Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@amarula No samozřejmě, brát se nemusí, jejich věc, ale měli by to mít vyřešené předem.
@amarula píše: Více
Přesně tak. ![]()
Svatba, tedy alespoň pro mě, není prioritou vztahu ani zárukou jeho trvání. ![]()
Každý dobře fungující a šťastný vztah se může klidně obejít i bez úředního potvrzení. ![]()
Znám dost manželských párů, které se domnívaly, že je svatba spasí a bude tomu tak i na věky…
Pokud nejste svoji a ani nebudete, tak dej příjemní po sobě a jeho zapiš do rodného listu.
Když jsem otěhotněla s přítelem, tak jsem řekla, že dítě bude mít příjmení po mě. Nakonec jsme se vzali, než se dítě narodilo. Já mám manželovo příjmení a svoje rodné a dítě má po otci.
@Monchichik píše: Více
A proč by se měl stydět? ![]()
Opravdu ne každý má hned touhu se vdávat nebo ženit, i když se to v naší společnosti už tak nějak zpravidla automaticky předpokládá… ![]()
@Černá Madonna píše: Více
Právě. A pak mít akorát v občance status rozvedená. ![]()
Já třeba pořád nechápu, když se třeba dva rozejdou/rozvedou tak, že mají potřebu si ještě dělat naschvály, a tím víc, když je tam dítě.
@Anonymní píše: Více
Neznam duvod, proc by se dite melo jmenovat po otci, ktery si nechce vzit jeho matku.
Ale ja neznam ani duvod, proc bych otehotnela pred svatbou ![]()
@Kockazvysocan píše: Více
Před svatbou se může otěhotnět velmi snadno. ![]()
Všichni opravdu neplánují za každou cenu ihned sñatek. ![]()
Dala bych to, které se víc hodí k vybranému jménu. Poslechově i numerologicky ![]()
Dnes jsou všichni všude zvyklí, že děti mají jiné příjmení než matky. Nepřekvapí to ve škole, u lékaře ani na úřadě.
Příspěvek upraven 01.08.24 v 10:58
Dala bych to co se mi víc líbí. Moje děti mají jiné příjmení než já. Dokonce starší má ji jiné než mladší dvě. Dneska už začíná být běžné, že matky mají jiné příjmení. A né proto, že nejsou vdané.
@Černá Madonna píše: Více
Bacha, v jejím případě je příjmení dítěte podmíněno svatbou. Takže to dítě jako svobodná opravdu mít nemusela.
Měli se domluvit ještě před početím a nemusela to řešit teď. Možná by pak akorát řešila rozvod. ![]()
Tak to opravdu taky nechápu…
Ale řekla bych, že je to „jen“ psychická indispozice, která časem odezní… ![]()
Je to zkrátka stav, kdy se člověk musí smířit s faktem a umět přijmout realitu jako jeho trvalý stav.
Sama moc dobře vím, že to není opravdu tak jednoduché, jak zrovna teď píšu…
Je to těžké a psychicky náročné pro všechny. ![]()
Ale, časem se většinou ukáže, že to bylo nakonec dobré a „šťastné“ možné řešení pro všechny členy rodiny. ![]()
Jenže nevíme, co tomu všechno předcházelo než otěhotněla.
Třeba konkrétně mně, se daná situace až v ten okamžik, kdy jsem mu sdělila, že jsem konečně otěhotněla, rázem změnila.
Asi začal mít ten pocit, že už mě má jistou. ![]()
Zkrátka se pak i podle toho začal chovat. V tom smyslu, že už jsem nebo jsme jeho majetek a že má tímto právo na vše…
A proto jsem i mj. se svatbou nesouhlasila. A vím, že jsem udělala dobře. Rozvod by zcela určitě byl daleko komplikovanější než „pouhý“ rozchod.
Příspěvek upraven 31.07.24 v 22:41