Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Přihlášek dej kolik chceš, na přijetí to vliv nemá. Jinak nabízet ti nikdo nic nebude, ale na stránkách školek se pak objeví případná volna místa
@VercaNela Něco podobného jsem taky řešila. Ale spíš úvahou, jestli si dát „rezervu“ tím, že napíšu druhou školku.. Dřív se ředitelky scházely a řešily děti v rámci spádovosti, což chápu tak, že se našla prostě nejbližší školka.. Teď už to prý tak není. Praha 4 je největší obvod. Tím, že si nenapíšu druhou školku a budu mít pouze jednu, do které mi dítě třeba nevezmou, tak ano, mám nárok, aby mi dítě vzali v rámci jiné školky Prahy 4, ale to může být i na opačné straně obvodu.. Proto přemýšlím, jestli bych si aspoň trochu pomohla tím, že bych si napsala dvě přihlášky, tu druhou MŠ taky kousek od nás.. Bohužel když jsem se přesně na tohle ptala ředitelky, odpověděla mi hodně neutrálně (přesně v tom smyslu, že mám nárok na jinou školku, ale neřekla mi, že ta druhá by měla/mohla být co nejblíže bydlišti. To se asi nově prostě neřeší, nevím..)
Díky za názory.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.