Příkrmy - ukončený 7. měsíc
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Záleží, jaký je mimino jedlík - my jsme se dostaly v 6,5m na 130 g a teď v 9,5m sní tak 180 g masozeleniny. Někde jsem četla, že postupně by mělo dítě sníst tak 150 - 200 (250) g masozeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Malé bude za týden 7 měs. Dáváme převážně zeleninové příkrmy, max. 2× týdně i s masem. Večer jáhlovou kaši. Každého s ní jen po skromnu. Převážná většina její stravy je MM ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jajul píše:
Záleží, jaký je mimino jedlík - my jsme se dostaly v 6,5m na 130 g a teď v 9,5m sní tak 180 g masozeleniny. Někde jsem četla, že postupně by mělo dítě sníst tak 150 - 200 (250) g masozeleniny.
Tak tolik malá určo nesní, té maso zeleniny, tak max. 100g bych to tak odhadovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nám bude 11.7. osm měsíců a svačíme dopol MM, obídek máme půl lahvičky masozeleniny, odpol nějakej banán nebo jogurtík, nebo vždy se něco dobrého najde, k véče buď kaši nebo MM ![]()
- Citovat
- Upravit
Ahoj. Mame dvojcata. Rano je nakojim a pak za hodinu nebo hodinu a pul spolu sni tak 200 gr ovocneho pyre. Dalsi krmeni - davka UM (cca 240 ml pro kazdeho). Na obed maji 200 gr masozeleniny (sni to taky spolu) a MM nebo UM - 100-150 ml. Pak maji kolem 100 ml UM na svacinku. Veceri: kolem 220 ml ryzove kasi (pro dva) + 150-200 ml UM. Premyslila jsme jestli nemam zvysit tu davku masozeleniny na obed. Ale ted jsem to napsala, a zda se mi ze ji toho hodne
Co myslite?..
- Citovat
- Upravit
Přibírá moc? Mně podle váhy přijde v pohodě
, tak bych ho nechala, ať spapá, kolik chce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted maji 7.5 mesicu a vazi cca 8 kg. Pribiraji tak 300 gr mesicne… Prave ze me s tim obidkem se zda ze dali by si toho vic. Tak asi skusim to, a uvidime ![]()
- Citovat
- Upravit
Meruňka? tý by se prcci měli uplně prý vyhnout obsahuje měď nemá se jíst ani v těhu… ![]()
- Citovat
- Upravit
Máme 7,5 měsíce do včerejška jsem dávala UM, zeleninu, ovocné přesnídávky si dělám z domácích jablek ze zahrady mám jednoduchý recept a užásný a kaše. malá ma zubky už ve předu pár tak kaši vysazuji. davám mléko 3 krát denně ale už chci omezit na dvě větší dávky ráno a večer (klarka je taková festovní) tak to bue stačit.
Nedávám:nic mléčného, sul, cukr jen hroznový do přesnídávky z důvodu že jsou ty domácí jablka kyselejší, a ani mouku.
dnes mi lékař řekl že mám rozšiřit jidelníček tak zkusím uvidím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, take bych potrebovala poradit. Malwmu je 7 mesicum, prikrmy davame od 4,5 mes. Nyni davame k obedu masovozeleninovy prikrm, odpo ovoce. Zbytek kojeni. Evidentne uz by ale chtel neco vic. Ale co?? Bily jogurt? Nekde rikaji, ze vyrobky z kravskeho mleka se nemaji davat do 1 roku, tak vaham. Davali jste? Dnes jsem se ptala u doktorky a sestra mi rekla, ze mu mam dat chleb nebo rohlik s lucinou. To mi teda prijde trochu velky skok. A opravdu mu chleba davat nebudu
Do kasi se mi taky moc nechce, rikam si, ze jsou hluche, ze v nich nic moc vyzivneho neni. Jsou jen na zaplacnuti, aby nemel hlad… nebo se pletu? Prosim poradte, co mame vyzkouset ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romina15 My dávali od 7. měsíce bílý jogurt (Activii, nebo Holandii), buď samotný neob s ovocnou přesnídávkou. Chleba (kvalitní kváskový) jsme začali dávat kolem 9. měsíce, občas jsem jí ho namazala tvarohem, nebo lehce máslem. Lučina je solená, to bych asi zatím nedávala, když už je solený ten chleba. Teď jí na chleba z máslem namažu občas žloutek
Kaše jsem začala dávat asi dříve než jogurt, ale to je na tobě. Dělala jsem jáhlovou, pohankovou, občas krupičnou, ovesnou nechce
. Nemyslím, že by byly jen na zaplácnutí..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dariB Diky
A ty kase jsi mela kupovane (instantni) nebo jsi je varila? A jsou nejake „lepsi“nez jine? Myslim jako treba jestli je jahlova pro mimco lepsi nez treba krupickova nebo jestli je to jedno a jde jen o chut… Diky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dariB Diky
A ty kase jsi mela kupovane (instantni) nebo jsi je varila? A jsou nejake „lepsi“nez jine? Myslim jako treba jestli je jahlova pro mimco lepsi nez treba krupickova nebo jestli je to jedno a jde jen o chut… Diky moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@romina15 Nemáš zač. Krupicovou vařím, ostatní jsem kupovala instantní. Rozdíl je jak v chuti, tak v tom, že některé obsahují lepek. Jinak třeba můžeš zkusit uvařit rýžovou, ale tu naše malá taky nechtěla (asi je moc bez chuti, nebo jí tam vadí kousky té rýže
). Každopádně to teď střídám, pár dnů dělám nějakou instantní, par dnů krupici, občas jí do toho dám ovoce nebo pár lžiček přesnídávky, ať nemám pocit, že jí pořád to samé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dariB Dekuju
Tak to vyzkousime. Vcera uz jsem koupila nejakou ovocnou mlecnou od nestle a docela mu chutnala. Ale v noci se nejak kroutil, tak nevim, jestli to bylo z kase nebo z neceho jineho. Uvidime. Zkusim koupit jeste jinou a budeme to stridat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit