Přijímačky na VOŠ Evropská

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Jitka1976
26.10.13 18:57

@Saintpaulia Hezkýýý… :mrgreen: Výbornou jsme měli na klavír…střídavě s Hákovou..obě SUPER…bacha na LIŠKOVOU…hudebka, klavír…vyhazuje za prkotiny od zkoušek a zápočtů…dvakrát to zahraješ s chybou a letíš… :nevim:
Leontovyčovou jsme měli Enviromentální výchovu a Metodiku zdravotní výchovy…je moc fajn a všeobecně nám tykala…Začínala přednášku slovy: „Víš ty co? Já ti něco povim…“ a začala přednášet… :mrgreen: :mrgreen: BOOOMBA…úžasná ženská…
Kdybys chtěla, můžu ti dát odkaz na naše stránky na Spolužáci. cz a heslo…máme tam v dokumentech kompletní 3 roky studia…vše co po nás chtěli..vypracované úlohy, absloventské otázky, zkopírovaná skripta…všechno… :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
26.10.13 18:59

@Saintpaulia Koukám, že máš denní…já měla dálkový, ale to bude podobný…ohledně studijních materiálů…tak, pokud budeš chtít…

• Citovat
  • Upravit
863
26.10.13 19:06

@Jitka1976 Děkuji moc za info :*…už hodně jsi mi pomohla s rozhodováním ohledně téhle školy :hug:
Za odkaz na spolužáky budu jedině ráda, třeba tam něco využiju :)
Tak když je takhle super, tak to doufám, že jí taky budu mít na ty předměty :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.11.13 14:12

Tak jsem proletela celou diskuzi a koukam, ze s gymplem a bez praxe proste nemam sanci :nevim:

da se vůbec nejak dostat do skolky bez stredni peda. skoly? abych tu praxi získala? asi nemozne :zed:

H

• Citovat
  • Upravit
mlady milenec
2.11.13 16:08
@Anonymní píše:
da se vůbec nejak dostat do skolky bez stredni peda. skoly? abych tu praxi získala? asi nemozne :zed:

Sezen si nekoho, kdo umi ve Photoshopu a zfalsuj si maturitni vysvedceni z nejake pedagogicke. To myslim opravdu vazne.

Je to uplne postaveny na hlavu - nevim, proc by nekdo, kdo umi s deckama, nemohl s nemi delat jenom proto, ze ziskal maturitu na nepedagogicky zamerene skole. Fakt absurdni. Samozrejme na ZS+ uz to vidim jinak, ale ve skolce?

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.11.13 17:43
@Anonymní píše:
Tak jsem proletela celou diskuzi a koukam, ze s gymplem a bez praxe proste nemam sanci :nevim:

da se vůbec nejak dostat do skolky bez stredni peda. skoly? abych tu praxi získala? asi nemozne :zed:

H

Ale prosim tě…proč by ne…praxi získáš při studiu…u přijímaček se tě budou ptát na praxi, ale neznamená to, že pokud jí nemáš tak automaticky letíš…blbost…můžeš uvést hlídání dětí v rodině, sousedce, kamarádce…pokud jsi někdy dělala vedoucí na táboře, vedla kroužek atd…jde o motivaci, jestli se zajímáš o toto téma, o školství…o rozhled..alternativní pedag., současná problematika ve školství, novinky, historie, pedag. pojmy…zajímá je, proč to chceš dělat? Každý jednou začíná a nevidím důvod, proč nezačít třeba v 25 letech??? To jako, když vystuduju VŠ ekonomku a nebude mě to bavit, naplňovat, musím to dělat do konce života??? NE!!! Jdu studovat to co mě bude bavit…
Problém může nastat PO studiu…to ano..jestli tě vezmou v nějaké školce bez praxe nebo s minimální praxí… :nevim: Znamená to totiž, že tě bude muset nějaká zkušená učitelka zaučit…což se nikomu moc nechce…škola ti totiž v tomhle směru NIC nedá…škola = papír ke kvalifikaci, maximálně jako zdroj inspirace v dramatické výchově a donucení, naučit se hrát na klavír (což je fakt super…miluju hru na klavír) jinak po té pedagogické stránce nezískáš nic…to ti dá jen praxe ve školce a DOBRÉ VEDENÍ..!!! Pokud se dostaneš do školky, kde se na děti jen křičí, učitelky se jim posmívají, ponižují je, děti je evidentně otravují…tak to ti dobrý základ nedá a je hrozně těžký v takovým kolektivu pracovat…budeš bílá vrána a ostatní tě budou pomlouvat a bojkotovat…to mi věř, znám to…takže…hledej fakt dobrou školku, kde se ti dostane dobrýho vedení od zkušený a dobrý učitelky…pokud už pracuješ, můžeš si vzít 14 dní dovolenou a domluvit si v nějaké školce praxi…(budeš holt muset obětovat dovču)pokud i po té praxi budeš uvažovat o práci učitelky, zkus ty přijímačky…a budeš mít i tu praxi, pokud chceš…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.11.13 17:46
@mlady milenec píše:
Sezen si nekoho, kdo umi ve Photoshopu a zfalsuj si maturitni vysvedceni z nejake pedagogicke. To myslim opravdu vazne.Je to uplne postaveny na hlavu - nevim, proc by nekdo, kdo umi s deckama, nemohl s nemi delat jenom proto, ze ziskal maturitu na nepedagogicky zamerene skole. Fakt absurdni. Samozrejme na ZS+ uz to vidim jinak, ale ve skolce?

Nooo…a pak si zajeď do Plzně a pokud by tě nebavilo školství, doporučuju právnický směr… 8o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.13 18:50

Me prave zajima, jak se nekvalifikovane učitelky k te praci vůbec dostaly? když skoly - stredni, VOS, VS chrli predskolni pedagogy, tak jaktoze tady napise holka, ze dostala nabidku ucit ve skolce jako nekvalifikovana? :think:

no falsovat maturitni vysvedceni fakt nezvladnu, nemam na to zaludek :nevim:

@Jitka1976 a to si muzu domluvit praxi ve skolce aniz bych byla studentkou pedag. skoly? Ja jsem ted na RD, takze by nebyl problém, ale to tam muzu jen tak nakracet, ze chci na praxi?

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.11.13 19:22
@Anonymní píše:
Me prave zajima, jak se nekvalifikovane učitelky k te praci vůbec dostaly? když skoly - stredni, VOS, VS chrli predskolni pedagogy, tak jaktoze tady napise holka, ze dostala nabidku ucit ve skolce jako nekvalifikovana? :think:

no falsovat maturitni vysvedceni fakt nezvladnu, nemam na to zaludek :nevim:

@Jitka1976 a to si muzu domluvit praxi ve skolce aniz bych byla studentkou pedag. skoly? Ja jsem ted na RD, takze by nebyl problém, ale to tam muzu jen tak nakracet, ze chci na praxi?

Můžeš…normálně řekni, že se připravuješ k přijímačkám na VOŠ nebo VŠ pedagogického směru a potřebovala bys praxi…připrav se na delší hledání, školky bohužel nemají moc zájem o praktikanty…je to práce navíc pro učitelku a neplacená…(teda většinou…já když měla praktikantku-paradoxně z denního studia z té samé školy co jsem studovala :mrgreen:, tak mi to škola proplatila…cca 800Kč za dvoutýdenní praxi-ale jednalo se o studentku DENNÍHO studia!)U dálkařů to škola neproplácí…a učitelka defakto zadarmo předává své umění, dovednosti, tipy, rady, takové svoje know how…po skončení praxe musí vypracovat hodnocení studentovi, což taky zabere trochu času..
A to jsou důvody, proč nejsou uč. nadšené z praktikantů… :nevim: Ale to neznamená, že nenajdeš…píšu to jen proto, že se můžeš setkat s odmítnutím, tak abys věděla důvod…a upřímně…ne málo učitelek tak akorát sedí ve třídě, kecaj s kolegyní, pijou kafe a koukají na děti…a k tomu nepotřebují svědka, že jo? Musely by makat…aspoň předstírat práci…blbý, ale je to tak…mám v učitelské profesi pár kamarádek, povídáme si jak to v které školce chodí…
Jinak, školy chrlí hodně potencionálních učitelů…ale hodně jich odpadne po zjištění platu začínajícího pedagoga…a po zjištění, že pokud pracují ve kvalitní školce, není to o koukání na děti a pití kafe, ale o práci..mnohdy ve volném čase, akce o víkendech…neplacené…že zvládnout s úsměvem cca 28 dětí od 3-6 let není sranda…že děti neposlouchají…dělají naschvály…naprdnou se a odmítnou spolupracovat… :mrgreen: v září půl dne probrečí a to třeba 5 dětí najednou řve jako sirény…k tomu se další dvě počůrají, další porvou a brečí, další se poleje čajem…prověrka nervů a organizačních schopností jako hrom :mrgreen: (zvlášť, když si ve třídě v tu chvíli sama…)
Proto bych ti doporučila tu praxi asi dřív než budeš studovat…zkusit si to…ono ideály jsou krásná věc, ale realita je mnohdy jako studená sprcha :jazyk: Ale abych neodrazovala…je mnohem víc hezkých dnů v práci…naštěstí…a když tě obejmou ty malinký ručičky „cizího“ dítěte a řeknou: „Já tě tááák miluju…Tebe a maminku…“ to je to krásný…

• Citovat
  • Upravit
mlady milenec
2.11.13 19:42

Dle me je skolka misto, kde by decka mela ziskat zakladni navyky socializace, dale organizovanosti a trpelivosti, coz potrebuji pro povinnou skolni dochazku (napr. formou cekani na pancelky a ostatni kolegy ze skolky) a v neposledni rade je potreba v nich podporovat pozitivni vnimani aktivit (zpivani, malovani, skotaceni venku,…). Prvek vzdelavani nepovazuji za nijak zasadni. Nejlepsi podhoubi pro schopnost a chut vzdelavat se jsou podle me prave ruznorode aktivity, hlavne ne necinnost.

Kvalita pedagoga v materske skole neni pro me determinovana vyznamne jeho vzdelanim (maturita minimum - ok), ale predevsim jeho osobnostnimi prvky. Ty mnoho lidi nesplnuje, proto jsem za kazdeho, kdo ma deti rad a umi jim neco predat. Prijde mne hloupe nekomu takovemu branit v ziskavani _praxe_ jenom proto, ze neziskal maturitni stempl na „spravne“ skole. Neverim, ze absolvovanim prave pedagogicke stredni se z cloveka stane clovek, ktery deti miluje a umi jim neco predat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.13 19:55

mlady milenec ja toto všechno chápu stejne. bohužel zjistuji, ze hodne skol chce potvrzeni o praxi uz k prijimackam. coz mi prijde proste na hlavu. ja chtěla uz od malicka ucit ve skole, pak jsem se ale po maturite nedostala na VS pajdak a skončila ve zcela jinem oboru. Ten me sice bavil, ale je to práce velmi casove narocna, coz si s dvěma dětmi nemuzu dovolit - nemam hlidani. No a navíc mame uzasnou skolku pro starsi dceru, která me nadchla, deti mam rada, chtěla bych se věnovat do budoucna logopedii…

ale proste systém je nastaveny tak jak je a nejsem si jista, ze s tim dokazu něco udelat :zed:

@Jitka1976 jasny, ono v kazde praci je asi stres, jen všude jiny. ja ve svém oboru mela stres denne a to jsem sedela v teplym kanclu u PC. presto citim, ze tuto praci do budoucna uz nezvladnu, hlavne kvůli prakticky dennim prescasum :oops:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.11.13 20:04
@mlady milenec píše:
Dle me je skolka misto, kde by decka mela ziskat zakladni navyky socializace, dale organizovanosti a trpelivosti, coz potrebuji pro povinnou skolni dochazku (napr. formou cekani na pancelky a ostatni kolegy ze skolky) a v neposledni rade je potreba v nich podporovat pozitivni vnimani aktivit (zpivani, malovani, skotaceni venku,…). Prvek vzdelavani nepovazuji za nijak zasadni. Nejlepsi podhoubi pro schopnost a chut vzdelavat se jsou podle me prave ruznorode aktivity, hlavne ne necinnost.Kvalita pedagoga v materske skole neni pro me determinovana vyznamne jeho vzdelanim (maturita minimum - ok), ale predevsim jeho osobnostnimi prvky. Ty mnoho lidi nesplnuje, proto jsem za kazdeho, kdo ma deti rad a umi jim neco predat. Prijde mne hloupe nekomu takovemu branit v ziskavani _praxe_ jenom proto, ze neziskal maturitni stempl na „spravne“ skole. Neverim, ze absolvovanim prave pedagogicke stredni se z cloveka stane clovek, ktery deti miluje a umi jim neco predat.

No…a teď to běž říct těm nahoře… :mrgreen:
jinak souhlasím…škola ti dá ten „papír“, který potřebuješ…jinak bohužel nic…(mě teda donutila začít hrát na klavír, což jsem ráda…)
A kvalita pedagoga je jinde než ve vzdělání…rozhodně ne ve vzdělání na našich školách…když už vzdělávání, tak formou samostudia (kvalitní literatura) nebo skupinového studia (kvalitní kurzy a semináře)

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.11.13 20:06

Jen si upřesníme, že se bavíme o zdravých dětech…bezproblémových…ne o dětech s hyperaktivitou, ADHD, PAS, Aspereg atd…tam už to o určitém vzdělání je…

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
2.11.13 20:14
@Jitka1976 jasny, ono v kazde praci je asi stres, jen všude jiny. ja ve svém oboru mela stres denne a to jsem sedela v teplym kanclu u PC. presto citim, ze tuto praci do budoucna uz nezvladnu, hlavne kvůli prakticky dennim prescasum :oops:
Ano…chtějí praxi už k přijímačkám…ALE..nikdo ti nevyhodí přihlášku jen proto, že tam NEMÁŠ doloženou praxi…k přijímačkám tě normálně pozvou…a u pohovoru se tě (možná) zeptají jestli máš s sebou tu doloženou praxi, že ji nenašli u přihlášky…no a tam bych jim řekla, že zatím nemáš praxi, že třeba občas pomáháš při školkových akcích ve školce své dcery (na tom se dá se školkou i domluvit…mohla bys jim pomáhat třeba s doprovodem na výlety? nevím jak velké máš druhé dítě…)pokud ne, tak bych řekla, že praxi sice nemám, ale mám velký zájem o tuto práci bla, bla, bla…něco motivačního určitě vymyslíš…
Za praxi jsou nějaké body navíc, ale ty můžeš dohnat jinde…znalostmi, úsměvem, v testech…
Někdy je ta práce víc stresující, jindy pohodová…naštěstí…nerada bych dopadla jako p. Kolářová v Obecné škole… 8o
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.11.13 10:04

Předem se omlouvám za anonym…ale nechci aby známý zatím věděli, že na této škole studuji.
Nyní jsem v prváku. Slyšela jsem, že je možnost dodělat po absolutoriu zkráceně Bc za jeden rok. Nevíte někdo prosím zda je to opravdu reálné? A na jaké škole?
Titul Bc v budoucnu budu určitě potřebovat, abych si mohla pak dodělávat dál studium. Hlásila jsem se na tento obor na MU, ale tam to nějak nevyšlo tak alespoň, že jsem se dostala sem :)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze