Přídavky na bydlení pro samoživitelku

Anonymní
13.5.15 10:39

Přídavk na bydlení pro samoživitelku

Ahojky holky, chtěla bych se zeptat maminek samoživitelek, kde a jak vetšinou bydlí? Rozešili jsme se s přítelem a jsem těhotná - zatím bydlím u rodičů, ale do budoucnosti to moc dobrotu dělat nebude (i když rodiče jsou fajn). Přemýšlím o tom jít do pronájmu, ale na ceny pronájmu mě nebude stačit ani mateřská :( Vím, že v této situaci nejsem sama, jen nevím, jak do budoucnosti postupovat. Proto bych vás chtěla poprosit o radu… Prosím o zachování anonymity, nemusí známí vše vědět…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
13.5.15 10:50

Odešla jsem od exmanžela, nedával mi ani alimenty, ale já chodila do práce. Nájem 6500 kč, 1200 zálohy, zvládala jsem bez ničeho dalšího - ani přídavky na děti, nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4607
13.5.15 10:52

Pokud nemáš na podnájem zůstaň doma u rodičů po dobu mateřské. Jednoduchá odpověd, když nato nemáš tak si to nemůžeš dovolit. Stát není zaopatřovací ústav :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.5.15 10:53

Tak zatím mas kde bydlet a pak můžeš jít pracovat a nebudes potřebovat, aby ti stát pomáhal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.15 10:58

@Anix @myskalucka na toto bych bez vás asi nedošla… hledám další varianty a řešení… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2874
13.5.15 11:00

Tak máš nárok na alimenty na sebe a dítě do 2 let věku myslím, poté si najdi 3+1, dostaneš přídavky na bydlení, přídavky na nezaopatřené dítě, nějakou tu hmotku, taky rodičák či mateřskou..nevím jak to máš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.15 11:04
@Blekota píše:
Tak máš nárok na alimenty na sebe a dítě do 2 let věku myslím, poté si najdi 3+1, dostaneš přídavky na bydlení, přídavky na nezaopatřené dítě, nějakou tu hmotku, taky rodičák či mateřskou..nevím jak to máš.
že by hned 3+1, jo :mrgreen: :lol: stát to naštěstí má osekané i na velikost bytu atd :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.15 11:06

Mmchdm, pokud na to nemáš, tak do toho fakt nechoď.. pak stačí kravina, mimořádný výdaj a jsi v háji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
13.5.15 11:09

Tak ti to napíšu na férovku. Když na to nemáš, tak prostě asi budeš muset zůstat doma. Nebo si myslíš, že stát je tu od toho, aby ti platil bydlení? Není, stát není charita, i když to bohužel spousta lidí zneužívá. Jak už tu bylo psáno, máš nárok na alimenty na dítě, do 2 let na sebe. A přídavky na děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2874
13.5.15 11:13
@martina.se píše: že by hned 3+1, jo :mrgreen: :lol: stát to naštěstí má osekané i na velikost bytu atd :lol:

Já vím…jsem tady chtěla ostatní pobavit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.5.15 11:14
@Blekota píše:

neznat Tě, skoro bych se i podivila, ale je mi to jasné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
13.5.15 11:18
@Blekota píše:
Tak máš nárok na alimenty na sebe a dítě do 2 let věku myslím, poté si najdi 3+1, dostaneš přídavky na bydlení, přídavky na nezaopatřené dítě, nějakou tu hmotku, taky rodičák či mateřskou..nevím jak to máš.

8o Cííí voe..proč ne hned barák, né? Doufám, že to byla ironie.. :cert:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
13.5.15 11:19
@Blekota píše:

Uf :lol: Doufala jsem v to :mrgreen: :palec:

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
13.5.15 11:20
@myskalucka píše:
Tak ti to napíšu na férovku. Když na to nemáš, tak prostě asi budeš muset zůstat doma. Nebo si myslíš, že stát je tu od toho, aby ti platil bydlení? Není, stát není charita, i když to bohužel spousta lidí zneužívá. Jak už tu bylo psáno, máš nárok na alimenty na dítě, do 2 let na sebe. A přídavky na děti.

Souhlas.. :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
1224
13.5.15 11:26

Proč nemůžeš zůstat u rodičů? Co je špatně? Jsou kuřáci, alkoholici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat