Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Snorlaxik píše: Více
Mě taky ne.
Jen je tedy pravda, že v MŠ, když jsem byla zrovna otočená na synka, tak jsem neměla nějakou chvíli vůbec tušení, že mě učitelka už nějakou dobu oslovuje a já pořád nic… až mi to teprve došlo, když přišla přímo ke mně. ![]()
Pak už jsem si na to dávala pozor a naučila jsem se slyšet na obě příjmení.
Jinak z toho žádné trauma nemáme.
@Kockazvysocan píše: Více
Jasně, ze v dnešní době svatba není o financích. Pokud teda netrvate na zástupu družiček, na proslovech, holubech, svatební tombole, ohňostroji lásky a další vymoženosti. Pro mě je svatba a manželství spojení dvou lidí, co chtějí být rodina, žijí jako my a ne já a ty, chtějí mít společné jmeno a vyšší uvedené je druhořadé, resp. nebzde chybět. Přivést dítě do kompletní rodiny bylo důležitější než tyjatr a proslovy. Ale to jsem já. Naštěstí teď už manžel byl toho samého názoru, o to jednodušší. Někdo tvrdil, že naše svatba byla přepadak, chybělo tam to a tamto, nám vyhovovala. Hlavně, že manželství trvá a je hezké.
@Snorlaxik
No právě že za těch x let, se mi to stávalo často. Kord ve školce, pak ve škole v družině.. na kroužkách, táborech… (u nás fungovala družina tak, že jste zazvonili na zvonek a oni vám poslali dítě.. takže zvoním.. představím se svým příjmením a na druhém konci slyším jen:koho si jdu vyzvednout a dočkala jsem se jen „a vy jdete pro koho? A jó, vy jste maminka toho xxx“ nebo a vy jste kdo? a nejhorší je, když máte jiného partnera, a osloví vás u lékaře (zkušenost: u zubaře.., syn, já a můj teď již muž) a sestra na vás volá příjmením co má syn..tudíž po bývalém.
teď syn dostal pro změnu diplom před prázdninami, a na tom je příjmení manžela, jelikož vše organizoval a zařizoval vždy on…
to nevadilo nikomu až na ex
na schránce pak 3různá příjmení, mě to právě vadí.
Pořadí u nás je zásadně svatba a pak dítě. Jestliže se chlap brání svatbě, nač dítě?
Ve vztahu zo skřípe, na svatbu to nevypadá… Dala bych svoje příjmení a jeho každopádně do RL zapsala jako otce… V budoucnu je pak dokazování otcovství na dlouhé lokte…
@inkakřivák píše: Více
Pokračovatel rodu, něco tady po něm zůstane? Jeho geny jsou takové terno, že by bylo hřích je nerozmnožovat.
@Anonymní píše: Více
Taky má první dítě po mně, přesně z těchto důvodů, neklapalo to a nějak jsem tušila, že to asi nebude dobrý. Kdyby bylo, proběhla by svatba a já i dítě by jsme se prejmenovali.
Druhé dítě už mám s jiným přítelem a ten je po otci, protože svatba Bude. Ale zase řeším co s prvním synem, nechci aby byl jako jediný jiným příjmením, takže mi z toho vychází, že si nechám svoje příjmení a i manžela. Tak jen na tohle pozor, jinak bych neřešila a dala po sobě
My jsme asi divná rodina, ale nehledáme problémy tam, kde ve skutečnosti nejsou, a věci zbytečně nekomplikujeme. Já a moje dcera máme stejné příjmení, muž má jiné, jeho dcera má příjmení stejné jako její matka, ale nový manžel matky se zase jmenuje jinak. Přesto jsme všichni dokázali v pohodě vyzvednout děti ze školky i družiny (Dobrý den, Nováková, jdu pro Janičku Svobodovou), u lékaře chápeme, že když zazní „Svobodovi“ máme jít do ordinace my. Zvládáme třídní schůzky i cesty mimo EU. Na dětském dni organizovaném zaměstnavatelem mého muže dcera okamžitě pochopila, že pro tuto akci je „malá Dvořáková“.
Když si moje dcera zlomila ruku, odvezl ji na chirurgii nový manžel exky a taky se nikdo nedivil tomu, že je tam dvojice Nováková + Horáček, ale dítě úplně normálně ošetřili. ![]()
Pro jistotu zdůrazňuji, že všechna jména jsou smyšlená a pouze ilustrativní. ![]()
@Marieke píše: Více
Mě u lékaře oslovují příjmením starších dětí, dřív jsem opravovala, už to nedělám, při tom počtu pacientů si tyhle věci prostě nepamatují… tak to jednou za čas přežiju…jo složitější je vysvětlovat proč má 3.dítě příjmení po mě, a první 2 po otci, ikdyž biologicky mají otce stejného, ještě se mi to nepovedlo zkrátit do jedné věty…
@Janushh27 píše: Více
Jo, množit jo, a zodpovědnost Nula? Leda prd.
@inkakřivák píše: Více
Nemusí být vina pouze na mužích. Ženy můžou být také více zodpovědné a nemusely by pak v „době antikoncepce“ svou promiskuitu skrývat za své příjmení ![]()
@amarula
O tom to asi není, jestli je promiskuitní nebo ne.. znám xy chlapů co se ženit nechtějí, ujišťují ženu že „jednou“ „až na to našetříme“ „je to jen papír“ „jsme spolu z lásky ne kvůli papíru“ pak po x letech mají dítě ale svatba nikde. A když jdou od sebe, tak se podle vás pak jedná o promiskuitní ženskou?
je pravda, že dítě bych si nepořídila proto že ho chci jen já a muž ne, a je pravda, že pokud by chtěl dítě první muž, bez svatby bych do toho nešla. I když (ano nikdo neví jestli se do 5let nerozvedou), ale dle mého to tak má být.
Chtěla jsem poukázat i na jiný pohled na věc. Berte to více objektivně.
Může to být i tou promiskuitou.
A ano mnohokrát si opravdu mohou za to ty ženy samy. Stejně tak jako může být muž slibotechna. ![]()
@amarula Jo, můžou si za to, protože to tomu chlapovi sežerou i s navijákem. Jo, jednou, po dítěti, po dovolené, za rok… Nakaslat vám, pánové.
Zatím se mě nikdo nezeptal, jestli ks zeza nebo sousedka, když máme jiné jméno