Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Název trochu zavádí, ale napadlo mě jestli jste někdo převzal recept rodiny manžela/manželky, protože jídlo prostě chutná všem a chcete ho vařit.
Napadlo mě to při vaření oběda, kdy jsem vařila květákovou polévku dle receptu tchyně.
Je to jídlo, které si manžel „objednává“, když jedeme oběd ke tchyni ![]()
Pecu podle tychyne vanilkove rohlicky.
Ale nejvic varim dle receptu z casopisu, co me zaujaly.
Ano, podle manželovi babičky už děláme bramborový salát, švestkové knedlíky a ještě se prý musím naučit bramborové knedlíky s uzeným a zelím ![]()
Sakra, a já si myslel, že se tu našel někdo s kým si pokecám o lékovém záznamu ![]()
Moje mamka tak přebrala z otcovy rodiny špenát, bramborové knedlíky a roštěnky. Chutná to všem, syn si to dokonce přál, když slavil narozeniny.
Já od ex zase rajskou s těstovinami, do té doby jsem ji vařila s knedlíkem.
Ne, vaříme většinou jiná jídla, než jaká se vařila v mé/manželově rodině. Od mojí mámy jsem převzala akorát rybí polívku (štědrovečerní), vanilkové rohlíčky a možná rajskou omáčku (spíš ale ve smyslu, že preferuju máminu chuť). Jinak vařím podle receptů na internetu, když se osvědčí, zapíšu do svého sešitu s recepty.
Já od maminky bývalého svíčkovou
Ta jí má zase od své tchýně. ![]()
Většinu tradičních jídel vařím podle našich rodinných receptů, co mám od mamky. Ta spoustu z nich převzala od své tchýně a ta nejspíš ve své rodině. Jde o spoustu buchet a většinu cukroví, knedlíky apod. ![]()
Ani ne, všechno mám spíš od mé mamky, případně různě posbírané z kuchařek a podobně.
Mám velkou výhodu, že od manžela nikdy nemůžu slyšet „moje maminka tohle vaří líp“, protože ta je, co se vaření týče, spíš odstrašujcí případ. ![]()
(samozřejmě to je trochu s nadsázkou, ale prostě jeho mamka moc nevaří, případně si z dětství muž pamatuje spíš ty špatné historky, jako třeba „máma někde sehnala hromadu levné brokolice, tak jsme pak týden jedli jen vařenou brokolici“
)
@Prof. Farnsworth píše:
Sakra, a já si myslel, že se tu našel někdo s kým si pokecám o lékovém záznamu
Podle tchyně dělám těstovinový salát s krabími tyčinkami. Jinak většinou vařím podle receptů na netu, vlastní výmysly. Tradiční jídla a vánoční cukroví mám podle mojí mamky a babičky.
Pár receptů od tchyně vařím. Něco mám od své mamky a zbytek je většinou inspirace z netu. ![]()
@lucenka píše:
Podle tchyně dělám těstovinový salát s krabími tyčinkami. Jinak většinou vařím podle receptů na netu, vlastní výmysly. Tradiční jídla a vánoční cukroví mám podle mojí mamky a babičky.
Co všechno do toho salátu dáváš?
@bublinek píše:
Název trochu zavádí, ale napadlo mě jestli jste někdo převzal recept rodiny manžela/manželky, protože jídlo prostě chutná všem a chcete ho vařit.Napadlo mě to při vaření oběda, kdy jsem vařila květákovou polévku dle receptu tchyně.
Je to jídlo, které si manžel „objednává“, když jedeme oběd ke tchyni
Ne, vařím podle sebe. Naštěstí to všem chutná. Na oběd ke tchýni klidně zajdem, ale podle ní nevařím. I cukroví peču podle vlastních receptů.
@Dara90 píše:
Co všechno do toho salátu dáváš?
Těstoviny, krabí tyčinky na kostičky, kukuřice, majolka, sůl, pepř, citronová šťáva.