Jak na příkrmy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
386
7.7.06 15:06

ahoj, když tu rozebíráte ty kaše a mléko, já tápu, jestli mléčnou kaši do vody /tam bude asi krav. mléko/ a nebo nemléčnou a ředit UM ? Pořád kojím…, tak prosím poraďte. Začínali jsme Sinlacem od Nestlé. Ale alergie snad nebude žádná :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
7.7.06 15:43

veru, v mléčných kaších do vody opravdu je kravské mléko, takže jestli se mu chceš vyhnout, můžeš dát nemléčno kaši do vody nebo do MM. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.06 15:50

Nejen výrobci umělé výživy doporučují sušené mléko do dvou, do tří let. I pediatři to doporučují. V sušeném mléku jsou další přidané látky nezbytné pro růst, které v krabicovém obyčejném mléku nejsou. Například jód, který se nachází v mořských rybách - ty ale děti nesmí jíst do 2-3 let, je to alergen, takže by jim jód mohl chybět, což může být nebezpečné pro vývoj mozku.

Přibývá atopických ekzémů, různých alergií, tak proč děti zbytečně zatěžovat, když je k dispozici speciální dětská výživa? Já bych sušené mléko určitě dávala do 2 let, je upravené speciálně pro malé děti, na rozdíl od obyčejného mléka.

Kojeným dětem bych dávala nemléčné kaše, když mají mateřské mlíčko, zdá se mi zbytečné dávat jim kravské mléko aspoň do 1 roku, nebo bych do kaše dávala hypoalergenní mléko, hlavně u dětí ohrožených alergií.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
7.7.06 15:52

Názory na mléko

Názory na podávání kravského mléka dětžem do jednoho roku se dost různí:

http://www.ceskemaminky.cz/modules.php?…

http://www.stripky.cz/…ny_v_mm.html

http://www.hero.cz/…mavosti/503/

http://www.mojedite.cz/…e_detail.php?…

Ale je fakt, že i stránky HERa mluví o tom, že kravské mléko ne do 12., nebo minimálně do 10. měsíce; o třech letech nikde ani zmínka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.06 15:58

Veru, taky bych poradila to co Bebatko, máš ještě malé mimčo, kojíš, tak se zkus kravskému mléku co nejdéle vyhnout. Ta kaše Sinlac je prý výborná, hlavně pro alergiky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.06 16:01

Bebatko, to už záleží na každé mamince, jak se rozhodne živit své děti. Protože vždycky budou názory různé, i mezi pediatry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
420
7.7.06 16:29

jahodo , proto jsem sem lípla ty odkazy, aby se holky už nehádaly. :wink:

(Moje dítě bohužel patří mezi ty, kterým UM - všech značek, které jsme vyzkoušeli, včetně HA variant - zhoršuje ekzém, takže na neupravené kravské mléko se ani neodvažuji pomyslet a jako na smilování čekám na dobu, kdy zase budu moci kojit.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
7.7.06 16:30

takže nemléčná kaše jde rozdělat do vody? já se právě krav. mléku snažím vyhnout, ale když je i v UM… tak jsem nevěděla čím naředit nemléč. kaši. MM asi nehrozí, protože tolik ho asi neodstříkám :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.7.06 19:40

Ahoj, ve všech UM je kr. mléko, ale je speciálně upravené ( štěpené) tudíž by nemělo způsobovat alergie ani zatěžovat organismus :) .
Jestli to vyznělo že se hádám, tak se všem (kterých se to týká) omlouvám, chtěla jsem jen vyjádřit že s kravského mléka bych měla strach, ovšem je vždy na mámě aby rozhodla jak své dítě bude krmit :) . Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.06 20:01

Veru, nemléčnou kaši můžeš připravit jen s vodou. Pokud neodstříkáš svoje mlíko, tak udělej kaši s vodou a dokojíš. Pokud by malému kaše nechutnala, zkus ji ochutit rozmačkaným banánem nebo ovocnou přesnídávkou (pokud už ovoce papá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.06 20:06

Marie, myslím, že to tak nevyznělo, neboj :wink: . Myslím, že někdo jiný psal o podávání obyčejného mléka kojencům, což je, si myslím, nerozumné. Nejde vůbec o hádání, ale výměnu názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
7.7.06 20:11

Maruško, já myslím, že to vůbec nevyznělo, že se hádáš. To jen blbě vyznělo jak to Bebatko napsala a ta to určitě nemyslela špatně.

Holky ještě se vás zeptám na jeden názor. Šimonek už od narození baští tak pětkrát za noc. Nestěžuju si, nemá to cenu. Tajně jsem doufala v čarovnou moc kašiček, ale je to pořád stejné. Usínáme okolo osmé a první buzení je o půl jedenácté. Kaši dáváme už asi týden. Vyzunkneme 150 a ještě dokojíme. No a teď mě napadlo dát ještě na to první noční jídlo opět tu kaši. Třeba se tím malej zaplácne a konečně bude spát. Jenže nevím jestli ta kaše není nějak moc vydatná, abych ho zbytečně nepřekrmovala. Co si o tom myslíte?
 Věra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
648
7.7.06 20:14

Věrko, myslím, že to není rozumné. On se asi nebudí hlady, ale potřebuje kontakt s maminkou, já bych to zatím nechala tak, je maličký, pokud se v noci budí, nakojila bych ho. Má ještě nárok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2959
7.7.06 20:57

příkrmy

veru 123,můžeš podle mě zkusit ty kaše-nemléčné rozdělat s hypoalergenním mlíkem,pokud se bojíš normálního sušeného.já bych to tak udělala,ať má dušička klid.nemusíš se ničeho obávat,jediný problém by mohl nastat v tom,že dítko to odmítne.ty HA mají trochu hořkou chuť,ale je potřeba to vyzkoušet.já doporučuju koupit Nutrilon HA ,mám s ním vynikající zkušenosti a skvěle se rozpouští,jednou jsem musela koupit Hipp HA a se zlou jsem se potázala,hrozně špatně se rozpouštěl a malej to odmítal,musela jsem to vyhodit.ona totiž ta nemléčná kaše s vodou nebude dost kaloricky vydatná-si myslím.s vodou se dělá jen Sinlac a pak jsme měli nemléčnou Humanu jablečnou,ta se dá udělat s mlíkem nebo s vodou.tak hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
7.7.06 21:43

Ahoj, tak nám bude 9.měsíců a taky se +-5× za noc budíme, když spíme v jednom pelíšku (což od doby kdy malý leze není moc často, máme poschoďovou postel) tak se budíme maximálněm 2×, takže souhlasím, asi to nebude o hladu, ale o tom že chce mámu :lol: . Taky mě to neobtěžuje , ale dala bych králoství za 10 hodin spámku v kuse :lol: :lol: Marie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí