Příkrmy a kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1428
30.6.05 20:15

příkrmy a kojení

Ahoj holky,

začínám shromažďovat informace o příkrmech našeho bobánka a zajímalo by mě, jak se postupuje při úplně prvních příkrmech.

Má se miminko nejprve nakojit a pak zkusit dát zeleninu nebo dát zeleninu a když toho moc nesní /s čímž se ze začátku asi musí počítat/, tak ho dokojit.

Dík za vaše zkušenosti a rady

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
30.6.05 20:26

ahoj, četla jsem milion různých teorií - někdo radí předem trochu nakojit, jiný ne. Já malé nabídla tu zeleninku, co snědla, snědla, pak jsem ji normálně dokojila. Teď je jí 10m a pořád dostává svoji polední dávku kojení - přeci jí to nebudu brát, mně to nic neudělá a ji to potěší

• Citovat
  • Upravit
30
30.6.05 21:34

Ahoj,
většinou jsem mojí dceru kojila až po jídle, ale poslední dobou jsem zjistila, že je někdy lepší, jí trošku nakojit a pak nabídnout zeleninku. Poznám to podle toho, že pobrekává a je hodně nervozní, protože má asi hlad a natahuje se ke mě :wink:
Potom většinou ještě trošku sní. :P
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
30.6.05 22:01

Ahojky mamči.
Náš malej vždycky papal zeleninku a zapíjel mlíčkem,postupně jsem mléčnou dávku k zelenině úplně odbourala a dávala zapít čajíkem.Ale myslím,že každýmu mimču vyhovuje něco jinýho,tak se vůbec nijak nepřipravuj,prcek si sám řekne co se mu líbí a jak chce mlíčko servírovat jestli jako předkrm,nebo zákusek :D
Pa pa Lenka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
30.6.05 22:06

Ahojky, častější asi je, že nejdřív dáš zeleninu a když nestačí (resp. mimčo už nechce), tak dokojíš. Při úplně prvním pokusu o příkrm je lepší nečekat až na čas kojení, ale začít to zkoušet trochu dřív, když ještě mimčo úplně nešílí hlady, aby bylo v pohodě a nebylo ubrečené z hladu. Obvykle toho ze začátku moc nesní, tak se pak musí dokojit.

Úspěšné přikrmování přeje
Jana + Kačenka 6,5m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.6.05 23:16

Svému drobečkovi dávám zeleninku (zn. Sunárek) po částečném nakojení a pak ještě dokojím. Malou přesnídávku máme na 2 dny. Taky dostává rozmixovaný banán. Moc nejí, hlavně kojíme. Teď jsme byli v poradně po 8 měs. a paní doktorka chválila a říkala, že kojení je nejlepší a když má maminka dost mlíka, tak je to dobře a nemusí se moc přikrmovat.

• Citovat
  • Upravit
1428
1.7.05 08:06

příkrmy a kojení

Ahoj holky,

dík za vaše zkušenosti s přikrmováním.

Tak vidím, že je to asi u každého mimíska individuální a Lukášek si asi taky řekne sám, jak to chce.

Za další rady budu velice ráda

Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
258
1.7.05 11:05

ahoj

Anonymní píše:
Svému drobečkovi dávám zeleninku (zn. Sunárek) po částečném nakojení a pak ještě dokojím. Malou přesnídávku máme na 2 dny. Taky dostává rozmixovaný banán. Moc nejí, hlavně kojíme. Teď jsme byli v poradně po 8 měs. a paní doktorka chválila a říkala, že kojení je nejlepší a když má maminka dost mlíka, tak je to dobře a nemusí se moc přikrmovat.

:D Ahojky, našemu malému je pozítří také 8 měsíců a je stále většinu času kojený a doktorka mi řekla že mu musím dávat příkrmy, jenomže on moc zeleninku stále ještě nechce a tak baští ovocné přesnídávky a tak jsem ráda,že si můžu u Tebe přečíst, že mateřské mlíčko je stále nejlepší. Malej prospívá moc dobře a tak ho budu dále kojit.Když jsem ho učila na přesnídávku, tak jsem ho pak vždycky ještě dokojila a teď spapá tak půlku skleničky a hodinku na to ještě kojíme. Jinak ještě baští kašičku. Mějte se krásně maminky....... pa pa :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
327
1.7.05 12:08

příkrmy a kojení

Ahoj Dášo,
já jsem začínala s příkrmama v době dopoledního kojení - jako by svačinka (cca vždy kolem desáté dopolední). Začala jsem se čerstvou šťávou z jablek. Postupně jsme přešly na strouhaná jablka - na skleněném struhadle. Nejdříve jsem zkusila dát holkám pár lžiček příkrmu a potom jsem teprve kojila. Ze začátku nesmíš čekat veliké úspěchy - prostě někdy mají chuť zkusit jíst něco jiného a někdy se jim prostě nechce… :lol: Začátky jsou opravdu o pár lžičkách - 3-4..... Abys nebyla zklamaná..... :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
RA
73
2.7.05 08:21

Ahojky,

ptala jsem se porodní asistentky, jak to je a ona mi vysvětlila, že v 6m dětem začínají růst dlouhé kosti a proto hlavně potřebují i něco jiného než MM. A ona sama u synka začala s příkrmy v 6m, ale to prý to vždycky jen olízal a nic víc. Začal jíst až v 7m.

My začínáme za měsíc :-)

Janka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
198
2.7.05 13:54

Ahoj taky se přidám ,nám bude také 8m. a také stále v podstatě skoro pořád kojím na dopoledne dělám zeleninku,ale té malá moc nedá takže trochu spapá asi 10 lžiček a pak když nechce a začne knourat tak dokojím a je spokojená a odpoledne dávám bud přesnídávku té sní tak půlku což je s těch 190g co ta sklenka má, a někdy skusím banán rozmixovanej,jindy meruňku třeba půlku,nebo vycucá šťávu s třešniček,jogurtík už jsme párkrát skusili vím,že je na něj ještě brzy,ale 3-4 lžičky jí snad neuškodí.No ,ale jinak jí v podstatě pořád kojím co hodinu a půl někdy i dřív takže my jsme ještě ani jedno kojení nenahradili jídlem,ale snad se to časem spravý,hlavně když je šmudlinka spokojená a nic jí netrápí a ted jsme v 7m.vážili 8.750kg a 72cm takže si mylslím,že jí asi nic nechybí a jsem ráda ,že je nás tu víc co jejich dětičky mají rádi hlavně MM.A zapoměla jsem napsat,že večer papáme kašičku od Sunaru banánovou,jogurtovou atd… a té sní tak 100ml jak kdy někdy i víc ,ale stejně jí pak dokojím,aby mi usla :D :D Eli a Elinka 7m. a 14 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
9.1.15 15:26

Příkrmy a kojení

Maminky, jak to děláte s kojením při příkrmech? Začali jsme v 6měs - zel. První den, půl malé skleničky, druhý také, od třetího dne sní celou malou skleničku (125ml). Nabídnout pak MM? Jde mi o to, že mi kojíme přes odsávačku - odsaju, dám MM lahvičkou, zatím mléko je, tak chci v tomto pokračovat, dokud to půjde, ale jsem samozřejmě z toho už celá vysátá :) Tak zvažuju, zda MM odbourat při tom příkrmu a neodsávat? Že bych si aspoň zatím jednou za den dáchla od odsávání :) Pediatrička doporučuje dávat mléko na zapití až do 8měs., pak teprve zkusit začít jiné tekutiny. Po příkrmu mléko chce jak kdy - dnes třeba jen 50ml, včera ale 140ml, při stejném množství snědeného příkrmu, ale to zase nechtěl další krmení za tři hodiny, jak byl asi přecpaný. Jak to děláte vy? A co poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pkz
4491
9.1.15 15:27

Jo a ještě dotaz. Jak se vás změnila stolička po zavedení příkrmu? Do teď míchaná vajíčka, teď tužší mrkvovitá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
9.1.15 15:31

Já s kojením neporadím, neměla jsem mléko, ale stolice po prikrmech zacala mit tuzsi raz, jak pises :palec: dokonce nejak hned brzo byl i bobek :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
9.1.15 15:41
@pkz píše:
Maminky, jak to děláte s kojením při příkrmech? Začali jsme v 6měs - zel. První den, půl malé skleničky, druhý také, od třetího dne sní celou malou skleničku (125ml). Nabídnout pak MM? Jde mi o to, že mi kojíme přes odsávačku - odsaju, dám MM lahvičkou, zatím mléko je, tak chci v tomto pokračovat, dokud to půjde, ale jsem samozřejmě z toho už celá vysátá :) Tak zvažuju, zda MM odbourat při tom příkrmu a neodsávat? Že bych si aspoň zatím jednou za den dáchla od odsávání :) Pediatrička doporučuje dávat mléko na zapití až do 8měs., pak teprve zkusit začít jiné tekutiny. Po příkrmu mléko chce jak kdy - dnes třeba jen 50ml, včera ale 140ml, při stejném množství snědeného příkrmu, ale to zase nechtěl další krmení za tři hodiny, jak byl asi přecpaný. Jak to děláte vy? A co poradíte?

Minuly mesic jsem taky zacala s prikrmy, mala ted sni i 150g zeleniny(nekupuji, varim, proto si to vazim) a dam ji na zapiti caj, a nema problem a tim, ze by vyzadovala jeste mleko ode me. Tenhle mesic jsem najela na odpoledni ovocne presnidavky a taktez ji staci caj.
Ale samozrejme tim nerikam, ze to tak musis delat, jen pisi, jak je to u nas :-)

Ju a s tou stolici, taky ted ma tuhy bobky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna