Zdravé pomazánky

111
16.2.21 19:51

Zdravé pomazánky

Ahoj holky, chtěla bych se zeptat těch co mají zkušenosti, nedrzim dietu ale nechci se úplně precpavat a cpát do sebe špatné a ne úplně zdravé věci tak se chci zeptat zda-Li mate někdo zkušenost a jaký si dáváte podklad když děláte nějaké fit nebo zdrave verze pomazanek?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
397
16.2.21 20:00

Tvaroh, „žervé“, ricottu…
U nás hodně jedou pomazánky „co zeleninový šuplík dal“ - ricotta a mrkev, celer, pórek, paprika, zkrátka co najdu
Případně pak luštěniny, ty jen mixuji a dochucuji.
Jo a hit u nás avokádová.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2479
16.2.21 20:00

Jako základ všech pomazánek používám buď tvaroh nebo žervé. Ale nevím, co považuješ za zdravé a nezdravé verze pomazánek.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
111
16.2.21 20:05

@Májovka1234 já sem prave chtěla dávat palouček ale docetla sem se ze je to snad jeden z nejtucnejsich 😀 😀 😀 díky moc za radu 😊

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2496
16.2.21 20:07

U nás frčí bramborová, cizrnová, z červené čočky…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
111
16.2.21 20:07

@Jahru no,proste bych chtěla mít zdravější základ na zitny chleba co teď doma pecu a chtěla bych tu stravu teď trosku upravit abych se cítila dobře takže se dá říct proste co nejmíň Tučného mám na mysli 😊

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
2253
16.2.21 20:07
@Májovka1234 píše:
Případně pak luštěniny, ty jen mixuji a dochucuji.

A to jde? Nejsou moc tvrdé?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
111
16.2.21 20:10

Děkuji za typ 😊

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6103
16.2.21 20:14

@Katanovak já mám ráda z červené čočky, z avokáda, z cizrny, tvaroh ani žádným jiným mléčný výrobek do pomazánky nedávám, to by mi úplně zkazilo chut..

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
K82
1578
16.2.21 20:16

Já dělám z pečene zeleniny (lilek, paprika cuketa), pak to okořeníme, přidám, ideálně, philadel. a trochu citronoveho olivace a mňam. A na to třeba zastrene vejce

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
111
16.2.21 20:17

@K82 mňam,tak to musí byt výborné 😊

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
K82
1578
16.2.21 20:22

@Katanovak
Jj, je, zkus to, nic na tom není. Zeleninu nakrajej, upec s trochu oleje a pak tycakem rozsmelcuj. Buď s tou Phil. Nebo samotný. Do huť pepřem, soli, čímkoli. Já to miluju s tím citronakem. Asi si ji nechám patentovat :mrgreen:. Dobrou chuť!

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
111
16.2.21 20:26

@K82 to nech to musí byt slagr 😊 já prave chci nějaký zdraví podklad třeba když dělám vajickovou nebo tunakovou tak chci vědět co tam dávat nechci už dávat tavenak atd ale něco lehčího tak sem myslela třeba zerve

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
16734
16.2.21 20:30

@Katanovak tak ale pokud chces lehci pomazanku co do tuku, tak nedelej vajickovou ani tunakovou, to uz tvarohem moc nespasis, to je samo o sobe tucna bomba :lol: pomazanky tohoto typu beru jako lahudkove, ne zdrava strava. Zdrave jsou ruzne zeleninove s tvarohem, lusteninove, tvaroh s bylinkami apod.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
K82
1578
16.2.21 20:30

@Katanovak
Jasně, chápu. Jak tu devcata ještě psala, tak pokud jis avokáda, tak to je na pomazánku taky vynikajici.
Ještě dělám z červené řepy, ale tak dávám zakysanou a trochu majonezy-reou nadtrouhat nájemní, přidat nasekané vlašské ořechy, přidat česnek, bílý pepř, sůl, zakysanku z trochu majonézy. Též vynikající, ale méně zdrava :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat