Přijde vám to normální - mít dítě do této finanční situace?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
9.8.12 14:11

Přijde vám to normální?

Ahoj, píšu raději anonymně, jelikož nechci aby mě někdo z okolí poznal.
Chtěla bych se zeptat:
Jedni známí se rozhodli mít dítě, ženská je bez práce, chlap vydělává tak 14000 čistýho, nemaj vlastní bydlení, jsou v pronájmu a maj 3 půjčky, který můžou dělat tak 7000-9000 (nevim přesně). Dítě je chtěný a snažili se o něj. Přijde Vám normální si do takový situace pořizovat děti?

Já bych v takový situaci dítě fakt neměla. Zastávám takový hodnoty jako je vlastní bydlení, manželství (nejsou svoji - něco by tím ušetřili na daních), něco si na dítě našetřit (nemaj ani korunu) a pak si dítě teprve pořídit. Jsem snad nenormální, že mi jejich chování přijde jako obrovská nezodpovědnost?

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Reakce:

Velikost písma:
6836
9.8.12 14:13

Vidím to stejně. Bohužel takových je dost, já bych do toho teda nešla.

• načítám...
2390
9.8.12 14:14

Víš co, to je každýho věc, když to tak chtějí…

• načítám...
13770
9.8.12 14:15

Někdo prostě vůbec nepřemýšlí :cert: ale je to jen a jejich problém

• načítám...
750
9.8.12 14:15

No já nevím, myslím, že toto si spočítá každý sám a byly horší doby a lidi měli děti… já prostě kolem sebe mám moc známých co mají všechno a vše budovali pro děti a nakonec je nemají, protože to nejde…

• načítám...
Ms.H
9.8.12 14:16

A co když nikdy nebudou mít na to, aby měli vlastní bydlení a už vůbec se nedá mluvit o tom si na dítě „našetřit“.
Děti se rodily chudým i bohatým odjakživa.
Netroufala bych si někoho soudit za to, že se rozhodl mít dítě.

• Upravit
nikol.ondrášovka
9.8.12 14:17

No moc chytrý to není, ale zároveň to není tvoje věc…

• Upravit
4885
9.8.12 14:18

Nepřijde mi to normální. Asi si myslí,,vono to ňák dopadne,,.

• načítám...
Anonymní

Já jen prostě nechápu z čeho chtěj žít…nehledě na to, že ona po mateřský tu práci jen tak nenajde.

• Upravit
7631

Nezodpovědné to je, ale přeci nebudeme diktovat, kdo si dítě pořídí a kdo si dítě nepořídí. Je to čistě a jen jejich věc…Nemám ráda takové úvahy v anonymitě.

Příspěvek upraven 09.08.12 v 14:19

• načítám...
10048

No mě přijde teda že je to jejich věc, 14tis má spoustu chlapů, když k tomu připočteš pak rodičák…to není tak strašný. POkud ty jejich půjčky jsou tak relativně málo jak jsi psala tak mi to taky nepřijde šílený, a v podnájmu je většina z lidí…
Nevím já se nad tím moc nepozastavuju, kdyby měli možnost situaci nějak změnit k lepšímu tak to snad udělají, ale pokud jim to v součastnosti nejde, tak přece kvůli tomu neobjetují možnost mít dítě :nevim:

• načítám...
4885
9.8.12 14:19

S tím si dost lidí hlavu nedělá.
Známá mé sestry čeká 4.dítě, mají příjem na měsíc celkem asi 15000, na všechno!!!

• načítám...
Anonymní
9.8.12 14:19
@Kaczenka píše:
Nezodpovědné to je, ale přeci nebudeme diktovat, kdo si dítě pořídí a kdo si dítě nepořídí. Je to čistě a jen jejich věc…Nenmám ráda takové úvahy v anonymitě.

Anonymně, páč se s nima nechci rozhádat, jinak jsou fajn, jen tohle je teda myšlení.
Samozřejmě, že je to jejich věc, jen jak říkám, nedokážu to pochopit.

• Upravit
4885
9.8.12 14:21

Pak bude ta paní zakládat téma, že stát se o ně málo stará.

• načítám...
31672
9.8.12 14:21

Radši mít dítě za týhle situace, než vůbec…a když dá bůh kravku, dá i travku :lol:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová