Přijde vám to normální - mít dítě do této finanční situace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
12154
10.8.12 13:48
@Anonymní píše:
Já jsem snad neodpověděla?

Ano, něco jsi odpověděla. Já to poslala později než ty. Ale pořád jsi mi neodpověděla, zda jsi tohleto všechno řekla jim do očí? Všechny tyhle pochybnosti, co o jejich rodičovském kroku máš - jestli to vědí od tebe osobně?

• načítám...
Anonymní
10.8.12 13:49
@radúna píše:
A pořád dokola. Pořád nechápeš, že je to jejich problém? Ty je budeš živit? Řekla jsi to především jim? Jim do očí?
Ale jak jsem psala ve svém 1. příspěvku: Nejsi nenormální, ale nech je žít jejich život. není tvůj, je jejich.

Já je nechávám žít jejich život - je to jejich rozhodnutí a já jim ho nijak nevymlouvala a nehodlám vymlouvat.

• Upravit
3475
10.8.12 13:49

Co se tyka neuvazeneho nakupu, taky tohle nechapu. ale to neni moje starost. maximalne jim rekni svuj nazor taktne, ze tohle je riskantni, kdyz si spocitaji jestli s tim vyjdou, a zda ma smysl kupovat takovou drahou vec, kdyz si poridi i levnejsi.
radit jim nemuzes, jedine rict svuj nazor. a pokud chteji tak se zamysli, pokud ne, sami si ten zivot utvareji. u lajdaku je padnuti na dno velke pouceni do zivota, to jsou lide u kterych jinak nejde ziskat zkusenost a nejakou zodpovednost.

@Anonymní píše:
Ráda je mám, jen se mi nelíbí jejich přístup - půjčovat si horem dolem a na kraviny a ještě si do toho pořídit dítě, jinak jsem psala že si jen nechci rozhádat (což je i důvod proč to neřeknu), že jsou jinak fajn.
Já jsem právě u nás v rodině viděla jak to dopadle s jednou rodinou, která si napůjčovala miliony a skončili na ulici.
Jinak na sunar a na plínky - asi takhle: Pokud sama budu mít, tak dám, ráda i dítě pohlídám, když budu doma, aby mohla třeba na brigádu něco si přivydělat.
Jen mě neskutečně štve jejich přístup, člověk si má nejdřív ujasnit priority a pak konat. Oni věděli, že chtěj dítě a snažili se o něj a půjčí si na vysavač za 120000, když už maj hromadu dalších půjček, který sotva utáhnou. Tak kde to jsme?
  • načítám...
Anonymní
10.8.12 13:50
@radúna píše:
Ano, něco jsi odpověděla. Já to poslala později než ty. Ale pořád jsi mi neodpověděla, zda jsi tohleto všechno řekla jim do očí? Všechny tyhle pochybnosti, co o jejich rodičovském kroku máš - jestli to vědí od tebe osobně?

Na to jsem už taky odpovídala, psala jsem, že jsem jim to neřekla, jelikož se s nima nechci rozhádat a nakonec je to přece jejich rozhodnutí, jak tu pořád opakujete. Tak co jim do toho kecat.

• Upravit
12651
10.8.12 13:52
@Anonymní píše:
Jasně je to jejich věc, taky jsem jim do toho nekecala. Ale řekni je normální snažit se o dítě a vzít si úvěr na 120000 (s ohromnou splátkou), když vim, že mám už hodně půjček, který sotva utáhnu? To bys udělala?

Opakuji, já bych to neudělala. Ale jiní lidé třeba jo. A je to jejich věc!
Ono fakt prd víš o jejich situaci. Co když je nemocná a dítě musí mít teď? Nebo cokoliv jiného? Nejsi oni, a i když si myslíš, jak moc dobře je znáš, tak je to třeba naopak.
Pořád tady omíláš jen ty půjčky. Podle toho, v jaké jsou výši a podle toho, co píšeš o jejich příjmech, je asi jen tak nesplatí. Třeba si to uvědomili a je jim jasné, že by na dítě museli čekat deset let, než budou bez dluhů. Tak se prostě rozhodli, že je fuk, jestli dítě bude teď, nebo za dva roky, situace bude prostě stejná.
Nezlob se, ale pořád tě nechápu. Prostě je neřeš, tvoje věc to není a nevěřím, že by přišli s prosíkem za 22 studentkou, která si přivydělává na brigádě a peníze má od rodičů.

• načítám...
12154
10.8.12 13:53
@Anonymní píše:
Na to jsem už taky odpovídala, psala jsem, že jsem jim to neřekla, jelikož se s nima nechci rozhádat a nakonec je to přece jejich rozhodnutí, jak tu pořád opakujete. Tak co jim do toho kecat.

Tak v tom případě doufej, že tě nebo sebe nepoznají. Protože pokud někoho takto rozebíráš veřejně aniž bys mu to řekla nebo mu řekla svůj názor na tu danou věc - tak je tohle podle mě docela podlé.

• načítám...
20808
10.8.12 13:55

Na žádost zakladatelky uzamykám.

Monika

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová