Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@inkakřivák píše: Více
Někde jsem četla článek, že pro chlapa je manželství z psychologického hlediska daleko větší závazek než si udělat dítě. Dětí si klidně udělají i tři denně, ale zavázat se jediné ženě, to je teprve oběť.
![]()
@stín katedrál A to mě nepřekvapuje. Proto ty kecy, že je to jen papír, že se přeci miluji a bla bla bla. Nechávají si prostě otevřená vrátka.
@inkakřivák píše: Více
A to je zase na druhou stranu dobře…
Protože, pokud si nejsou sami sebou natolik jisti, tak je přece jen nejlépe, se do takovýchto svazků raději nepouštět. ![]()
@Černá Madonna jo, jen by ty ženy neměly být tak hloupé a kyvnout na ty děti.
Přece - když je to jen papír, čeho se bojíš zlato? Když je to drahé, jen prostě podepíšeme papír, zlato. Když za rok, tak dítě taky za rok, zlato. A hned by viděla.
@Snorlaxik píše: Více
Tak já myslím, že podle reakce dítěte i matky, každý pozná, že jde o matku a dítě, jméno nejméno.
Spíš někde můžou být akurátnější, že se fakt ptají, kdo dítě vyzvedává (btw, teta může mít stejné příjmení, babička taky, takže podle toho rodičovství fakt člověk nepozná). A dneska už to je celkem standard, že se lidi neberou, nebo mají děti úplně s jiným člověkem, než s kterým je vychovávají. Nevím, proč by se tomu někdo nějak divil nebo měl předsudky (to by bylo na podobný úrovni, jako se smát mrzákům, postiženým, tlustým, ošklivým, jakékoli odchylce - někdo se zas posmívá hezkým, vysokoškolákům, kariérně úspěšným ženám - to vypovídá jen o vlastních komplexech). Prostě vycházím z toho, že každý to máme dle vlastních možností. Já jsem třeba ráda, že jsem vdaná a děti byly až po svatbě, nijak mě to neomezuje a nikdo mě k tomu nenutil
- a je mi fakt šumák, jak to má paní od vedle…
Já si myslím, a přijde mi.. podle toho jak to vidím kolem sebe.. že chlap co říká že je to jen papír, se nechce většinou ženit jen s tou ženou co zrovna je. Znám pár co spolu byli 10let, on přesně že je to jen papír a že je to zbytečný když se milujou, se brát. Když už známe táhlo na 35 tak začala uvažovat o dítěti..a ejhle.. chlap do měsíce vyprovokoval hádku, jednu za druhou, pak řekl že ho do toho nutí a odešel.. nejvtipnější bylo, když do půl roka se oženil a další rok měl dítě
.. a takhle mám kolem sebe tolika páru, buď je to: je to jen papír, k čemu je to dobré..nebo dítě ještě ne, že je brzo teď přeci plánuji dovolenou a novou sedačku a bůhví co ještě a až bude mít lepší práci.. mě přijde že přesně tenhle typ chlapů se jen vymlouvá a chce mít ty vrátka otevřený, max si spíchnou dítě ( přijde mi, že je to pro ně menší zlo než se ženit), ale rozumný argument proč tedy nechce, nemá ani jeden!! S takovým chlapem bych vůbec nebyla, a může slibovat hory doly.. jméno po otci za mne ano, ale až po svatbě, do té doby bych nedala. Ale každého věc..
každá si musí zvážit pro a proti, výhody a nevýhody a ne jen bezmyšlenkovitě tam šoupnout příjmení jen proto, že aby dokázala že je to „onoho“ toho chlapa dítě. Někdy to pak ani nemusí být taková výhra..po čase
@Kelsey píše: Více
No a v kolika ses vzdavala?
Ono s vekem to taky clověk prehodnoti, ze jo…
Jinak svatba neni zarukou ani skutecne rodiny, ani dobreho vztahu. A tady je to presne videt😬
Mam to kolem sebe taky. A jsou to kamaradi
. S argumentem o tom, ze prvni partnerka byla do počtu a ta prava prisla az po ni, at na me nikdo nechodi.
Kdyz se pak zeptas u piva, tak z nich lezou strasny veci. Ve finale se dozvis, ze nebyli na svatbu po tech x letech pripraveni a cítili se do zavazku tlaceni, tak vztah opustili. A ze ta manzelka neni lepsi nez ex (vetsinou sami nějakým zpusobem pripusti, ze predchozi milovali vic, tupci), ale uz dospeli a srovnali se s tim, ze je treba se ozenit, takže život jde dál.
Co me fakt sokovalo je, ze ti chlapi maj pak vyrazne nizsi pozadavky na vztah/partnerku než dřív
.
Tim nerikam, ze ty manzelky jsou hrozne. Jenom to fakt neni tak, ze ta, kterou si vezmou „je osudova“ a rozumí si líp. Proste se uz jen přenastavili na ten „nudnej“ zivot a přehodnotili zivotni ambice.