Přijímačky na VOŠ Evropská
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ahoj, tak tady bloumám v diskuzích, začala jsem původně úplně někde jinde, ale postupně se dopracovávám jinam, až jsem v té vaší.
Mám také malé dítě a jsem na MD a taky by mě po MD strašně bavila práce s malými dětmi ve školce, napadl mě Montessori kurz, i kdybych na něj dala peníze dohromady, do školky mne jen tento kurz asi nedostane, mám SEŠ a pracovala leta v tomhle oboru, takže smolík, AJ sice mám, bez zkoušek, ale to by šlo asi dohnat, v práci jsem papír nepotřebovala, stačilo jim, že se domluvím, takže taková nějaká školka pro děti s angličtinou…ale přičtu-li, že zpívám falešně a na kytaru i klavír hraji jako samouk, tak se asi zase budu muset vrátit do reality, že ač děti miluju a pro tuhle práci bych přesčasy i dělala ráda, tak tam prostě asi budou sedět ty pančitelky, co se na děti „dívají“, jak tu někdo napsal, ostatně jsem přesně takovu školku zažila u mé starší dcery, ale to bylo tak nějak ještě asi normální…No tak kdyby někdo přišel na to, jak to lze i bez té VOŠ a zpěvu, dejte mi prosím vědět
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, já dělala v soukromé školce a tam tolik nebazírují nad vzděláním, ale je to asi různorodé. Naše školka už je v síti školek. Měli jsme u nás inspekci, která říkala, jak to má být s kvalifikací apod. Já s kolegyňkou pracovala se staršími dětmi od 3-6 let. Kolegyně má právě ekonomku a loni se hlásila na Karlovku a dostala se. Takže ta kvalifikace je lepší. Já mám střední pedagogickou- pedagogické lyceum a inspekce říkala, že to nestačí, takže se tento rok budu hlásit na 3 školy a snad mi to už vyjde. Právě mě práce s dětmi moc baví
A nebo učit nějaké kroužky? Či hlídání dětí?
Je to těžké, dnes musí být na vše papír. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@reidi Díky, trochu jsi mi dodala naději..:) No nebráním se dodělání vzdělání, v mém oboru už tak nějak pracovat nechci, ale to je jen přání, realita mne může vyléčit, jen denní studium u mne asi nepřipadá v úvahu, jen dálkové, to bych ještě zvládla, až pak půjde malý do školky. No hlídání mě taky napadlo, jenže dnes už si taky lidi berou „hlídačky“ raději přes agenturu, aby byli prověřený, a tam zas chtějí tu praxi…bludný kruh…od čeho se odpíchnout…až půjde syn do školky, nabídnout jim právě tu mojí bezplatnou praxi, ale by se tam musela najít nějaká svatá paní učitelka, aby mi napsala právě pak ten posudek…ale zatím jinde východisko nevidím, nebo jestli nějaký kurz, pedagogické minimum…zatím jsem o tom vlastně uplně vážně nepřemýšlela, v hlavě to mám už dlouho, ale až dnes, jak jsem se dostala na tuto diskuzi, jsem o tom začala víc přemýšlet, takže informací mám zatím opravdu velmi málo… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Minulý rok jsem si právě dávala přihlášku jen na Voš Evropská, letos už budu dávat 3, abych měla větší šanci. A také na dálkové. Mám 16. měsíční dvojčátka, takže ani nevím, zda když se dostanu to budu zvládat, ale doufám v to
Právě tomu moc nerozumím, po všech učitelkách ( státních Mš) chtějí do r. 2014 aby začli studovat nebo už měli tu kvalifikaci
Souhlasím s tím, že by měli mít nějaké minimální vzdělání co se týče pedagogiky a psychologie, ale studovat Vš? Nevím, podle mě to musí být v člověku ta empatie, fantazie apod. Já si dělala kurz na chůvu v rámci podpory rodičů na mateřské a rod., bavilo by mě hlídat děti, ale ono to moc na uživení není, jedině u jedné rodiny každý den. Ale to je zase závazek, aby nechtěli nonstop hlídání, kdykoliv si řeknou a také to pouto mezi dětma
Určo zkus nějakou školku oslovit - spíše soukromé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím všechny,
pročítám Vaši diskusi, protože bych letos chtěla na této škole začít studovat. Založila jsem loni malou soukromou školku a chtěla bych si doplnit vzdělání (mám VŠ - inženýr ekonomie - ale to je mi v tomhle oboru na houby
.
Pokud někdo potřebuje praxi, mohu nabídnout u nás (Kladno).
Paty
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Steigger Ahoj…budete zapsaní v rejstříku? A ty budeš i učit nebo budeš jen zřizovatel?
- Citovat
- Upravit
Jitko, v rejstříku škol nemůžeme být zapsáni, protože nemáme zahradu přihlehlou k budově - což je nutnost.
V tuhle chvíli školku vedu spolu s kolegyní, chci v tom nadále pokračovat, ale ráda bych měla i oficiální vzdělání, které s tímto povoláním souvisí. Zatím mám jenom neoficiální vzdělání získané z různých knih a z praxe (3 vlastní děti, vedení kroužků, dětské tábory, atp.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
Ráda bych studovala voš evropskou předškolní a mimoškolní pedagogika, ale nejsem si jistá jestli mám šanci projít přes přijímačky… mám vystudovaný gympl, chvilku jsem hrála i na flétnu a s dětmi mám zkušenosti ( divadelní tábory jako vedoucí, vedení recitačního kroužku a hlídání dětí)… myslím, že s kreslením na tom nejsem zle
, ale bojím se, aby mi to k přijímačkám stačilo
.. je po té výtvarné stránce test těžký?
.. a nejen po výtvarné
… moc děkuji za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dee22 Těžké to není, šanci máš…je to o kreativitě…o nápaditosti a fantazii…
- Citovat
- Upravit
Ahoj, ráda bych studovala VOŠ Evroopskou. Podala jsem si přihlášku.
Mohla bych poprosit Jitku, zda by mi mohla poslat více informací. Děkuji
Katka
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@vindy píše:
Zdravím, jdu též dělat přijímačky na Evropskou na předškolní a mimoškolní pedagogiku. Netušíte někdo jak by měla vypadat příprava na 2 min přednes (báseň dětská či normal, zpěv jaké písně…). Za případné odpovědi, rady, tipy a nástiny moc děkuji. Včera jsem byla na přijímačkách v Litomyšli a tam to probíhalo úplně jinak… Díky a pěkný den
AHoj, můžu se zeptat, zda v Lito studuješ? POkud jo, jaké to tam je, kdy je škola, je nutné na vše chodit. A jaké byly přijímačky? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
přímačky na voš evropská
@Jitka1976
ahoj, prosím, zda někdo dělal loni či dříve přímací zkoušky na evropskou dálkové studium, můžete mi napsat o co tam šlo, jaké otázky v testu a vše jak to probíhalo, co požadovali, na co se mám případně připravit, jestli na otázky ze školství atd.? mám ekonomku a práce v kanclu mě nebaví, do školky mě nevezmou bez pedagogického vzdělání, prosím také Jítu, zda by mě neposlala přihlašovací údaje na spolužáci. cz, ráda bych se podívala na hloubku učiva na škole, ještě se chci optat, když zašlu přihlášku až příští týden stačí to? na netu psali do 31.3. což jsem bohužel nestihla. díky moc všem
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ronja_2008 Ahoj…v testu jsou otázky ohledně terminologie z pedagogiky (pujč si pedag. slovník), příklady z praxe a jejich řešení (přečti si Respektovat a být respektován)a něco z historie pedagogiky (Komenský, M. Terezie, Rousseau…)a alternativní směry pedagogiky…vše najdeš na netu.
Plus současná pedagogika a její problémy…
Víš třeba kdo je ministr školství? Momentálně…???
(já ne…)
ID třídy: 794886
heslo: Jana Leontovyčová
- Citovat
- Upravit
Ahoj, díky za rady, jinak do kdy můžeš zaslat přihlášku? nestihla jsem to do konce března, mám ještě šanci? díky za přihláš. údaje, moc si mi pomohla
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ronja_2008 Zdravím, přihláška se má poslat do konce května, takže máš ještě hodně času
Já jí budu posílat začátkem května. Třeba se tam potkáme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit