Nahrazování kojení příkrmem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nahrazování kojení příkrmem
Prosím o radu,
mám chlapecka (7 měsíců). Nyní ji zhruba takto ráno po probuzení kojení, pak má ovoce +dokojim (necelých 100g, začali jsme nedávno) následuje masozeleninovy oběd (kolem 160g) + dokojim, odpoledne kojení, večer kaše (150g) +dokojim. V noci jednou kojení. Dnes jsme byli u doktorky a bavily jsme se o stravě. Sdělila mi, že bych po obědě už kojit neměla a nahradit kojení příkrmem. Následně pak i u ovoce až se dostane na těch 100g.
Já si úplně nevím rady co s tím. Syn bude nejspíš pit dokud bude nabízet. Takže sám si to asi nestopne.
Navíc mu trošku ty porce reguluju, protože on je schopný jíst jíst jíst a najednou to pak všechno vyhodí. S příkrmy jsme začali dřív kvůli refluxu.
Mám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dalsi expertni doktorka. Do roku je to kojenec, tj mleko je zaklad stravy, prikrmy jsou PRIkrmy. Kojila jsem obe deti ve velkem, dokud jsem se nerozhodla s tim prestat, a pred rokem to rozhodne nebylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera tedy nekojená ale v 7m jsme měli mín toho jídla než vy. Měla jen dopolední svačinu a oběd.. jinak jen UM. Je to stále kojenec. Řídila bych se podle dítěte. Má prsotě potřebu ten oběd zapít. Dcera měla oběd a před spaní stejně 120Um.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Určitě nechat mléko, pokud chce. U nás jídlo nahradilo denní kojení v 15 měsících. Vám myslím papá krásně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem. Naše doktorka je jinak super, ale to jídlo no.
Ještě se zeptám, jak jste tedy nabízeli vodu. Když dám masozeleninu a pak nějak vodu a následně dokojit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dcera je kojena, má rok, příkrmy od ukončeného 6.mesice, první měsíc v podstatě jen ochutnávala oběd kvůli alergiím každý alergen dva až tři dny, pak jsem přidávala ovoce, lepek, mléčné výrobky…v roce má snídani, svačinu, oběd, svačinu, večeři…kojí se 3 až 5× přes den a to samé v noci…je to na ní, je bezdudlíková, tak jak potřebuje…
- Citovat
- Upravit
Do 9m deti nepotrebuji pridavat tekutiny. Davala jsem treba jednu lzicku vody na zapiti prikrmu, spis jako aby si zvykali na pitny rezim ![]()
V 7m mi deti jen ochutnavaly. Starsi uplne, ten do roka prikrmum moc nedal. Mladsi jedlo lip, ale v 7m mohlo mit tak jeden obed, mozna uz jsem zacala zkouset veceri. Nic jsem nevazila, proste sem nabizela v prubehu dne napr. jogurt, ovoce, maso se zeleninou…a bud si dali, nebo ne.
Kojili se na pozadani. Doktorka je vtipna, kdyz podle WHO se ma dite kojit NA POZADANI do minimalne dvou let. Prikrmy nejsou nahrazka kojeni, minimalne do roka jsou „neco navic“, ke kojeni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zmatka on právě ji dost dobře já bych taky nevazila ale jak má ten reflux tak mu dávám postupně, protože on je schopnej jíst dokud budu dávat a pak to všechno vyhodit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dávala jsem ke každýmu jídlu flasticku s vodou. Někdy i mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit