Příkrmy Hami

11502
18.8.10 15:08

Příkrmy Hami

Ahoj maminky, dáváte kupované příkrmy od Hami? Já už mám 8m dítko a zrovna dnes jsem skleničku dala (od 8m. makarony se šunkou a sýrem), ale po ochutnání a následovném přečtení o složení jsem se trochu zamyslela. Rajčatový protlak OK, makarony z vaječného bílku? myslela jsem, že ten tak malé děti ještě nemohou, jen žloutek, sýr Gouda (mléko, sůl, siřidlo) není Gouda na malé dítě moc slaná? a sůl všeobecně podávat malým dětem? Vadí toto dítěti, když mu tento příkrm dám? Nějak mi to nedává smysl, když dítě nějaké věci ještě nemá jíst, ale to jídlo to obsahuje, myslela jsem, že toto jídlo prochází laboratořemi. Tyto kupované příkrmy nedávám pořád, jen tak jednou 2× do měsíce. Co mi k tomu řeknete? Vadí to tomu dítku? Děkuji za případné reakce a odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
18.8.10 15:12

Myslím, že v takové frekvenci podávání mu tím určitě neublížíš… Ad ta kontrola, oni kontrolujou, jestli třeba ta rajčata nemají vysoký obsah něčeho škodlivého (hm, mě honem nic nenapadá=)), ale jestli jsou vhodná pro ten věk napsaný na skleničce už nikdo až tak neřeší, bych řekla.
Já co mám malou, čtu složení všeho a kolikrát se nestačím divit… Platí pravidlo, že v seznamu složek je na prvním místě ta, které je ve výrobku nejvíce a tak postupně dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.8.10 15:16

Taky jsem si říkala, že když mu to nedávám tak často, jen příležitostně, tak mu snad nijak neuškodím, ale při čtení toho složení sem se docela zděsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
926
18.8.10 15:19

V 8 měsících už bych to tolik neřešila. To říkám už s odstupem těch několika let, sama jsem taky jako prvorodička byla vyděšená a nedovolila jsem si vybočit z pouček různých chytrých knih a článků. Ale teď, podruhé těhotná a s 4-letým prckem už spoustu věcí neřeším, protože přehánět se nemá nic. Prostě střídej různé lahvičky od různých výrobců a bude to OK. Někteří mají více soli, někteří méně, zase mají ale jiné věci.
Když jsem byla v UK a tenkrát jsem tam kupovala Hipp skleničky pro prcka, tak jsem taky docela žasla, jak se lišilo složení pro náš a jejich trh. Tam vajíčko a mléko bylo běžnou součástí už snad od půl roku, zatímco u nás to nepřipadalo ani v úvahu. A to nemluvím o ostatních „lokálních“ značkách. A nemám pocit, že britská mimča mají jiný organismus než ta naše :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.8.10 15:23

No já je koupím jen když se něco děje a nestihnu uvařit nebo když jedeme někam na dýl, vyjedem ráno a vrátíme se třeba odpoledne, jinak mu vařím - bez soli a vajíček a bez všech chemikálií. Měla jsem pro něj dnes jídlo připravené, ale bylo nějak cítit, tak jsem mu radši dala tu skleničku, kterou jsem provizorně měla doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
18.8.10 15:37

Ja davala Hami a takove typy prikrmu jsem proste nekupovala.Ja sama „cervene“ jidlo nemusim,tak jsem to nestrkala ani male.
Ale v takovem mnozstvi to diteti neublizi,vzdyt treba Hipp dava od 4.mesice smetanu atd.
A kdyz se podivas na prikrmy pro starsi ditko,tak je rajcatovy protlak skoro vsude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
18.8.10 16:38
Pettulle píše:
Ahoj maminky, dáváte kupované příkrmy od Hami? Já už mám 8m dítko a zrovna dnes jsem skleničku dala (od 8m. makarony se šunkou a sýrem), ale po ochutnání a následovném přečtení o složení jsem se trochu zamyslela. Rajčatový protlak OK, makarony z vaječného bílku? myslela jsem, že ten tak malé děti ještě nemohou, jen žloutek, sýr Gouda (mléko, sůl, siřidlo) není Gouda na malé dítě moc slaná? a sůl všeobecně podávat malým dětem? Vadí toto dítěti, když mu tento příkrm dám? Nějak mi to nedává smysl, když dítě nějaké věci ještě nemá jíst, ale to jídlo to obsahuje, myslela jsem, že toto jídlo prochází laboratořemi. Tyto kupované příkrmy nedávám pořád, jen tak jednou 2× do měsíce. Co mi k tomu řeknete? Vadí to tomu dítku? Děkuji za případné reakce a odpovědi.

Já myslím, že pokud dítě není vyloženě na něco alergické, tak ho tento " divný" příkrm určitě nerozhodí..
Někde se píše, že rajčata až po roce ( vyvolávají alergii), bílky totéž, také sůl a ten sýr a vlastně kravské mléko v 8 m nejsou zrovna přínosem.
Tak nějak mi není moc sympatické kupovat jakési špagety s červenou omáčkou takhle malému dítěti, když je tolik druhů zeleniny, s kterou si vystačí a není co řešit.
Ale jak říkám, s největší pravděpodobností si mu vůbec ničím neublížila, ale k zamyšlení to rozhodně je..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25324
18.8.10 19:57

Ahoj,já dávám malému příkrmy Hami,začínali jsme na První lžičce,a teď dlabe ty od 8-mi měsíců.Chutnají mu,žádné alergie nenastaly.Konkrétně ty makarony se šunkou a sýrem jsme nedavno měli,a dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
18.8.10 20:47

My jsme taky na sklenickach :oops: , priznavam, domaci jidlo mi nebasti, tak kupuju sklenicky (je mu 16 masicu). Slozeni uz moc nezkoumam od 1roku veku, ale musim rict, ze prikrmy Hami jsou mi nejmene sympaticky ze vsech (pritom presnidavky maji vyborny), vubec je uz nekupuju.
Zda se mi, ze v kazdem prikrmu ja nacpano uplne vsechno, zbytecne x druhu zeleniny, x druhu koreni!, pokazdy kdyz jsem mu Hami dala, tak to moc nechtel, a mel i opruzenou prdku (dle meho z toho koreni). Ani mne na ochutnani nechutnali.
Kupuju Hipp „od 1roku“, od Hami ted delaji takove dvoubaleni polevek - ty jsou dobre, naji se toho, staci mu to (a stoji to 50,–Kc 2sklenicky), semtam neco od Sunarku (od toho mi zase vadi presnidavky - proc je v nich mandarinkova stava apod).
Proste si rikam, ze ani dospelej si do jednoho obeda nenasype sul, pepr, bazalku, cibuli, protlak a ja nevim co jeste, tak proc to herdek rvou vsechno najednou do jednoho prikrmu ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
18.8.10 21:02
nakukovatelka píše:
Proste si rikam, ze ani dospelej si do jednoho obeda nenasype sul, pepr, bazalku, cibuli, protlak a ja nevim co jeste, tak proc to herdek rvou vsechno najednou do jednoho prikrmu ?

Fakt ne? Já tak vařím normálně :lol: Zesklovatím cibulku na oleji, přidám mleté maso, sůl, pepř, rajčata a bazalku - k těstovinám moc dobré :mrgreen:

Mně zase ty Hami příkrmy přišly takové rozumné, například oproti Sunárku (???) kde zas byl celer snad od půl roku, o slaném Hippu ani nemluvě. I chuťově mi chutnaly. Když jsem věděla, že nechci dávat šunku, tak jsem nekupovala příkrm něco se šunkou (např.) :lol: Hipp jsem teď koupila na dovolenou (mimo jiné) a byl to hnus, jak šlichta ze školní jídelny :lol: Samík se z toho poblil :roll: Hami mi naopak chutnalo moc, i to vonělo a měl ho rád… Teď už moc nechce skleničky žádné.

Chce to najít si svoje a i tak si v rámci jedné značky vybírat, aby v tom nebylo něco, co nechceš. Taky se ze mě stal čtenář etiket, často mě můžete vidět v obchodě s výrobkem přiloženým k oku :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
18.8.10 21:07

Někde jsem slyšela, že to chodí tak, že výrobci mají pouze jakési doporučení ohledně složení, ale ne nařízení, tudíž ne všichni výrobci se těch doporučení drží. Proč to dělají nevím, napadá mě, že tam něco přidají, aby to lépe dítěti chutnalo a maminka to pak častěji kupovala? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
18.8.10 23:05

Od Hami mi právě také chutnaly nejvíce, ale po tomto si asi budu hodně rozmýšlet co koupím i když jen občas. I když je fakt, že to vařený mi taky moc nechce a moc mu to nejede, spíš ty skleničky, ale asi to bude muset přežít, mamince to chutná i bez koření, tak by malému mohlo taky, ale spíš bude zmlsaný po tatínkovi, ten nad vařenou zeleninkou ohrnuje nosánek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
18.8.10 23:27
Angua píše:
nakukovatelka píše:
Proste si rikam, ze ani dospelej si do jednoho obeda nenasype sul, pepr, bazalku, cibuli, protlak a ja nevim co jeste, tak proc to herdek rvou vsechno najednou do jednoho prikrmu ?

Fakt ne? Já tak vařím normálně :lol: Zesklovatím cibulku na oleji, přidám mleté maso, sůl, pepř, rajčata a bazalku - k těstovinám moc dobré :mrgreen:

Mně zase ty Hami příkrmy přišly takové rozumné, například oproti Sunárku (???) kde zas byl celer snad od půl roku, o slaném Hippu ani nemluvě. I chuťově mi chutnaly. Když jsem věděla, že nechci dávat šunku, tak jsem nekupovala příkrm něco se šunkou (např.) :lol: Hipp jsem teď koupila na dovolenou (mimo jiné) a byl to hnus, jak šlichta ze školní jídelny :lol: Samík se z toho poblil :roll: Hami mi naopak chutnalo moc, i to vonělo a měl ho rád… Teď už moc nechce skleničky žádné.

Chce to najít si svoje a i tak si v rámci jedné značky vybírat, aby v tom nebylo něco, co nechceš. Taky se ze mě stal čtenář etiket, často mě můžete vidět v obchodě s výrobkem přiloženým k oku :lol: :lol: :lol:

Z diskuse jsem vycerpana uz dopredu, ale budiz - dobre, to jsem neuvedla dobry priklad.
Ze se Samik poblil z jidla, ktery ja davam - proc mi to pises ?
Jedna Hami sklenicka se mi tu vali - brokolice/kruti prsa. Je v tom:
brokolice,brambory,ryz.mouka,voda,kruti maso,mrkev,celer,cibule,jablecne pyre,skrob,olej,sul,oregano,tymian.
Ty by sis tohle vsechno dala do jednoho jidla ? Nevim, mne to prijde strasne preplacany.
Ale jelikoze se sem chodim radsi pobavit, tak uz asi nebudu reagovat, protoze handrkovat se 2 dny … na to nemam. Cas ani chut.

Pettule - bohuzel se nesmi dat jen na to, ze je na etikete napsano napr. od 10 mesicu. Clovek musi holt studovat etikety (u Hippu je to ovsem na lupu :lol: ) a sam zapojit zdravy rozum. Kdo je na hypoalergenni strave (my byli do roka), ten se s tim teprv uzije, to najdes vsude neco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
19.8.10 01:00

mala teda jedla sklenicky do dvou let,slany Hipp vubec,Hami super a pak jeste Bebevita a Alette z Rakouska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
19.8.10 10:40
nakukovatelka píše:
Angua píše:
nakukovatelka píše:

Chce to najít si svoje a i tak si v rámci jedné značky vybírat, aby v tom nebylo něco, co nechceš. Taky se ze mě stal čtenář etiket, často mě můžete vidět v obchodě s výrobkem přiloženým k oku :lol: :lol: :lol:

Z diskuse jsem vycerpana uz dopredu, ale budiz - dobre, to jsem neuvedla dobry priklad.
Ze se Samik poblil z jidla, ktery ja davam - proc mi to pises ?
Jedna Hami sklenicka se mi tu vali - brokolice/kruti prsa. Je v tom:
brokolice,brambory,ryz.mouka,voda,kruti maso,mrkev,celer,cibule,jablecne pyre,skrob,olej,sul,oregano,tymian.
Ty by sis tohle vsechno dala do jednoho jidla ? Nevim, mne to prijde strasne preplacany.
Ale jelikoze se sem chodim radsi pobavit, tak uz asi nebudu reagovat, protoze handrkovat se 2 dny … na to nemam. Cas ani chut.

Pettule - bohuzel se nesmi dat jen na to, ze je na etikete napsano napr. od 10 mesicu. Clovek musi holt studovat etikety (u Hippu je to ovsem na lupu :lol: ) a sam zapojit zdravy rozum. Kdo je na hypoalergenni strave (my byli do roka), ten se s tim teprv uzije, to najdes vsude neco.

Úvodem bych tě ráda poučila o funkci odstavců. Používají se k oddělení myšlenek, témat nebo jak to říct, jistě jste to měli ve slohu. Na tebe reaguju v prvním odstavci, další odstavec patří zakladatelce, píšu obecně o příkrmech Hami a jiných, které máme vyzkoušené. Budu si pamatovat, že ty toto neznáš a pokud na tebe budu v budoucnu reagovat, důrazně, nejlépe blikajícími prvky, oddělím části, které patří tobě a které někomu jinému. Teď teda reaguju už jenom na tebe :wink:

Nový odstavec (nová myšlenka):
To, že se Samík poblil z HIPPu píšu jako příklad toho, že každému vyhovuje něco jiného. Omlouvám se, že se poblil z jídla, které dáváš zrovna ty, já mu příště zdůrazním, aby se poblil z něčeho, co nejíte :lol:

To, co je v tom Hami příkrmu bych si klidně do jednoho jídla dala - možná kromě toho jablečného pyré, to je tam fakt divné. A nedávala bych 2 různé škroby, jeden stačí. Jak bych to vařila, doufám psát nemusím, jistě vařit umíš, když o tom tak zasvěceně diskutuješ.

Rozhodně jsem se tímto příspěvkem nechtěla dotknout tebe, ani nikoho jiného, možná bych se měla veřejně omluvit i firmě HIPP. Píšu svoje zkušenosti, na které snad ještě právo mám. Když už jsem zjistila, že nemám právo na několik vyhraněných názorů v pár oblastech.

Nový odstavec (nová myšlenka): Čemu nerozumím - když jsi ze mě tak vyčerpaná, proč se vůbec unavuješ, abys na mě reagovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová