Přijde vám to normální - mít dítě do této finanční situace?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
9.8.12 17:41

No děvčata, tak takhle rozprouděnou diskuzi, jsem tu už dlouho neviděla :lol: Ale k tématu… Je fakt, že v situaci v jaké jsou bych si asi mimi nepořídila… Jenže ono je těžké říct si, že teď to prostě nejde když ti ty biologický hodiny vyřvávají do hlavy díru. V jejich věku, je to logické. Kdybych věděla, že se to do budoucna nějakým způsobem moc nezmění, tak bych si asi také řekla… " teď nebo nikdy " a můžou doufat, že se to k lepšímu změní… Taky nejsem z bohaté rodiny, po smrti táty se naše mamka o nás starala sama ( mám ještě ségru ) Pamatuji si, že chodila do dvou prací, ale nikdy nás nenechávala o samotě ( vždy nějaké hlídání ) Do kroužků jsme moc nechodily, ale když jsme si to moc přáli vždy se někde uškudlilo… Dokázala ušetřit i 1× na dovolenou u moře ( brali jsme pobyt na půl s její sestřenicí ), ve značkových věcech jsme teda nikdy nechodili a od 15 let, jsem chodila na brigády, aby mi moje hobby ( diskotéky :D ) nemusela platit mamča… Neříkám, že jsem si k alku nečuchla 8) ale nikdy jsem se nedotkla drog… Když se podívám zpětně, tak asi nikdy nepochopím jak to ta naše máma zvládla… Vychovala nás dobře a do pusy bylo vždy taky… ( sice jsme jedli např. ÚHO, špageti apod…když bylo nejméně… ) Má a bude mít mojí úctu navždy… a že jsem neměla Nike? No a, tak byli Nicke :-D O penězích to je, ale když je někdo dobrý rodič, zvládne to i v horší situaci :pankac: :pankac:

• načítám...
Anonymní
9.8.12 17:43
@slavuska1 píše:
Zakladatelko, ještě můj názor na Tebe…ty bys to miminko taky strašně chtěla, ale jedna jediná věc ti chybí: odvaha!! a tu závidíš těm sousedům. Já ti poradím: pořiďte si taky miminko, jste na tom ještě mnohem líp než oni, a když to zvládnou oni, tak vy na 100procent taky…a budeš šťastná :)

Chtěla, ale studuju dvě vysoký a momentálně shánim ještě práci na plnej úvazek, abych měla z čeho ušetřit…takže si opravdu netroufám. Navíc při hledání práce vidim, že ta VŠ je fakt potřebná…jelikož bez praxe se můžu jít leda klouzat.

• Upravit
31672
9.8.12 17:51
@Anonymní píše:
Chtěla, ale studuju dvě vysoký a momentálně shánim ještě práci na plnej úvazek, abych měla z čeho ušetřit…takže si opravdu netroufám. Navíc při hledání práce vidim, že ta VŠ je fakt potřebná…jelikož bez praxe se můžu jít leda klouzat.

tak třeba za rok, až budeš mít tu práci, abys měla mateřskou :) a to miminko jim přej, jsem si jistá, že bude mít všechno k životu podstatný, a lásky hromadu. S námi taky spí starší v jedný posteli, amladší v postýlce…a hlavně z toho důvodu, že další velkou postel do našeho pidi bytu fakt nenacpeme :-D

• načítám...
13046
9.8.12 17:58
Přesdně tak, nechápu o co jde tobě? někteří mají vlastní bydlení ale jsou zadlužení až do pr**** třeba na 30 let, to znamená že podle tžebe by takový lidi neměly mít raději děti? blbost..citace] @Dice píše:
No mě přijde teda že je to jejich věc, 14tis má spoustu chlapů, když k tomu připočteš pak rodičák…to není tak strašný. POkud ty jejich půjčky jsou tak relativně málo jak jsi psala tak mi to taky nepřijde šílený, a v podnájmu je většina z lidí…
Nevím já se nad tím moc nepozastavuju, kdyby měli možnost situaci nějak změnit k lepšímu tak to snad udělají, ale pokud jim to v součastnosti nejde, tak přece kvůli tomu neobjetují možnost mít dítě :nevim:
  • načítám...
35545
9.8.12 18:00
@Anonymní píše:
Ahoj, píšu raději anonymně, jelikož nechci aby mě někdo z okolí poznal.
Chtěla bych se zeptat:
Jedni známí se rozhodli mít dítě, ženská je bez práce, chlap vydělává tak 14000 čistýho, nemaj vlastní bydlení, jsou v pronájmu a maj 3 půjčky, který můžou dělat tak 7000-9000 (nevim přesně). Dítě je chtěný a snažili se o něj. Přijde Vám normální si do takový situace pořizovat děti?Já bych v takový situaci dítě fakt neměla. Zastávám takový hodnoty jako je vlastní bydlení, manželství (nejsou svoji - něco by tím ušetřili na daních), něco si na dítě našetřit (nemaj ani korunu) a pak si dítě teprve pořídit. Jsem snad nenormální, že mi jejich chování přijde jako obrovská nezodpovědnost?

Já bych do toho nešla, vadilo by mi, že nemám nějaký základ, na co sáhnout v době „nutnosti“ a nemyslím nasyslený milión, ale něco. Oni mají ještě půjčky. Celkově nechápu lidi, co si berou půjčky na věci, které nejsou nezbytně nutné - dovolené, vánoce, elektronika… :nevim:
Jenom jsem v rychlosti prolétla a napadlo mě, kolik z holek odtud, co je až tak „hájí“ by na diskusi o sociálních dávkách stála na druhé straně, ale to není předmětem této diskuse :nevim:

• načítám...
10584
9.8.12 18:13

Ono jde spis o to, ze ted se maji sic nic moc, ale za par let se muzou mit dobre
zakladatelko, treba se ty ted budes mit dobre, poridite si mimi a za par let, se budete mit spatne, co pak???mimco vratis??

• načítám...
Anonymní
9.8.12 18:23
@pipiinka píše:
Ono jde spis o to, ze ted se maji sic nic moc, ale za par let se muzou mit dobre
zakladatelko, treba se ty ted budes mit dobre, poridite si mimi a za par let, se budete mit spatne, co pak???mimco vratis??

No upřímně, a rozhodně to neni myšleno zle, mám větší perspektivu než oni, že se budu mít lépe. Jasně stát se může cokoliv, ale přece jen nějaká ta pravděpodobnost tam je, s těma vejškama, co dělám, bych neměla mít s prácí extra problém. U jedný mám navíc v podstatě praxi (ta mi ale se SŠ nestačí, chtěj vejšku a nestačí, že studuju).

• Upravit
10584
9.8.12 19:03
@Anonymní píše:
No upřímně, a rozhodně to neni myšleno zle, mám větší perspektivu než oni, že se budu mít lépe. Jasně stát se může cokoliv, ale přece jen nějaká ta pravděpodobnost tam je, s těma vejškama, co dělám, bych neměla mít s prácí extra problém. U jedný mám navíc v podstatě praxi (ta mi ale se SŠ nestačí, chtěj vejšku a nestačí, že studuju).

tak ja taky studuju VS a sehnat praci budu mit celkem problem, pac uz nejsem perspektivni, mam 3 deti :| ale nelituju.VS ti nezaruci skvely vydelek a vzdy zajisteny prac. misto

• načítám...
5635
9.8.12 19:19
@slavuska1 píše:
upřímě, o tebe mám větší strach než o ně..jak oni můžou skončit?, žít z ruky do huby, v malinkým bytě, který ale brzy prozvoní dětskej smích…ale jak ty můžeš skončit? pořád si budeš říkat, dítě si nemůžeme dovolit, a najednou ti bude 40, a ty zjistíš, že to nejde. Já měla první dítě ve 22, taky jako studentka(školu jsem nedokončila ani nedokončím), s přítelem co byl v tý době v invalidním důchodu,(teď dělá taky za 14000, a 250hodin měsíčně, za 38metrů byt platíme 10500kč, cca od staršího 10m lítám po brigádách, který můžu i s dětma, roznáším letáky, teď venčím pejska k tomu, posílám brigádně dopisy…letáky jsem tahala i při druhém těhu…teď mi bude 25, mám dva báječný kluky, sice žijeme taky z ruky do huby, ale nikdy jsem nebyla tak šťastná jak teď, když se podívám na ty svoje dva prďolky :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

A to je presne to, o cem tu mluvim. Makas, jak se da.Mas milujiciho manzela a dve zdrave deti.Ze nechodis v krasnych hadrech? No a co, hlavne, ze mate co jist a jste spokojeni a zdraví.
Preji hodne stesti do zivota :hug:

• načítám...
Anonymní
9.8.12 19:20
@pipiinka píše:
tak ja taky studuju VS a sehnat praci budu mit celkem problem, pac uz nejsem perspektivni, mam 3 deti :| ale nelituju.VS ti nezaruci skvely vydelek a vzdy zajisteny prac. misto

Je mi jasný že VŠ mi místo automaticky nezaručí, ale obory, který studuju by mohly…to se uvidí. Navíc děti teď nemám a jentak asi mít nebudu, to by se musela stát nehoda :D.

• Upravit
12154
9.8.12 19:31
@Anonymní píše: .....
Jsem snad nenormální, že mi jejich chování přijde jako obrovská nezodpovědnost?

Nejsi nenormální. Původně jsem ti chtěla napsat, že nemáš závidět a jít do toho taky. Ale: Je to tvoje věc, že jsi praktická a do dnešní doby opatrná. A je jejich věc, že oni jsou odvážní a jdou do toho. Je jedno, že je to (dle tvého pohledu) nerozum.
Prostě riskují. Co (ne)získají - to už je jejich věc a jejich život. Žijeme si jej každý sám za sebe a jen jednou. Třeba je „nutí“ přírodní pudy živočicha - rozmnožit se a něco tu po sobě zanechat. Co jiného než potomek tu po člověku zůstane? Pokud to samozřejmě není génius typu Einsteina a jeho výtvoru…

Přej… a bude ti přáno - se mi chce celou diskuzi napsat…

• načítám...
10584
9.8.12 20:01
@Anonymní píše:
Je mi jasný že VŠ mi místo automaticky nezaručí, ale obory, který studuju by mohly…to se uvidí. Navíc děti teď nemám a jentak asi mít nebudu, to by se musela stát nehoda :D.
:) jojo a az budes chtit, tak to nepujde, a zacne kolotoc IVF ---samozrejme, ne ze bych ti to prala, ale posledni dobou tento pribeh dost slycham
  • načítám...
novo123
9.8.12 20:02

Já si nemyslím, že by jim zakladatelka záviděla, ona bude to mimčo mít taky, jen do toho nejde teď. Já se na spoustu těchto párů dívám stejně, a nejvíc mě bavilo, když se mě ještě tyhle ty chytračky ptaly, kdy budu mít dítě já. Já ho tehdy prostě nechtěla, protože nebudu mít dítě, dokud nemám pocit, že jsme na něj připraveni. Změnilo se to a teď čekám naše druhé a třetí, nic bych neměnila. Opravdu si myslím, že jsem tehdy na ty kočárky koukala spíš s politováním (když Vám kamarádka vykládá, jak nemají ani pořádně na jídlo, na všechno jim musel někdo půjčit, nebo jim to darovali, ale jak je krásné, že mají miminko, tak já to prostě nechápu a říkala jsem si, že jsou padlí na hlavu) než se závistí, ale chápu, že spousta těch holek si radši sama sobě nakecá, že to z mé strany není rozumný přístup k věci ale závist.

• Upravit
novo123
9.8.12 20:06

A přestaňte tady pořád trapně vyhrožovat s tím IVF, to nesouvisí s věkem, znám lidi, kteří měli problém počít ve 20 a stejně tak otěhotněla kamarádka v 34 hned druhej měsíc. To prostě nikdo neví, jaké to bude zrovna u vás. A zase v hrůze z toho, že nebudu moct počnout, tak mít dítě honem v 16? Tak to zní ideálně :zed: Mimochodem, já mám děti z IVF, ale vzhledem k našim problémům je dost možný, že bysme to samý řešili i o pět let dřív.

• Upravit
763
9.8.12 21:33

Já ale myslím že ti do toho vůbec ale vůbec nic není..takže by ses měla starat o sebe ty drbno jedna.. :jazyk: :evil: :cert: :zed: a ještě ke všemu anonymní drbna jseš.. :zed: ty miluju fakt nejvíc.. :zed: si pořiď taky sviště a nezáviď.. :jazyk:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová