Příjmení pro dítě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
21227
31.7.24 22:37
@Anonymní píše: Více

Pokud to skripe, tak urcite svoje.
Znam holku, co ma kazde dite s jinym, ale nikdo to na první pohled nepozna, protoze vsem detem dala sve příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21227
31.7.24 22:39
@Černá Madonna píše: Více

Svatba ale nema byt zarukou ničeho a ani nema nic zachraňovat.
Nechápu, proc se tento argument neustale omílá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15755
31.7.24 22:46
@PaníBovaryová píše: Více

Ani já jsem to naštěstí nepochopila, ale je bohužel ještě stále hodně lidí nebo párů, které to tak mají. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.8.24 01:35

Dítě má moje příjmení. A manžel si jej vzal taky.  :palec:

• Citovat
  • Upravit
22565
1.8.24 06:08

Děkuji za osvětu :zed: :mrgreen:

Ale kdo nechce, neotěhotní. Kdo si naivně myslí, že otěhotnění bude následováno žádostí o ruku, je víc, než hloupý.

Pro mě manželství, ne svatba, význam má a rozhodně to není o tom něco zachraňovat. :zed:
Pokud je třeba něco zachraňovat, je to špatně :nevim:

A btw. jsem rozvedená a vrátila jsem se, teda až když děti byly skoro dospělé, mnoho let po rozvodu, k rodnému příjmení. A přesto si za svým názorem stojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33343
1.8.24 06:22
@amarula píše: Více

Ja ti nevim no, kazdy to ma jinak, ale pro me proste prvni svatba a pak dite. A nemusi se resit nic. Prijde mi to tak normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
51
1.8.24 07:40
@arinecka píše: Více

Souhlasím s tebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
1.8.24 09:56

Pro me svatba neni zarukou spokojeneho vztahu, ale chapu, ze nekdo to tak ma. Ono co si budem nalhavat, spousta lidi zije v nefunkcnim manželství a nerozvede se jenom kvuli pragmatickym vecem jako deleni majetku nebo pohodlnosti.

Jestli bude mit dite me nebo partnerovo prijmeni je mi jedno… Ale naprosto otevrene rikam, ze je to kvuli tomu, ze vim, ze pro partnera jsme dulezita a udela pro me prvni posledni, takze jine jmeno nevimam jako krivdu, nemusim se jistit atp.
Je fakt, ze muj partner by vnimal fakt hodne spatne, kdyby dite mělo jine prijmeni nez jeho… ale zas nema problem si me z fleku vzít.

Jak bych se kdyby to mezi nami bylo divoký, netuším. Pokud bych se fakt spalila a nepocitala uz s tim otcem jako s partnerem, klidně bych dala jmeno po sve rodine.

• Citovat
  • Upravit
21227
1.8.24 09:56

Ne, to tak maji spis ti, co svatbu lidem vymlouvaji nebo se sami snazi obhajit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
1.8.24 10:09

Já myslím, že jste se s @Černá Madonna nepochopily. Nebo jsem vás nepochopila já :mrgreen: :nevim:

Tebe chápu, že to vnímáš jako já… svatba, resp. manželství nemá nic zachraňovat ani být zárukou ničeho, to ani být nemůže :zed: Pro mě je to vyústění vztahu a hezká tečka. Pokud by to pro mě měla být cesta, jak něco zlepšit, tak se na to vyprdnu záhy.
A v neposlední řadě je manželství akt i z hlediska práv a povinností a to je to, čeho se odpůrci v mnoha případech bojí :nevim:

Zárukou a záchranou vztahu můžou být jen ti dva aktéři, nic jinýho :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21227
1.8.24 10:13

@Kockazvysocan neznas takove ty obhajovace, proc nemit svatbu? „Svatba nic nezaruci“ - ale svatba nema nic rucit, to neni ucelem. Ucelem je uzavrit manzelstvi a tento argument, ktery se hodne lidem jevi logicky, logicky neni.
Je to stejne jako byvh argumentovala, ze si neudelam vysokou skolu, protoze ta mi duchod nezaruci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22565
1.8.24 10:21

Přesně tak, já tě pochopila a vnímám to stejně, akorát @Černá Madonna tě podle mě pochopila podle sebe, tak ja to vnímá ona - přesně opačně :nevim:

Já jsem zastánce manželství, ale ryze z lásky, ne kvůli záruce věrnosti, dárků, pozornosti, úcty a pochopení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33343
1.8.24 10:37
@andrasteia píše: Více

Proč by partner vnímal fakt hodně špatně, kdyby nemělo dítě jeho příjmení? Stejně tak to přece může vnímat i žena, že se její dítě jmenuje jinak než ona. Jasně že manželství nezaručí spokojený vztah, ale svatbou se vlastně i domluvíte o budoucím příjmením dětí, a nemusí se pak nic řešit. Já chápu že to má každý jinak, jen mě pak fascinujou ty diskuze tady, že chce matka dát dítěti svoje příjmení, a otec to nechce dovolit, i když o dítě nemá zájem a nežije s nimi. Takže podle mě zbytečná komplikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33343
1.8.24 10:41
@amarula píše: Více

No, přijde mi normální se první vzít, a pak plánovat děti. Ale to už se dnes jaksi nenosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
1.8.24 10:47
@arinecka píše: Více

To jsme my starší a pokročilé páky, že jsme se vdaly a pak teprve se na dítě zadělalo. Asi se budeme muset smířit, že tenhle postup, už není na pořadu dne a budoucnosti.
U svých dětí budu hlavně šťastná, když si najdou slušný, spolehlivý protikus, se kterým založí vztah a rodinu. To se totiž stává velkou loterií. Už není jistota, že někoho takového najdou. Jestli k tomu bude hezky bonus někdy svatba. Tak fajn. Hlavní je, ať si povahově sednou a nedělají si zle, zákeřnosti, když si rozumět přestanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze