20měsíční dítě v noci nespí

2915
5.9.12 21:14

20měsíčni dítě v noci nespí

Zdravím všechny a potebuji prosím radu.
Můj skoro 20měsíční syn se začal v noci hrozně budit. A to tak, že se vzbubí třeba ve 23hod a usne až o půl 3 :zed: Mezitím brečí, chce nosit a hledá same důvody, proč nespat- chce napít, chce dudu, nechce dudu, chce plínu, nechce plínu, chce přikrýt atd. A to už ležím u něj v pokoji na gauči (on v postýlce). A teď začal i špatně usínat, taky hledá důvody, proč nejít spát.
Už jsem z toho opravdu zoufalá, nechápu tu změnu, předtím spal krásně. Oba jsme nevyspaní a protivní. Díky za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
69235
5.9.12 21:15

Zkus Estvilla, nevěřila bych, ale do týdne to zabralo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
5.9.12 21:21

Zkoušela jsem, nepomáhá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
5.9.12 21:21

Nepomohlo by kdyby sis ho vzala na nějakou dobu do postele? Třeba má nějakou tu sep. úzkost, jestli je to i u tak velikých dětí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
5.9.12 21:23

Řešíme to samé, malé je 20.měsíců. Je to hrozný, pořád kňourá nebo řve. Nám teda doporučila doktorka meduňku, tak dáváme čaj a pomalu se to lepší, tak snad se jim to otočí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
5.9.12 21:24

Párkrát jsem to zkoušela, ale jen se převaluje a nakonec chce stejně do postýlky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
5.9.12 21:24

Myslíte, že by se třeba mohl bát tmy???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2673
5.9.12 21:27
@arkadie píše:
Myslíte, že by se třeba mohl bát tmy???

Taky jsme si to mysleli, dali jsme světýlko do zásuvky a stejně to bylo stejné, ale určitě to zkuste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9821
5.9.12 21:27

Teri, u koho jsi Estvilla aplikovala u mladší nebo u starší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81480
5.9.12 21:28

Nerostou mu poslední stoličky?
Nebo nějaké noční děsy.
Každopádně bych si vzala dítě do postele a dělala mrtvého brouka. Podle mě si časem zvykne, že je v noci klid.
Co přestěhovat do velké postele? Třeba už se tam moc mlátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
5.9.12 21:29

@terinka4444 Estvil co to je???Slysim prvne, jsem mama jednoho ditete, a tak neznam nejaky tyto nazvy.
@arkadie Ahojky,ja mam syna 17 mesicu od mala mi spi krasne celou noc jen s jednou vyjimkou, a to takovou ze se budi na piti …Ani nevim jak casto na hodiny radsi nekoukam a stejne kdyz jsem v blimbu nepamatovala bych se. :zed: :zed: Nekdy me prijde ze se budi dost casto a nekdy to odhaduji ze vstavam jen treba 3-4×, je to ruzny …taky bych byla rada kdyby mi spal krasne bez piti.Ale napije se dam dudu a spi. A spi… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.9.12 21:32

Dituš, ahoj :mavam: :mavam: :mavam: před 14-ti dny na Kamilce, to dítě nespí od narození, uspávám 2 hodiny, v noci jsem vzhůru běžně 10× a ráno vstává v 5.
Týden jsme krapet bojovali, tvrdě tedy :mrgreen: usíná bez řevu do 5-ti minut a všera jsem vstávala jen 3× v noci a spala do půl sedmé, je to jak zázrak.
Ta starší byla a je spavec, na tu bych potřebovala něco, jak ji v půl osmé vzbudit do školky. :mrgreen:
Pardon za OT, ty jsi těhulka? 8o 8o 8o no nepovídej, to je paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
5.9.12 21:33

Je možné, že se bojí. Třeba má nepříjemné sny, tak nechce spát. Zkuste změnit polohu postýlky. Před spaním něco na uklidnění - vůně levandule, teplé mléko nebo nějaký ten bylinkový čaj. Taky bych dala pozor, aby neměl možnost vidět žádné ošklivé věci (televize - upoutávky atp.). Děti jsou fakt citlivé, člověk těžko odhaduje, co na ně mohlo zapůsobit. Už má všechny zuby? Nemůže mu ještě něco růst? Nebo i samotný růst bývá pro některé děti bolestivý, to taky ruší spánek. nOční světýlko určitě můžete vyzkoušet, za to nic nedáte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.9.12 21:34

Metoda usínání podle Estvilla, metoda kontrolovaného pláče, hoď to do vyhledávače, je tam spousta odkazů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13755
5.9.12 21:35

U nás bylo to samé, cca od 15-18 měsíců. Až teď v létě jsem si stáhla knihu Každé dítě může dobře spát (na ulozto. cz) a tam jsem našla řešení.
Vpodstatě jde o to, abys spočítala jak dlouho dítě spí za celý den (a nepočítala do toho ty noční hodiny, kdy je vzhůru) a tento počet hodin pak rozdělila do celého dne a pevně dodržovala. Např. mi vyšlo 13h, takže chodí spát v 8, spí cca do 7, po obědě spí 2 hodiny (spal by i déle, ale budím). A když je v noci vzhůru, tak pak prostě vzbudit podle řádu, nenechat dospávat. Tělo si pak navykne, že má spát v noci a upraví se to.
Pokud v noci vyžaduje tvojí přítomnost a aktivitu, tak udělat takového Estivilla, tj. chodit k němu, ale nevyhovovat a prodlužovat intervaly.

Příspěvek upraven 05.09.12 v 21:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401