Kdy zavést příkrmy kojenému dítěti

86
5.10.24 19:44

Příkrmy - kojené děti

Ahoj, chci se zeptat. Kdy jste zaváděli dětem příkrmy, když jsou kojena? A dávat čajík nebo po jaké době dávat čaj? A z uciciho hrníčku? Z flašky asi ne, že?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
5.10.24 19:46
@Simik12 píše: Více

Vše ti řekne pediatr. A z flašky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2962
5.10.24 19:48

Ahoj, ja davala az od ukobceneho 6 mes. a prvni jen jednodruhovou zeleninu (sklenicky) a vodu z kojenecke flasky. Za me super flaska twistshake, z jine pit nechtel, take kojeny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10919
5.10.24 19:51

Po 6. měsíci, vodu až déle..stejně ty příkrmy nechtěl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
5.10.24 19:54

Vetsinou se zacina od 6teho mesice u kojenych, ja zacla od 5teho, kvuli alergenum - napr. lepek bych jinak nestihla zavest v doporucenem okne…supr je stranka detskeprikrmy.cz kde si to muzes nastudovat. Na piti ti doporucim nemit nevylevaci hrnecky co jsou na principu kdyz zkousnes, tak tecou, bude pak kousat i tebe 😊

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4609
5.10.24 20:05

Nejak po 5. mesici, ridila jsem se detmi - jakmile zacaly projevovat zajem o jidlo. Davala jsem zejmena vodu a to z panakovky, ani jeden nemel lahev ani zadny ucici hrnek a pili rovnou z panakovek a hrnecku, prijde mi zbytecne davat tam nejaky,,mezikrok”, kdyz se to muzou naucit rovnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11812
5.10.24 20:16

Obecne od 6m, ale záleží na diteti…U kojeneho jsem zacala nějak ve 4,5m ale měl o jídlo velký zájem, slintal, natahoval se a navíc zacinal odmítat mléko..jak mateřské tak umělé které taky občas dostaval…nekojena taky začínala ve 4,5m..tam sice nijak extra zájem neprojevovala ale zas doktorka říkala že pomalu bysme měli začít zkoušet…no oba se na to vrhli jak kdybych je ty předešlé 4m držela o hladu 😂 Čaj jsem před zavedením prikrmu dávala max pár lžiček fenyklového na prdíky a jinak pak až k těm prikrmum…dříve není většinou třeba…mléko bohatě stačí jako zdroj výživy i tekutin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.10.24 20:16

Pokud prospívá tak příkrmy v půl roce. Jinak já čaj nedávala nikdy, jen vodu. A vždy normálně ze skleničky, nejdřív panák a od cca roka pije sama. Na cesty mám flašku s vodou a plastový pohárek, do kterého to vždy naliju. Byla to nejlepší investice ji tohle naučit, umí se napít z čehokoli dospěláckého a nemusím stresovat, že jí zapomenu lahvičku, nebo že to někde začne plesnivět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35725
5.10.24 20:27

Zkoušela jsem od ukončeného 4 měsíce. První dite v pohodě. Další dvě mi to ignorovali téměř až do roku. Čaj sem dávala s flašky se savičkou, později různé láhve s brčkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
5.10.24 20:27

Dávala jsem od chvíle, co se začal zajímat o jídlo. Takže od pátého měsíce. Začínali jsme jablkem nastrouhaným na skleněném struhadle. Postup s přidávali další ovoce. K pití jsem dávala vodu z normální kojenecké láhve

• Citovat
  • Upravit
3098
5.10.24 20:30

Plně kojené děti jsem začala přikrmovat až po ukončeném 6. měsíci. Jedinou dcerku, v té době už nekojenou, té jsem dávala příkrmy někdy po 4. měsíci. Jedna z dcer začala pít rovnou z hrnečku. Nikdy z láhve, dudlíku ani pítka. Syn měl cvičný hrneček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
5.10.24 20:37

Obě mé plně kojené děti dostaly první příkrmy po 6. měsíci, ale mezitím se ta oficiální doporučení doktorů asi dvakrát změnila, takže jsem spíš dala na svůj instinkt. Vodu jsem nepřidávala, normálně se kojily. Co se týče dalšího podávání tekutin, moje druhé dítě nikdy lahev nevzalo, takže dostávalo normálně z malého kalíšku velikosti panákovky (a poprvé z něj pilo v nemocnici, když mu bylo 14 dní a potřebovala jsem dokrmit svým mlékem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44193
5.10.24 21:33

Oficiální doporučení doktorů se několikrát změnila za tu dobu, co mám děti.
Nevěřím na „imunitní okno“ a naopak si myslím, že ve vývoji imunity hraje roli specifická střevní mikroflóra plně kojených dětí. Je vhodné udržet ji co nejdéle.
Takže u nás po dosažení půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22877
6.10.24 08:20

Příkrmy u první dcery jsem dávala ochutnávat od ukončeného 6.m, vše pomalu a postupně. Nejdříve jednodruhovou zeleninu, to trvalo třeba 33 týdny, k tomu trošku masa, pak přílohy, pak jsme začaly zkoušet ovoce stejným způsobem. Pak bílý jogurt a kaše jako poslední na snídani.
Bylo to většinou ochutnávání, takže po jídle jsem dokojila. Čaje jsem nedávala, později po jídle vodu v hrnečku, který se nevyjele.
U druhé dcery jsem tohle zacala o měsíc dříve, měla velký zájem jíst, jak to viděla u sestry.

Vaříme pro kojence a batolata skupinka s recepty pro nejmenší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
6.10.24 23:55

U kojeného miminka stačí příkrmy až od 6.měsíce, začni po jednotlivých druzích a vždy dva až tři dny jeden druh…vodu jsem nabízela z panákovky, z hrnečku…a pak na cestách z láhve s brčkem…čaj nedávám, není důvod, má dost mléka ode mě nebo trochu body k jídlu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí