti se to samo neupravi. Drive ci pozdeji budes muset k nejake forme kontrolovaneho place pristoupit. My nedodrzovali primo Estevilla (kouzelna veta, 3 veci atd.) a trochu jsme si to prizpusobili. Nejprve jsme sedeli u postylky, pak lezeli na posteli ve stejnem pokoji a nakonec odesli. Zacali jsem ucit samotne usinani pres den a na noc, pozdeji udebirali kojeni v noci. Oboje nam trvalo docela dlouho, plac se u nas pocital na tydny, ale u vetsiny deti to jde snaz. Nejdulezitejsi je vytrvat, kazdy neuspesny pokus snizuje sanci na uspech priste. Musis si porad rikat, ze to nedelas pro sebe, ale pro dite. To potrebuje kvalitni spanek a ty to pro nej musis vydrzet.

Ackoliv to pro me bylo tezke obdobi a sama jsem si vyplakala spoustu slz, povedlo se to a odmenou je mi prospana cela noc a ukladani stylem polozim do postylky, dam pusu a odejdu. Dite do 5 minut spi. Bez slz. Tak do toho! :palec:

• Citovat
  • Upravit
13837
22.8.12 12:34

Malá mi večer usínala hodinu až dvě, musela jsem vedle ní ležet, běda, když jsem se zvedla moc brzo, pak mi došla trpělivost a rozhodla jsem se pro tuto metodu. Přítele jsem porpsila, aby si na první 3 večery něco naplánoval a nebyl doma, malá už několik měsíců trpí hroznou separační úzkostí, takže jsem předpokládala, že se několikahodinovému řevu nevyhnu.

1. den - položila jsem, odcházím - řev, trval asi 10s, pak tam tak trochu poplakávala, po 3 min jsem jí šla pohladit, odcházím - chvilinku řve, za dalších 5min jsem tam už nešla - spala
2.den - položím, odcházím - řev asi 5 s, pak si povídá, trohu vzlyká, po 5min jí jdu pohladit, - opět pát sekund řve, za 7 min se jdu kouknout, spí.
3.den - položím, odcházím - řev tak 3 sekundy, pak si povídá, usíná.
4.-5.den stejný jako 3.
od 6. dne - položím, odcházím, neřve - ve vysílačce slyším, jak si povídá a sama po pár minutách usíná.

Jak jsem psala měla jsem strašný obavy z toho, že se prostě uřve ke spánku, ale nastalo se! Říkám si, že jsem to nezkusila dřív. Včera jsem jí tak nechala usnout i přes den, chvilku si broukala, a pak to zalomila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.8.12 12:36

Jinak ja doporucuju poslat tatinka nekam na vikend pryc a zacit s tim sama, protoze by to taky nemusel vydrzet tatinek a koukat na tebe jako na vraha sveho vlastniho ditete. Ja vzdycky naplanovala nejakou „drastarnu“ na dobu, kdy byl muz pryc. Jako treba sebrani dudliku a pod… protoze on je mekkota. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
22.8.12 12:36

Jo a do 20 hod spí a porpvé se budí po 6 ráno a ještě usíná do 8! Před tím se budila 0-3× za noc a vstávala definitivně obvykle mezi 5:30-6:00.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
22.8.12 12:38

Jo a taky bych to nezkousela v dobe, kdy napr. vis, ze mu rostou zuby, neco ho boli a tak. To by pak podle me byla opravdu docela drastarna a zrada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
22.8.12 12:46

Děkuju za vaše zkušennosti, jen se zeptám: tahle metoda pomáhá k tomu, aby se dítě naučilo usínat samo, ale pomůže i s tím nočním buzením? A jak postupovat, když se vzbudí v noci? Stejně jako večer? Pohladit, promluvit na něj a stále se k němu vracet než usne? Myslíte, že to noční buzení přejde, až se naučí sám usínat?
Problém je, že máme byt 2+1 a vlastní pokojíček nemá, spinká s náma v ložnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.8.12 12:46

Ahojky, funguje to, doporučuju a neboj se toho! Jestli jsi už opravdu vyčerpaná (tak jako kdysi já), tak to vydržíš, to mi věř… Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.12 12:47

A jak to praktikujete s dětma, co se točí na bříško a zpátky neumí? Malá se otočí, to už ji i podkládám a stavím překážky, zpět neumí a na bříšku řve, spát na břiše nikdy nespí, co s ní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.8.12 12:48

@terinka4444
A jak je malá stará? Já bych tuhle metodu zkusila nejdřív v 8měs., dřív asi ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1726
22.8.12 12:50

@maki3012
My jsme to právě dělali na noční buzení, večer usínala v pohodě… No ale je pravda, že byla ve svém pokojíku :nevim: Ale v noci bych to udělala stejně jako večer - pohladila, řekla naučenou větu a lehla si zpět do postele a dělala mrtvého brouka… My jsme pak museli i přestat kojit, protože to měla jako uspávadlo a ječela jak pominutá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí