Přijde vám to normální - mít dítě do této finanční situace?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Anonymní
9.8.12 14:21

No jako neni to ideální.

Ale třeba vlastní bydlení, někde v Kotěhůlkách si kopíš dům za půl mega. V Praze byt tak za 4 a dům tak 7. Takže ja fakt první dítě nestihnu mít ve vlastním bydlení.
Někde v Teplichích taky byt stojí 200 000,–.
My máme platy velký a jeste vlastníme firmu. A předpokládám, že ten dům si do 10 let pořídím, ale nyní na to nemáme. Takže tohle se mi trosku nelíbí.

Zase to, že má nekdo pujcky a financne neni uplne ok… tak nesmí mít dite? Co kdyz ho chteji tak moc? Maj bejt bezdetní? Nevím, trosku me tohle zarázi.
Nepsala si jejich vek.

Ja jsem chtela mit na konte hodne penez na dite. Kdyby cokoliv. Kamaradka nema nic a je uplne v pohode…

• Upravit
4885
9.8.12 14:21
@Lenka002 píše:
Pak bude ta paní zakládat téma, že stát se o ně málo stará.

Nemyslím anonymní zakladatelku, ale tu těhotnou :lol:

• načítám...
Anonymní
9.8.12 14:22
@Dice píše:
No mě přijde teda že je to jejich věc, 14tis má spoustu chlapů, když k tomu připočteš pak rodičák…to není tak strašný. POkud ty jejich půjčky jsou tak relativně málo jak jsi psala tak mi to taky nepřijde šílený, a v podnájmu je většina z lidí…
Nevím já se nad tím moc nepozastavuju, kdyby měli možnost situaci nějak změnit k lepšímu tak to snad udělají, ale pokud jim to v součastnosti nejde, tak přece kvůli tomu neobjetují možnost mít dítě :nevim:

Ty půjčky jsou s jejich příjmem MÁLO? Já bych řekla téměř nezvladatelný. Když si představim, že musí platit nájem (ten bude min. 6000 - míň to u nás neni), energie (min. 2000 a s prckem ještě víc), nějaký telefony a internet (bez nich to podle nich nejde), tak z čeho to jako chtěj platit…to pak to děcko bude chudák.

• Upravit
684
9.8.12 14:22
@nikol.ondrášovka píše:
No moc chytrý to není, ale zároveň to není tvoje věc…

Mluvís mi z duše :)

• načítám...
393
9.8.12 14:23

Ahoj, já bych radši měla dítě ve skromnějších poměrech. Než mít tři auta v garáži a v krásnym domě mít prázdnej dětskej pokoj :-) Sama jsem se tak rozhodla. Jako nezaměstnaná studentka jsem si pořídila dítě kvůli genetický vadě, která je závislá na věku matky :-) Manžel má dobrou práci v rodinné firmě ale auto splacený nemáme a jsme taky v podnájmu :-) A nelituju :-) občas je to těžký ale s trochou vůle a přemejšlení jsme našetřili i na dvě dovči :-)

• načítám...
Anonymní
9.8.12 14:24

Jo a je jim 26, takže čas by ještě měli…

• Upravit
2208

Taky znám takový případ. Ona bez práce, on samé exekuce, takže se nemůže nechat ani normálně zaměstnat a mají plánovanou 3 letou holčičku. Jako najíst vždycky dostane, oblečení má taky hezké, ale to, že ta malá byla za celou dobu jen 2× v ZOO, tak to už je mi jí líto. Nezná koupaliště, výlety, herničky… NIC. Myslím, že až začne chodit do školy, nebo školky, tak to bude mnohem horší. A co mi hlava nebere už vůbec, tak to, že plánujou druhé :zed:

• načítám...
10048
@Anonymní píše:
Ty půjčky jsou s jejich příjmem MÁLO? Já bych řekla téměř nezvladatelný. Když si představim, že musí platit nájem (ten bude min. 6000 - míň to u nás neni), energie (min. 2000 a s prckem ještě víc), nějaký telefony a internet (bez nich to podle nich nejde), tak z čeho to jako chtěj platit…to pak to děcko bude chudák.

V tom první příspěvku nešlo poznat jestli je to celá půjčka nebo splácí toto na 3 půjčky měsíčně… :think:
Pokud měsíčně tak je to pálka ale třeba počítají s tím že s rodičákem to utáhnou, navíc je otázka na jak dlouho to mají atd..

• načítám...
684
9.8.12 14:25
@Lizinka3
@Lizinka3 píše:
Ahoj, já bych radši měla dítě ve skromnějších poměrech. Než mít tři auta v garáži a v krásnym domě mít prázdnej dětskej pokoj :-) Sama jsem se tak rozhodla. Jako nezaměstnaná studentka jsem si pořídila dítě kvůli genetický vadě, která je závislá na věku matky :-) Manžel má dobrou práci v rodinné firmě ale auto splacený nemáme a jsme taky v podnájmu :-) A nelituju :-) občas je to těžký ale s trochou vůle a přemejšlení jsme našetřili i na dvě dovči :-)

Taky znám spoustu lidí, co šetřili, aby měli.
A ted maj všechno - jen né to dítě :roll:

• načítám...
2659
9.8.12 14:27

Vlastni bydleni neni potreba, manzelstvi taky ne, nezamestnanych je dnes spousta a plat 14000 neni zas tak silene malo (zalezi, ve kterem meste) + dostanou rodicovske prispevky, porodne, pripevek na dite a na bydleni. Ale nepises, kolik je zname let - uplne stejne muzu polozit otazku, jestli je naopak normalni cekat do vysokeho veku, az budou mit vlastni dum a dobrou praci a pak se jim treba uz nepovede otehotnet :nevim: Treba maji rodinu, ktera jim financne pomuze nebo po nekom zdedi celou vybavicku na dite…fakt to neni jen o penezich.

• načítám...
Anonymní
9.8.12 14:28
@Dice píše:
V tom první příspěvku nešlo poznat jestli je to celá půjčka nebo splácí toto na 3 půjčky měsíčně… :think:
Pokud měsíčně tak je to pálka ale třeba počítají s tím že s rodičákem to utáhnou, navíc je otázka na jak dlouho to mají atd..

Samozřejmě že měsíčně a podle mě by se našly ještě další (jen o nich nevim). A je to ještě minimálně na 5 let. A taková pikantnost 2 ty půjčky jsou na auta (jedno z nich navíc už nemaj - prodali ho, ale splácí ho dál).

• Upravit
12651

Je to každého věc. Jsou lidi, kteří díky vzdělání/cílevedomosti/nedostatku příležitostí budou mít podobné příjmy pořád. To jako nemají mít děti?
Radši mít chtěné dítě při málu peněz a milovat ho, než si pořídit dítě jako podnikatel, nemít na něj čas a lásku nahrazovat drahými dárky.

• načítám...
8940

Nepřijde mi normální rozmazávat cizí problémy veřejně na internetu :roll:

• načítám...
12651
9.8.12 14:29

Vlastní bydlení - to jako co? Víc než polovina Čechů nežije ve svém, ale v pronajatém bytě. To fakt není argument.

• načítám...
393
9.8.12 14:30

@Lane tak přesně jsem to myslela :pankac: a to je mnohem smutnější, než jezdit ve starý škoduli :-) Navíc si myslim, že vyrůstat skromně je v životě užitečnější :-) ale myslim, že by měli zajistit dítěti nutnej standart :-)

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová