Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@lucenka píše:
Těstoviny, krabí tyčinky na kostičky, kukuřice, majolka, sůl, pepř, citronová šťáva.
Děkuji ![]()
Já podle tchýně dělám červené zelí na víně, bramborový salát, španělské ptáčky, vánočku, rybí karbanátky a čočkový salát…jinak mám spíše recepty po své mamce a zbytek tak z netu nebo co si já vymýšlím.
Já některé recepty prijmute od extchyne vařím už i novýmu partnerovi
![]()
Nenapadlo mě nad tím nikdy přemýšlet. Podobně vařím i oblíbená jídla starších kolegyni v práci. Máma mě toho moc neučila, takže jsem byla v mládí ráda za každou radu ![]()
Ano, plněné papriky a „kopečky“ z mletého masa dělám podle mužovy rodiny ![]()
Jinak konkrétní recepty od tchynky…ptáčky, rostenou, ledvinky, zelňačka, kyselka polívka, moravské vrabce, i nějaké pečení. Jeho mamka je skvělá kuchařka ![]()
@Baba píše:Můžem.
Zajímá mě konopí. Prase se v tom možná vyzná, já ne.
A ještě jedny magistraliter kapky mě zajímají, z naší lékarny se mi neuráčili odpovědět
Jestli jde o eRecept, tak léčebné konopí lze předepsat jako IPLP s kódy surovin 9000005 nebo 9000006 (Cannabis indica resp. sativa) + původní 9000001 - 9000004 s limitem 180 gramů na měsíc. Je tam ještě řada věcí které je nutno uvést v IPLP, ale to by mohl zvládnout ambulantní / nemocniční IS.
@Prof. Farnsworth píše:áááááááááááá
Jestli jde o eRecept, tak léčebné konopí lze předepsat jako IPLP s kódy surovin 9000005 nebo 9000006 (Cannabis indica resp. sativa) + původní 9000001 - 9000004 s limitem 180 gramů na měsíc. Je tam ještě řada věcí které je nutno uvést v IPLP, ale to by mohl zvládnout ambulantní / nemocniční IS.
Seš farmaceut? Můžu mít dotaz ohledně morfia? Samozřejmě pro dobro lidstva ![]()
Mamka i tchyne jsou takove nic moc kucharky, ani moc casto nevari. Mamka zacala az po 40 a je to hokus pokus
od babicek mam na vanocni salat, langose, zloutkove venecky a vicemene na klasicke cukrovi. Jinak ja varim spise „moderne“ a ne tak bezna masa a pokrmy. Muz miluje thajskou, vietnamskou kuchyni. Nejvic se inspriruji na instaci a pinterestu. Na ceskou kuchyni mam asi dve kucharky od Vanka. ![]()
@Baba píše: áááááááááááá
Mě to ukazovala kolegyně, po 15 minutách sem to vzdala.Seš farmaceut? Můžu mít dotaz ohledně morfia? Samozřejmě pro dobro lidstva
Ne, já dělám software pro zdravotnictví. Takže jsem samouk, když po mě lékaři / pojišťovny / ministerstvo zdravotnictví něco požaduje, tak si to kolegy nastudujeme, zkonzultujeme s lékaři a přidáme do software.
O morfiu vím víceméně jen to, že by se dalo výhodně prodat pod rukou ![]()
@Prof. Farnsworth píše:
Ne, já dělám software pro zdravotnictví. Takže jsem samouk, když po mě lékaři / pojišťovny / ministerstvo zdravotnictví něco požaduje, tak si to kolegy nastudujeme, zkonzultujeme s lékaři a přidáme do software.O morfiu vím víceméně jen to, že by se dalo výhodně prodat pod rukou
Kolik dáš? ![]()
Tak to bys mi mohl být užitečný i tak. Můžu SZ?
@Baba píše:
Kolik dáš?Tak to bys mi mohl být užitečný i tak. Můžu SZ?
Jo, pošli SZ.
Pro policii ČR, státní zastupitelství, google… - v SZ si nedomlouvám nákup omamných a psychotropních látek a jedů. Případné nabídky jsou nevyžádané a nabídky jsem neinicializoval ![]()
Plno veci mam od moji mamky, jinak si kupuji posli recept atd.,byvaji tam kolikrat zajimave recepty. A na internetu taky koukam na ruzne recepty.
@Prof. Farnsworth píše:
Jo, pošli SZ.Pro policii ČR, státní zastupitelství, google… - v SZ si nedomlouvám nákup omamných a psychotropních látek a jedů. Případné nabídky jsou nevyžádané a nabídky jsem neinicializoval