Přijdu si jak socka

Anonymní
11.2.15 17:19

Přijdu si jak socka

Zdravím, raději anonymně, chodí sem známí.

Blíží se mi kulatiny a začínám si čím dál tím víc připadat jak „socka“. Nedokončila jsem školu, neměla jsem nikdy hlavní pracovní poměr, v rodičovství mi přijde, že jsem taky selhala, kladu si za vinu, že je syn nemocný (diagnostikovali mu dysfázii).

Manžel je celé dny v práci, když je doma, tak čumí na sport, jí nebo se modlí, nikam spolu nechodíme, nemáme hlídání. Začíná mi hodně vadit, že žiju jakoby ve vzduchoprázdnu, jen se snažím dny přežít, syna něco naučit, což se mi moc nedaří. Mám pocit, že jsem nic nezvládla, nic nemám…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30933
11.2.15 17:24

A nechces zacit s tim neco delat? Treba dokoncit tu skolu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
11.2.15 17:25

Cvič, čti, dodelej si školu… Navštívil psychologa, či osobního kouče. ;) :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3168
11.2.15 17:28

Štěstí je stav mysli :hug:
Jinak nenapsala jsi proč nemáte hlídání - nemůžete si dovolit chůvu třeba na 1 pátek v měsíci a zajít někam s manželem? a když ti vadí že jsi nedodělala školu, třeba je pravý čas ji dálkově dodělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.15 17:29

Musis chytit stavu a chut do zivota. Behej v lese… je to bomba. Porid si psa :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.2.15 17:30

Ahoj,

pod pojmem „socka“ si představím někoho, kdo přežívá na sociálních dávkách a má velmi nízký životní standard, ale to je asi jen slovíčkaření.

Vidím dvě řešení:

1. Pokusíš se přijít na něco, v čem jsi dobrá, a na to se zaměříš (např. nějaká kreativní činnost, které by ses mohla věnovat se synem);
  2. To, co ti nejde, a kvůli čemu si připadáš jako „socka“, se pokusíš změnit. Tzn. nedokončila jsi školu? Tak se jí pokus dokončit. Neměla jsi nikdy HPP? Pokus se přijít na to, co bys chtěla po rodičovské dělat, a zkus si doplnit vzdělání tak, abys měla šanci v takovém oboru najít práci. Máš problémy s výchovou syna? Zkus zjistit, co přesně ti nejde, a s někým se o tom poraď, případně si nech doporučit nějakou literaturu k samostudiu…

Pocity jako ty má spousta lidí, někdy se to dá změnit jen v hlavě, ale většinou to chce nějakou aktivitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
11.2.15 17:30
@Cuddy píše:
A nechces zacit s tim neco delat? Treba dokoncit tu skolu?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.2.15 17:31

Kolik ma syn? a jak vazne ma problemy? pujde do skolky?

vis co, depky ma obcas skoro kazda zenska, kdyz je dlouho „sama“ doma (konverzace s batolemtem se nepocita). ale vzdycky jde zacit neco delat. mas pocitac, mas internet, zacni se sama neco ucit po vecerech pres online kurzy treba.
ale hlavne si promluv s chlapem - jestli nechces takhle stravit zbytek zivota, tak si to musite spravit hlavne mezi sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28741
11.2.15 17:33

Jo, ta šťáva mi chybí. Cvičím skoro denně půl hodiny až hodinu, když mám chvilku čas. Hlídání mám jen na dopoledne jednou v týdnu na zařizování v soukromé školce, na víc nejsou finance. Školu teď dělat taky kvůli financím a hlídání nemůžu. Rodinu sice poblíž máme, ale nikdy nemají čas a když si ho náhodou udělají, tak se staví tak na dvacet minut.

Teď manžel přešel do nové práce a vídáme se ještě míň, než dřív, doufala jsem v opak…

Příspěvek upraven 11.02.15 v 17:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
11.2.15 17:35

A jedna se o stredni skolu ci vysokou? Proc nejde skola kvuli financim?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.15 17:38

Mám vymyšlené, co bych chtěla dělat, ale zas skrz hlídání syna jsou moje šance malé. Podle posudku má nárok na speciální péči a v normální školce to nezvládne.

Ráda bych si dodělala angličtinu a udělala kurz fitness trenéra. Ale zas narážím na finance.

PS už jsem se díky synově pomoci odtajnila :oops:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
11.2.15 17:40

Jedná se o vysokou školu, k dokončení studia mi chyběla jedna zkouška, druhé studium mi překazilo těhotenství, po porodu to bylo v jednom kole, buď syn nemocný, odpadalo mi hlídání, když jsem potřebovala, ted už na školné ani nejsou peníze, takže to asi končí

• Citovat
  • Upravit
16986
11.2.15 17:41

Angličtina - co si stáhnout z uložto nějakou knížku nebo program? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30933
11.2.15 17:42

Tak anglictinu muzes zatim delat sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8435
11.2.15 18:06
@Anonymní píše:
Mám vymyšlené, co bych chtěla dělat, ale zas skrz hlídání syna jsou moje šance malé. Podle posudku má nárok na speciální péči a v normální školce to nezvládne.

Ráda bych si dodělala angličtinu a udělala kurz fitness trenéra. Ale zas narážím na finance.

PS už jsem se díky synově pomoci odtajnila :oops:

Kolik je synovi? Dysfazie není důvod, aby nechodil do školky. Za pul roku muže udělat velký skok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová