Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Vidím to stejně. Bohužel takových je dost, já bych do toho teda nešla.
No já nevím, myslím, že toto si spočítá každý sám a byly horší doby a lidi měli děti… já prostě kolem sebe mám moc známých co mají všechno a vše budovali pro děti a nakonec je nemají, protože to nejde…
A co když nikdy nebudou mít na to, aby měli vlastní bydlení a už vůbec se nedá mluvit o tom si na dítě „našetřit“.
Děti se rodily chudým i bohatým odjakživa.
Netroufala bych si někoho soudit za to, že se rozhodl mít dítě.
Já jen prostě nechápu z čeho chtěj žít…nehledě na to, že ona po mateřský tu práci jen tak nenajde.
Nezodpovědné to je, ale přeci nebudeme diktovat, kdo si dítě pořídí a kdo si dítě nepořídí. Je to čistě a jen jejich věc…Nemám ráda takové úvahy v anonymitě.
Příspěvek upraven 09.08.12 v 14:19
No mě přijde teda že je to jejich věc, 14tis má spoustu chlapů, když k tomu připočteš pak rodičák…to není tak strašný. POkud ty jejich půjčky jsou tak relativně málo jak jsi psala tak mi to taky nepřijde šílený, a v podnájmu je většina z lidí…
Nevím já se nad tím moc nepozastavuju, kdyby měli možnost situaci nějak změnit k lepšímu tak to snad udělají, ale pokud jim to v součastnosti nejde, tak přece kvůli tomu neobjetují možnost mít dítě ![]()
S tím si dost lidí hlavu nedělá.
Známá mé sestry čeká 4.dítě, mají příjem na měsíc celkem asi 15000, na všechno!!!
@Kaczenka píše:
Nezodpovědné to je, ale přeci nebudeme diktovat, kdo si dítě pořídí a kdo si dítě nepořídí. Je to čistě a jen jejich věc…Nenmám ráda takové úvahy v anonymitě.
Anonymně, páč se s nima nechci rozhádat, jinak jsou fajn, jen tohle je teda myšlení.
Samozřejmě, že je to jejich věc, jen jak říkám, nedokážu to pochopit.
Radši mít dítě za týhle situace, než vůbec…a když dá bůh kravku, dá i travku ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Ahoj, píšu raději anonymně, jelikož nechci aby mě někdo z okolí poznal.
Chtěla bych se zeptat:
Jedni známí se rozhodli mít dítě, ženská je bez práce, chlap vydělává tak 14000 čistýho, nemaj vlastní bydlení, jsou v pronájmu a maj 3 půjčky, který můžou dělat tak 7000-9000 (nevim přesně). Dítě je chtěný a snažili se o něj. Přijde Vám normální si do takový situace pořizovat děti?
Já bych v takový situaci dítě fakt neměla. Zastávám takový hodnoty jako je vlastní bydlení, manželství (nejsou svoji - něco by tím ušetřili na daních), něco si na dítě našetřit (nemaj ani korunu) a pak si dítě teprve pořídit. Jsem snad nenormální, že mi jejich chování přijde jako obrovská nezodpovědnost?