Převzaté recepty od rodiny či známých

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3056
20.2.21 15:19
@lucenka píše:
Těstoviny, krabí tyčinky na kostičky, kukuřice, majolka, sůl, pepř, citronová šťáva.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
20.2.21 15:55

Já podle tchýně dělám červené zelí na víně, bramborový salát, španělské ptáčky, vánočku, rybí karbanátky a čočkový salát…jinak mám spíše recepty po své mamce a zbytek tak z netu nebo co si já vymýšlím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
20.2.21 15:59

Já některé recepty prijmute od extchyne vařím už i novýmu partnerovi :mrgreen: :jazyk:
Nenapadlo mě nad tím nikdy přemýšlet. Podobně vařím i oblíbená jídla starších kolegyni v práci. Máma mě toho moc neučila, takže jsem byla v mládí ráda za každou radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2600
20.2.21 16:02

Ano, plněné papriky a „kopečky“ z mletého masa dělám podle mužovy rodiny ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31287
20.2.21 16:21

Jinak konkrétní recepty od tchynky…ptáčky, rostenou, ledvinky, zelňačka, kyselka polívka, moravské vrabce, i nějaké pečení. Jeho mamka je skvělá kuchařka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
20.2.21 16:23
@Baba píše: :mrgreen: Můžem.
Zajímá mě konopí. Prase se v tom možná vyzná, já ne.
A ještě jedny magistraliter kapky mě zajímají, z naší lékarny se mi neuráčili odpovědět

Jestli jde o eRecept, tak léčebné konopí lze předepsat jako IPLP s kódy surovin 9000005 nebo 9000006 (Cannabis indica resp. sativa) + původní 9000001 - 9000004 s limitem 180 gramů na měsíc. Je tam ještě řada věcí které je nutno uvést v IPLP, ale to by mohl zvládnout ambulantní / nemocniční IS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.2.21 16:30
@Prof. Farnsworth píše:
Jestli jde o eRecept, tak léčebné konopí lze předepsat jako IPLP s kódy surovin 9000005 nebo 9000006 (Cannabis indica resp. sativa) + původní 9000001 - 9000004 s limitem 180 gramů na měsíc. Je tam ještě řada věcí které je nutno uvést v IPLP, ale to by mohl zvládnout ambulantní / nemocniční IS.
áááááááááááá :pocitac:
Mě to ukazovala kolegyně, po 15 minutách sem to vzdala.

Seš farmaceut? Můžu mít dotaz ohledně morfia? Samozřejmě pro dobro lidstva :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2414
20.2.21 16:31

Mamka i tchyne jsou takove nic moc kucharky, ani moc casto nevari. Mamka zacala az po 40 a je to hokus pokus :D od babicek mam na vanocni salat, langose, zloutkove venecky a vicemene na klasicke cukrovi. Jinak ja varim spise „moderne“ a ne tak bezna masa a pokrmy. Muz miluje thajskou, vietnamskou kuchyni. Nejvic se inspriruji na instaci a pinterestu. Na ceskou kuchyni mam asi dve kucharky od Vanka. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
20.2.21 16:50
@Baba píše: áááááááááááá :pocitac:
Mě to ukazovala kolegyně, po 15 minutách sem to vzdala.Seš farmaceut? Můžu mít dotaz ohledně morfia? Samozřejmě pro dobro lidstva :andel:

Ne, já dělám software pro zdravotnictví. Takže jsem samouk, když po mě lékaři / pojišťovny / ministerstvo zdravotnictví něco požaduje, tak si to kolegy nastudujeme, zkonzultujeme s lékaři a přidáme do software.

O morfiu vím víceméně jen to, že by se dalo výhodně prodat pod rukou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.2.21 16:54
@Prof. Farnsworth píše:
Ne, já dělám software pro zdravotnictví. Takže jsem samouk, když po mě lékaři / pojišťovny / ministerstvo zdravotnictví něco požaduje, tak si to kolegy nastudujeme, zkonzultujeme s lékaři a přidáme do software.O morfiu vím víceméně jen to, že by se dalo výhodně prodat pod rukou :mrgreen:

Kolik dáš? :mrgreen:

:think: Tak to bys mi mohl být užitečný i tak. Můžu SZ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14751
20.2.21 16:57
@Baba píše:
Kolik dáš? :mrgreen::think: Tak to bys mi mohl být užitečný i tak. Můžu SZ?

Jo, pošli SZ.

Pro policii ČR, státní zastupitelství, google… - v SZ si nedomlouvám nákup omamných a psychotropních látek a jedů. Případné nabídky jsou nevyžádané a nabídky jsem neinicializoval :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
331
20.2.21 17:06

Plno veci mam od moji mamky, jinak si kupuji posli recept atd.,byvaji tam kolikrat zajimave recepty. A na internetu taky koukam na ruzne recepty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
20.2.21 17:07
@Prof. Farnsworth píše:
Jo, pošli SZ.Pro policii ČR, státní zastupitelství, google… - v SZ si nedomlouvám nákup omamných a psychotropních látek a jedů. Případné nabídky jsou nevyžádané a nabídky jsem neinicializoval :mrgreen:
:mrgreen: Potvrzuji :andel:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport