Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
potřebovala bych poradit. Mojí holčičce jsou 4 měsíce a paní dr. nám doporučila začít s příkrmy. Tak jsem se do začátku vybavila skleničkami z HIPPu, snad jí budou chutnat. Už jsem se tady dočetla o tom, s čím a jak začít. Jen jsem nikde nenašla (nebo možná přehlídla) jak to je s tekutinama. Když začne pomalu přecházet na zeleninové kašičky, kolik tekutin by tak měla denně vypít?
Ahoj,
kolik tekutin přesně by malá měla vypít, to Ti neporadím. Určitě už nekojíš, takže já bych nabízela pití po jídle a mezi jídlami určitě. Záleží , kolik Ti malá toho vypije.
Přesně tak nabízej pití vždycky po jídle a několikrát i během jídla. Každé dítě ale vypije něco jiného.Já jsem začala nabízet malé čajík jakmile jsme začali s příkrmy.Nejvíc toho vypije hned po jídle a potom hned po probuzení.Ale je to různé,někdy mi vypije 260ml čajíku za den a někdy sotva 60ml za den.Ale je důležité nabízet a nabízet.Někdy je větší žíža,někdy ne. Tak hodně štěstí.Ahojky
Zuzík+Anička
No, na to existuje nějaký vzorec. Myslím, že se počítá 150ml všech tekutin na kg váhy. Počítáno s mlékem, vodou v polévce… prostě vše
Ahoj mám prosbu jestli by mi mohl poradit někdo kdo má zkušenosti s Frutapurou. Dostali jsme teď k velikonocům od švagrové dvě balení. Já jsem zatím malému nedávala ale manžel mu to jednou zkoušel ke sváče a říkal že je to dost kyselé a že se na to Vojtík pěkně šklebil. Ale snědl to (on totiž vždycky sní všechno a pořád by jen papal
) No a druhý den se trochu osypal takovou drobnější vyrážkou na bříšku-nevím jestli to bylo po té Frutapuře. Tak se chci zeptat jestli se to nemá náhodou ještě s něčím smíchávat? Malému je 9 měsíců a doktorka do 1roku nedoporučuje lepek takže takové jako ovesné vločky nebo dětské piškoty a tak, to nepůjde. Jedině jsem sehnala bezlepkové dětské piškoty. Tak prosím jestli by mi mohl někdo předat svojí zkušenost
Děkuji Hanka
tz frutapuru bych zkusila dat do jine presnidavky kterou ji-maji male kelimky takze myslim ze by to mel prcek snist-jeden maly kelimek frutapury a jednu normos presnidavku.nebo do bileho jogurtu??? zkus co Ti bude jist
My Frutapuru s ničím nesmícháváme, malý ji sní v pohodě. I ostatní přesnídávky mi připadají, že mají podobnou chuť, ale to je spíš tím, že je tam buď málo, nebo žádný přidaný cukr.
Ahojky my papáme ovocné přesnídávky Hamánek a moc nám chutnají.TeĎ jsem koupila Frutapuru,ale proto že byla u nás v akci,jinak je dost drahá a nám na svačinu jeden kelímek nestačí.Takže spořádá hned dva a zatím v pohodě.Taky se mi zdá kyselejší oproti jiným přesnídávkám,ale malé chutná.