Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Foxisssss A v čem dáváš čaj? Nevím, zda nezačít s učícím hrnečkem na ten čajík? Nebo dát taky do láhve jako MM? A je lepší čaj či voda? A jaký dáváš čaj?
@pkz jak jsem se dostala na plnou davku zhruba tech 150 - 200g tam mlicko nenabizim. A nedavam ani caj, tekutiny nemusis dodavat dokud kojis alespon 6krat denne (alespon takhle jsem to vycetla, zkusenejsi mamky odsouhlasily), svagrova zacla davat tekutiny az v roce a to protoze bylo leto a horko a dobry. Je fakt, ze ta doba po ktere chce mlicko se muze malicko lisit, ale pokud jsme doma, tak vzdy kojim pred odpolednim spankem a neresim jak moc je to od obeda a funguje nam to tak dobre. Vecer je to podobne, prikrm dam pred koupanim a procedurama a pak jak ukladam, kojim.
No po zavedení příkrmů taky byla stolice mrkvovitá (takovej trojhranej bobek a někdy tekutější hlavně z mlíka). Já byla během 5. a 6. měsíce nemocná a vlivem nemoci se mi od začátku 6. m začalo ztrácet mlíko. Takže jsem kojila do konce 6. m, co to šlo a pak dokrmila um a od 7. m ráno a večer kojení a přes den um. Ale kdybych měla dost mlíka, tak bych kojila i přes den. Nic jinýho než mlíko dodnes nechce a je jí 10m.
@pkz
Mam antikolikovou flasku z Rossmanna, stala asi 90.-,caj jsem poridila nejaky ovocny, myslim ze jablecny, brala jsem to podle doporuceneho veku na obale ![]()
Ahoj maminky, synovi bude 9 mesicu, kojim a davam prikrmy. Ale treba ted jak jsou ty vedra, tak vubec nechce jist, sotva do nej nacpu ovocnou presnidavku natoz teply masozeleninovy prikrm. Takze ted prakticky jen kojim. Myslite ze je to spatne a ze by v tomto veku mel mit rezim na jidlo…svaciny, hlavni a vecer nejakou kasi? Nebo to mam nechat na nem?…MM vyzaduje…jen nechci aby si treba nenavykl na spatny rezim ve stravovani. ![]()
@Bebuu nech to na nem, hlavne, ze pije aspon MM. V tech vedrech mala taky nechce moc teply prikrm, sni spis rozmixovane vodnate ovoce, trosku vody a jinak MM.
@Bebuu Nech to na něm, stejně s tím nic neuděláš (stejně tak např. v době nemoci, růstu zubů apod.). Přeci do něj nebudeš rvát jídlo násilím. Ty taky určitě kolikrát ve vedrech jíš podstatně míň, nebo to doháníš třeba večer, kdy už je žitelno.
Jinak masozeleninu nemusíš podávat vyloženě teplou, dítě to může sníst i po úplném vychladnutí.
Nech to na něm, některé zdroje(pediatři s alternativním výživovým názorem),doporučují plně(výhradně bez přikrmování) kojit do 8-9 měsíců, někteří až do roku.MM se dokáže přizpůsobit právě jeho potřebám, má tolik kalorií, že by v nouzi uživilo i dospělého člověka. Takže v klidu koj, co si dítě žádá.
@Bebuu píše:
Ahoj maminky, synovi bude 9 mesicu, kojim a davam prikrmy. Ale treba ted jak jsou ty vedra, tak vubec nechce jist, sotva do nej nacpu ovocnou presnidavku natoz teply masozeleninovy prikrm. Takze ted prakticky jen kojim. Myslite ze je to spatne a ze by v tomto veku mel mit rezim na jidlo…svaciny, hlavni a vecer nejakou kasi? Nebo to mam nechat na nem?…MM vyzaduje…jen nechci aby si treba nenavykl na spatny rezim ve stravovani.
Příspěvek upraven 13.08.15 v 18:50
@Bebuu mne ted vubec neji 6 mesicni. Po 3 dnech dneska vzala na milost masozeleninu, pul sklenicky, ale ovoce nechce videt ani zdalky, jen se koji a pije vodu.
Ahoj holky, nemám moc zkušenost s nemocemi (starší dcera je odolný jedinec a tak jsem to řešit nemusela). Na mladší sedla nějaká viróza - má 7,5 měsíce - rýma, odkašlává si..každopádně už 6 týdnů má na oběd příkrmy (je žrout, sní i 300g) a já přemýšlím, jestli teď při nemoci nebude pro tělo lepší jí odlehčit a jet pár dní jet jen čistě kojení…dělala jste to tak některá? Jaké máte zkušenosti? (beru to z logiky věci - trávení je pro tělo náročný proces, zbytečně tělo nutí do další aktivity…a MM je velmi lehce stravitelné)
![]()
Když příkrmy jí, tak bych jí je nebrala, ať to má pestřejší ![]()
@reinkarnace u nas to bylo spíše tak, ze přestal jist sám a dostal mlicko, aby měl neco v břiše. Ale cíleně bych prikrmy nebrala
@reinkarnace Ale muzes se aspon zamerit na lehce stravitelne prikrmy.Ale jak psala @Tichošlápek jak je ditku fakt blbe, tak je spis clovek rad, ze si da aspon to mliko. ![]()