Příkrmy 8měsíčního a pitný režim
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Příkrmy a pitný režim
Ahojky,
pročetla jsem diskuzi o příkrmech, ale stejně se nějak pořád nevím rady:( Malému bude 8.měsíců, od začátku byl kojený, od necelého pátého měsíce na večerní kaši, jelikož mi nepříbíral a od 6.měsíce jsem najeli na klasické příkrmy, zeleniny, maso, ovoce atd… Zezačátku jsem dokojovala, teď už ne, většinou sní celou skleničkou (malou od Hami),když ne, tak mu ještě dám cucnout MM zatím večer,v noci, ráno kojení, dopoledne přesnídávka ovocná, oběd masozeleninka, odpoledne kojení, večer kaše a pak kojení před spaním. Mám problém s pitným režimem, malý mi moc pít nechce, zkoušela jsem čaj, ten mu nechutnal, tak teď pije vodu, ale víc jak 100ml denně nevypije. Teď když je dost teplo, bojím se aby nebyl dehydratovaný. Snažím se mu dávat pít každou chvilku, aby si zvykal, ale když pít nechce, tak nechce a hotovo. Přemýšlela jsem, zda ho tedy ještě během dne nenakojit, ale zase si říkám, smyslem příkrmů je navykání na jinou stravu, takže kdybych ho zase znovu začala více kojit postrádalo by to smysl. Poradíte? díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahojda, minulý týden jsem byla u svého lékaře právě s dotazem kolik má vypít tekutin… máme 8M a kousek a lékař říkal že pokud kojím 2-3 denně že kojení je dostačující, samozřejmě tekutiny nabízet stále… mě někdy vypije 100 někdy 50.. takže takhle mi to řekl lékař… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si z toho hlavu nedělala, určitě si vypije to, co potřebuje. Mě obě děti začali opravdu pít až tak v 10.měsíci, taky jsem kojila a kojím a to jim stačilo. Vodu jsem nabízela, někdy cucnul více někdy vůbec. Ze začátku jsem dávala vodu po jídle ze lžičky, tedy synovi, nechtěl žádný hrníček, ale teď vzal na milost i ten a pije krásně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já v 8mi měsících kojila ještě min. 4-5× denně. Problém s příkrmama rozhodně nebyl. Takže pokud by se nakojit přes den nechal, určitě bych v horkách 1-2 kojení přidala. Syn v těch 8mi m také vypil jen okolo 150 ml vody, jen těch kojení měl víc. Časem se to myslím zlepší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
máme to podobně jen s tím rozdílem, že s přibíráním problémy nemáme. ALE nechce prostě vůbec pít. Zkouším vodu, dětský čaje a asi koupím i dětskou ovocnou šťávu a budu hodně ředit. Problém je, že neumí pít z láhve ani pítka. Takže mu ze savičky pití stříkám do pusy, ale i tak dá za den tak 30 ml s odřenýma ušima… Přes den kojím tak 3× a v noci mockrát. Do léta to musíme vypilovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Mam stejny problem. Jiz mesic trenujeme prikrmy a velky problem mam s pitim jine tekutiny nez MM. Zatim jsme nahradily obed a vecer kase+MM. Ostatni jidlo je MM. Dcera vubec nechce dudlik, uz od mala a ted ho ma jako velkou hracku. Doktorka mi poradila at zacnu hned se silikonovym pitkem, kdyz nechce dudlik. Bohuzel jsme vyzkousela nekolik pitek, presla i na klasicke savicky ale piti neprichazi. Mala si s tim jen hraje a pit si muzu sama. Zkousela jsme vodu, caj i redeny dzusik ale nic ji nezaujalo. Takze taky strikam vodu do pusy a nebo krmim lzickou. Poradite nekdo nejaky trik jak dostat do ditete aspon trochu tekutiny. diky
- Citovat
- Upravit
mě taky doktorka říkala, že ta jeho strava je zatím dost bohatá na vodu, takže dramaticky vodu řešit nemusím. Ten můj nevypije ani 100 ml. Ale vypadá naprosto normálně, divokej je až dost, takže nabízím, ale neřeším.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
když jsem začínala s příkrmy taky jsem malé nijak zvlášt pití nedávala.Pořad jsem kojila a kojím dodnes.Postupně se naučila pít sama ono si to tělíčko řekne samo.Jo a dudlík taky vůbec neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Krásný den,
oživuji diskuzi s naším „případem“. Malá byla do 5ti měsíců plně kojená, potom jsem začala dávat příkrmy, které jí hodně chutnají. Za pár dní jí bude půl roku a má v poledne maso-zeleninu nebo zeleninu, odpoledne ovoce, pozdní odpoledne ovoce a večer kaši- ZA CELÉ ODPOLEDNE SE ALE TVÁŘÍ NA PRSO JAKOBY BY BYLO JEDOVATÉ. Ani večer si po kaši už prso nedá, ani když jí kaši nedám nebo jí dám méně. Pak v noci si dá v 11 MM, a mezi 2-4 MM, ráno MM … dopoledne mi teď dva dny knourala, prso nechtěla a tak jsem dala nakonec dnes i dopoledne kaši a je spokojená. Jenže! Za celý den tedy nevypije absolutně nic. Jakýkoliv hrníček, flašku a cokoliv v tom si s tím jen hraje a nevypije nic max si jednou omylem cucne. A co teď s tím
vždyť musí peci něco pít. Odpolední suchá plínka s tuhým hovínkem mě už začíná trochu děsit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Napada me akorat vic naredit, treba misto kase dat hodne redenou presnidavku nebo k obedu / veceri polivku.
Muj 10m ma opacny problem, do vystrihu se dobyva neustale a kdyby bylo po jeho, naleje se hned po jidle az do poblinkani, nema miru ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na meho synaani zabrala po vyzkouseni vseho mozneho lahev s brckem, z te se napil aspon trochu.
Nebo zaradit tekutejsi stravu, jak pise @Capretta
- načítám...
- Citovat
- Zmínit