příkrmy + mléko

618
13.6.08 11:21

příkrmy + mléko

Ahoj, prosím o radu. Na doporučení Mudr jsme měli zkoušet první příkrmy. Jsme plnně na UM.Říkala jsem si, že je to ještě brzy, ale budiž - začnu zkoušet jednu lžičku, dvě lžičky, ona než se to naučí, tak jí bude akorát 5 měsíců,tak to tak nějak vyjde. A ono houby 8O . První den se šklebila a plivala, přesně jak jsem předpokládala, druhý den jsem připravila asi 1 polívkovou lžíci a ona to slupla a chtěla ještě.Tak jsem dala mléko, ale to zas nechtěla, tak už nedostala nic.Až do večera ( zeleninu jsem dávala v poledne) vůbec nechtěla mlíko, jen si cucla vody. Pak se napila mlíka až v noci a dobrý, včera dopoledne normálně pila mlíko, v poledne zas dostala zeleninku ( uplně se třásla blahem, když viděla, že jí nesu) a pak už zas vůůůůbec nechtěla mlíko. Zas až v noci se probudila hladem. Myslíte, že bych jí mohla dát třeba tu malou skleničku CELOU? A kolik by asi měla vypít mlíka? Před těmi příkrmy pila asi litr/den, ale teď ty 2 dny jen 720ml a 760ml.( má 7,3kg). Ještě jsem zkoušela večer rýžovou kaši, ale to se pozvracela :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1083
13.6.08 11:39

Ahoj, přijde mi malá na přikromování malá :P , i když je na UM, že se celá třese, my jsme taky neměli problém začít s něčím novým (naštěstí, když čtu co píšou holky o problémech s jídlem), možná bych zavolala MUDr. jak by se k tomu postavila ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
13.6.08 11:40

ahoj, byli jsme na tom podobně. Matýskovi jsem začala dávat příkrmy ve 4,5 měsících a hrozně mu chutnali. Asi třetí den snedl už celou tu malou skleničku. Vůbec jsem to neřešila, když mu chutná, ať si dá pěkně do nosu. Dneska je mu 9 měsíců a příkrmy všech chutí miluje :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
13.6.08 11:48

Ahoj, mi teda kojíme, ale když dávám malé příkrm k obědu, tak ji dám tolik, kolik chce. :roll: Umí dát hodně zřetelně najevo, že už má dost (odvrací se, neotvírá pusinku, popřípadě prská, nebo troubí do plné lžičky) :-) . Takovej prcek se snad ani neumí přejíst. Kolik toho sní, to ti nepovím přesně, ale řekla bych, že je toho mín, než je ve skleničkách z obchodu.
Co se týká té kaše, když ji nesedla tak ji nedávej a bud zkus jinou nebo je na ni kaše moc „těžká“ do žaludku a prostě nebude kašičková (taky nám kašička nejede). :poblion:
Pokud se ti zdá, že malá málo pije, vydrž pár dnů, sleduj kolik toho vypije, mělo by se to srovnat. Asi si zvyká na příkrmy a myslí si, že je bude dostávat pořád :lol: a musí na to přijít, že pořád ještě dostává hlavně mlíčko. Jak se říká, ještě žádné dítě u plného stolu hlady neumřelo. Záleží jak bude přibírat na váze.

Přeju pevné nervy a at malá pěkně papá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6927
13.6.08 12:41

Ahoj,
dcera byla taky plne na UM a s prikrmem jsem zacala uderem 4m. neb byla hladovec a klidne vypila i 5-6krat 210ml forte mleka. Zacala jsem taky lzickou a velmi brzy slupla celou malou sklenku a treba se i dojela mlekem. Kasi obcas vzala na milost, ale asi jen do roka a to uz delala frfnu.
Dej ji kolik bude chtit, pozna kdy ma dost a ty taky:-)).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
618
13.6.08 16:27

Holky díky.No, ona by právě chtěla jen tu zeleninku,ale mlíko nee.Kdybyste jí viděly,jak je u toho blažená :lol: ,no a na mlíko se odvrací a prská ho.

Tak jsem teda dneska ohřála tu skenku celou (125g) a malá se furt dožadovala ,až jí fakt celou snědla. Mlíko teď zas nechce, ale aspoň se napije vody,tak na to prdim.

Tu kaši jsem jí chtěla zkusit jako místo mlíka ( když ho nechtěla),ale když se pozvracela, tak jí to cpát nebudu. Mimochodem: taťka, když tu kaši ochutnal, tak prohlásil, že by se po ní poblil taky :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1086
20.8.08 12:55

Ahoj, Kubíkovi bude 7 měsíců, do 6 měs. jsem ho plně kojila, pak jsme začali se zeleninovým příkrmem na oběd. Ze začátku baštil krásně, poslední dobou ale začal zlobit a zeleninu odmítá. Zjistila jsem, že když ho krmí někdo jiný, baští ukázkově. Asi to na mě zkouší a čeká, že ho nakojím… Včera vydržel od 9:30, v 12:00 nechtěl, v 13:00 nechtěl, tak šel spát…v 14:30 nechtěl… v 15:00 přišla teta na návštěvu a zblajznul v pohodě 1 a půl skleničky. Jak byste k tomu přistupovaly vy? Bohužel to nejde praktikovat tak, že k nám bude pořád někdo chodit Kubu krmit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí